Natural Resources Institute Finland (Luke)

Forskningsprofessor i skogshälsa

Useita sijainteja Latokartanonkaari 9 Helsinki, Suomi
Yliopistokatu 6 Joensuu, Suomi
Paavo Havaksen tie 3 Oulu, Suomi
Ounasjoentie 6 Rovaniemi, Suomi
2024-05-02 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

We offer our customers research and development services based on our outstanding biological and technological expertise.

Käy työnantajan sivulla

Forskningsprofessuren fokuserar på skogssjukdomar, deras symptom, orsaker och konsekvenser. Målet är att ta fram forskningsbaserad kunskap och aktivt utveckla den strategiska inriktningen inom forskningen på området för att stödja hållbart skogsbruk.

Denna forskningsprofessur inom skogshälsa fokuserar på skogssjukdomar, deras symptom, orsaker och konsekvenser (skogspatologi). Målet är att ta fram avancerad forskningsbaserad kunskap och aktivt utveckla den strategiska inriktningen inom forskningen på området för att stödja hållbart skogsbruk i en föränderlig omvärld.

Som forskningsprofessor har du till uppgift att genomföra, styra och främja tvärvetenskaplig forskning, vara aktiv och synlig i forskningssamarbete på regional, nationell och internationell nivå, skaffa forskningsfinansiering och utarbeta ett starkt forskningsportfolium samt att kommunicera och främja intressenters användning av resultaten. Arbetet inbegriper publicering av resultat i referentgranskade tidskrifter och aktiv verksamhet i nätverk för forskningspolitik. Dessutom deltar du som forskningsprofessor aktivt i att utveckla Naturresursinstitutets interna samarbete på området. 

Av sökanden förväntar vi oss

Du som söker (tenure track: biträdande professor eller professor) ska ha doktorsexamen inom skogsvetenskap, biologi eller något annat relevant område inom naturvetenskap. Vi förväntar oss att du har goda kunskaper i och gedigen förståelse om skogssjukdomar, deras symptom och orsaker (skogspatologi), inklusive svamppatogener och algsvampspatogener. Dessutom förväntar vi oss allmän kunskap och förståelse om andra såväl biotiska som abiotiska skadegörare i skogar, inklusive samverkan mellan olika faktorer (till exempel abiotiska förhållanden som orsakar sjukdomar, insektsvektorer som överför svampsjukdomar). Du bör dessutom ha goda metodkunskaper som hänför sig till mykologi, molekyler och genetik. Du ska kunna visa upp tidigare vetenskapliga publikationer av hög kvalitet inom området.

I arbetet behöver du utmärkt förmåga att lösa problem, kommunicera i tal och skrift på engelska, samarbeta och leda vetenskapligt, inklusive förmåga att fungera som mentor för forskare, och förmåga att samarbeta och utbyta kunskap med olika intressenter, även tjänstemän inom skogsbrukssektorn och naturskyddsföreningar. Som forskningsprofessor ska du ha påvisad förmåga att skapa och vara aktiv inom samarbete och nätverk på nationell och internationell nivå, påvisad förmåga att utarbeta relevanta nya forskningsfrågor och omsätta dem till framgångsrika forskningsprojekt. Du bör ha förmåga och meriter för att ansöka om finansiering och du har uppnått goda resultat inom ledning och förvaltning av internationella forskningsprojekt. Därtill bör du kunna skapa attraktiva forskningsmiljöer.

Ytterligare meriter är i) kunskaper i modellering i samband med skogsskador, ii) intresse för att ta fram innovationer inom kontroll av skogssjukdomar och iii) kännedom om mikrober som påverkar skogshälsa, iv) förståelse om hur förändrade klimatförhållanden kan påverka trädens hälsa och sjukdomar.

FörmånerVi har en mobil arbetskultur och då arbetsuppgifter möjliggör det, uppmuntrar vi dig att arbeta där det passar dig bäst i Finland. Vi erbjuder flexibla arbetstider, lunchförmån samt motions-/kulturstöd eller reseersättning, och då din anställning förlängs får du långa semestrar.

Till den som rekryteras till Luke från utomlands erbjuder vi konkret stöd vid flyttning till Finland och för att arbeta vid Luke (uppehållstillstånd, registreringar,nödvändiga bank-och skatteärenden, sökande av bostad).

Förtydliganden

Med den sökandes samtycke kan göras en normal säkerhetsutredning av personen som väljs till tjänsten eller uppgiften (säkerhetsutredningslagen 726/2014). Specifikare information om förfarandet och rättigheterna för den som utredningen gäller finns på adressenwww.supo.fi/sv/framsida.

Kontaktinformation

Sirpa Thessler
Direktör, Naturresurser
+358 29 532 6582
sirpa.thessler@luke.fi
Antti Asikainen
Överdirektör, forskning
+358 29 532 3250
antti.asikainen@luke.fi

Register

Vi vill i första hand ha ansökningarna elektroniskt via Valtiolle.fi. Du kan dock söka denna arbetsplats även genom att skicka din ansökan till registratorskontorets postadress. Både i ansökan och på kuvertet ska du ange ID-numret för uppgiften du söker. Brevet ska vara framme senast då ansökningstiden går ut.

Organisation

Naturresursinstitutet är en forsknings- och expertorganisation som arbetar för att främja bioekonomi och ett hållbart utnyttjande av naturresurser. Vi tillhandahåller våra kunder lösningar och tjänster som stödjer sig på forskningsbaserad kunskap. Forskningsrön och tjänster ger mervärde, hållbarhet och konkurrenskraft för näringsverksamheten som grundar sig på förnybara naturresurser samt stödjer beslutsfattandet i samhället. Vi verkar i omfattande internationella samarbetsorganisationer och har som mål att bli en av de mest betydande aktörerna inom bioekonomi i Europa. Naturresursinstitutet har också myndighetsuppgifter.

Vi vid Naturresursinstitutet är vänliga och nyfikna, och vi har en gemensam strävan efter en bättre värld. Utgående från detta bildar vi en positiv och respektfull arbetsmiljö, där varje medarbetares insats är viktig. Hos oss får du möjlighet att bidra till intressanta och mångsidiga arbetsuppgifter samt utmanar dig själv professionellt. Du kan påverka dina arbetsuppgifter och får fritt planera ditt arbete med beaktande av projektets mål. Flexibilitet och ansvar går hand i hand hos oss, och vi uppmuntrar våra medarbetare att välja de arbetsmetoder som bäst lämpar sig för dem inom ramen för uppgiften. Naturresursinstitutet erbjuder en tvärvetenskaplig och internationell forskningsmiljö som omfattar unika forskningsinfrastrukturer, stationer för provverksamhet samt välutrustade laboratorier.

Ungefär 50 ledande forskningsprofessorer inom sina egna branscher arbetar vid Naturresursinstitutet. Naturresursinstitutets professorspolitik garanterar att rekrytering av professorer är öppen, förutsägbar och internationellt jämförbar. Naturresursinstitutet erbjuder ett omlokaliseringspaket som är till betydande nytta när nya utländska medarbetare flyttar till Finland och gör sig hemmastadd med landet. Naturresursinstitutets forskningsverksamhet bygger på ett mångdisciplinärt, innovativt och ambitiöst forskarsamhälle med en omfattande teknisk personal som stöd. Vår interkulturella gemenskap (IC community) gör det möjligt att dela erfarenheter och kunskaper samt främjar utvecklingen av internationalismen vid Naturresursinstitutet.

plats
Helsingfors, Joensuu, Uleåborg, Rovaniemi

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Forskningsprofessor i skogshälsa
Sijainti
Latokartanonkaari 9 Helsinki, Suomi
Yliopistokatu 6 Joensuu, Suomi
Paavo Havaksen tie 3 Oulu, Suomi
Ounasjoentie 6 Rovaniemi, Suomi
Julkaistu
2024-03-19
Viimeinen hakupäivä
2024-05-02 16:00 (Europe/Helsinki)
2024-05-02 15:00 (CET)
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

We offer our customers research and development services based on our outstanding biological and technological expertise.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
5 Reasons to Pursue Your PhD at EMBL European Molecular Biology Laboratory (EMBL) 4 min arvioitu lukuaika
...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
Harnessing the Rhizosphere to Protect Our Soil Free University of Bozen - Bolzano 5 min arvioitu lukuaika
...
Understanding the Role of Epigenetics in Evolution University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita