Örebro University

Universitetslektor i Musikalisk gestaltning med inriktning mot klassiskt slagverk och slagverksensemble

2024-05-22 (Europe/Stockholm)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The university provides education & research in humanities, law, social science, science, technology, health care, medicine, education, music and s...

Käy työnantajan sivulla

Referensnummer ORU 2.1.1-03261/2024

Vi söker en universitetslektor i Musikalisk gestaltning med inriktning mot klassiskt slagverk och slagverksensemble för tidsbegränsad anställning vid Musikhögskolan.

Ämnesområde

Ämnesområdet för anställningen är Musikalisk gestaltning.

Bakgrund

På Musikhögskolan, Örebro universitet, möts konstnärliga och vetenskapliga perspektiv med kunskap och lärande i en miljö där olika estetiska uttryck får samspela. Vi erbjuder konstnärlig utbildning inom musikalisk gestaltning, teaterpedagogprogram, musiklärarutbildning inom ramen för ämneslärarprogrammet, samt kandidatprogram, masterprogram och forskarutbildning i musikvetenskap. Vi bedriver också internationellt framgångsrik forskning inom musikvetenskap, inklusive musikpedagogisk och didaktisk forskning, och arbetar med forskningsutveckling inom musikalisk gestaltning.

Kammarmusik är en inriktning inom Musikhögskolans konstnärliga kandidatprogram i musikalisk gestaltning. Vi söker nu en engagerad lektor som kan vara med och driva utvecklingen av vår kammarmusikundervisning och slagverksmiljön i synnerhet.

Arbetsuppgifter

Som universitetslektor förväntas du ägna din arbetstid åt undervisning, forskning och samverkan. Undervisningen kan vara på grund-, avancerad eller forskarnivå och inkluderar individuell handledning, examination, planering, utvärdering och utveckling. Arbetsuppgifterna omfattar även administration och kompetensutveckling.

Den här anställningen omfattar specifikt undervisning i klassiskt slagverk och slagverksensemble på Konstnärligt kandidatprogram i Musikalisk gestaltning, inriktning Kammarmusik, och Ämneslärarprogrammet med inriktning mot gymnasieskolan. Arbetsuppgifterna inkluderar också utvecklingsarbete och pedagogiska ledningsuppdrag, till exempel kursansvar, inom inriktning Kammarmusik. Arbetsuppgifterna kan också omfatta handledning och examination av självständiga arbeten. Som lektor i musikalisk gestaltning förväntas du också delta i ämnets forskningsutveckling, till exempel genom projekt eller deltagande i seminarier. På Musikhögskolan undervisar vi normalt på svenska, men du förväntas kunna undervisa även på engelska.

Behörighet

Behörigheten för anställning som universitetslektor regleras i Högskoleförordningen (4. Kap, 4 §) och Örebro universitets anställningsordning (Örebro universitet 2020/05616). För att vara behörig för anställning som universitetslektor ska du

  • ha visat pedagogisk skicklighet,
  • ha avlagt konstnärlig doktorsexamen, eller visat konstnärlig skicklighet,
  • eller ha någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå.

Om du avlagt doktorsexamen inom ett annat, men för anställningen relevant, ämnesområde, eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse för anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå, är du också behörig att anställas som universitetslektor.

Bedömningsgrunder

När Örebro universitet anställer lärare prövas den pedagogiska skickligheten lika noggrant som den konstnärliga eller vetenskapliga skickligheten. Utöver detta bedömer vi också din samverkansförmåga, din professionella erfarenhet av nationella och internationella sammanhang, och din personliga lämplighet för anställningen.

Hur vi bedömer vetenskaplig eller konstnärlig skicklighet

För att bli anställd som universitetslektor i musikalisk gestaltning ska du uppfylla kriterierna antingen för vetenskaplig eller konstnärlig skicklighet.

Du ska visa din vetenskapliga skicklighet genom självständiga forskningsinsatser och genom att du fortsatt publicera vetenskapligt efter att du disputerat. Etablering i forskarsamhället och erfarenhet av planering, administration och ledning av egen forskning ingår också i bedömningsgrunderna. Din vetenskapliga skicklighet bedöms utifrån din vetenskapliga produktion, de projekt du genomfört och deras vetenskapliga och samhälleliga betydelse, och vilken roll du haft i projekten. Du ska visa din förmåga att samverka med övriga delar av samhället genom föredrag du håller utanför universitetsmiljön, populärvetenskaplig publicering, medverkan i media eller medverkan i olika branschsammanhang.

Du ska visa din konstnärliga skicklighet genom arbete som präglas av hög konstnärlig kvalitet, och genom att visa originalitet och självständighet i ditt konstnärliga arbete. Ditt konstnärliga arbete ska vara av stor omfattning och ha betydelse för ämnet musikalisk gestaltning. Din skicklighet kan också visas genom produktioner som fått en vidare spridning, där du svarat för, eller tydligt bidragit till, den konstnärliga processen och slutresultatet. Du ska också ha deltagit och aktivt bidragit i konstnärligt utvecklingsarbete inom musikalisk gestaltning. Din konstnärliga skicklighet bedöms utifrån din konstnärliga produktion, de projekt du genomfört och deras konstnärliga och samhälleliga betydelse, och vilken roll du haft i projekten. Din ska visa din förmåga att samverka med övriga delar av samhället genom ditt konstnärliga arbete utanför universitets- och högskolesfären.

Hur vi bedömer pedagogisk skicklighet

Vid Örebro universitet bedömer vi din pedagogiska skicklighet utifrån tre kategorier:

  • ditt pedagogiska förhållningssätt,
  • förverkligandet av ditt pedagogiska förhållningssätt, och
  • din professionella utveckling som lärare.

För bedömningen av din pedagogiska skicklighet ska du sammanställa dina pedagogiska meriter i en pedagogisk meritportfölj enligt Örebro universitets mall. I meritportföljen ska du relatera ditt pedagogiska förhållningssätt till Örebro universitets pedagogiska grundsyn.

Utifrån din pedagogiska meritportfölj bedömer vi din pedagogiska skicklighet genom dina olika undervisnings- och handledningserfarenheter på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Vi bedömer också din förmåga att anknyta undervisning till forskning, och att utveckla studenternas eget lärande och intresse för ämnet. Du ska visa att du självständigt kan ansvara för att planera, genomföra, examinera och utvärdera utbildning, och att du kan bidra till och leda pedagogiskt utvecklingsarbete. Du ska visa din förmåga att samverka med övriga delar av samhället genom utbildningsuppdrag som du genomfört eller utvecklat för annan verksamhet än universitetet, hur du kan informera om universitetsutbildningar, eller undervisningsmaterial som du skapat för andra verksamheter.

För den här anställningen fäster vi särskild vikt vid din förmåga att fostra socialt hållbara arbetssätt i studentgruppen, och arbeta mot ett kritiskt och reflekterande förhållningssätt till musikbranschen och studenternas musikerskap.

Hur vi bedömer ledningsskicklighet

Om anställningen omfattar krav på ledningsskicklighet, bedömer vi din förmåga att leda verksamhet och personal, och din förmåga att organisera och leda utbildningsprogram eller utbildningsverksamhet. Detta gör vi utifrån dina dokumenterade erfarenheter av ledningsuppdrag inom utbildning, till exempel som kursansvarig, programansvarig, enhetschef eller studierektor.

Hur vi bedömer personlig lämplighet

Personlig lämplighet betyder att du ska visa sådana personliga egenskaper som behövs för att kunna sköta alla dina arbetsuppgifter. Du ska ha förmågan att samarbeta med kollegor, sköta enklare administration, och kunna bidra till utvecklingen av universitets och institutionens verksamhet. Din personliga lämplighet framgår genom det samlande intryck vi får av dina ansökningshandlingar, vid en eventuell intervju eller ett undervisningsprov, eller genom referenstagning.

Annat som vi bedömer för den här anställningen

För den här anställningen krävs att du är slagverkslärare med bredd inom klassiskt slagverk. Du ska ha erfarenhet av att undervisa i slagverk och slagverksensemble. Detta bedömer vi utifrån din pedagogiska meritportfölj. Vi fäster också stor vikt vid din förmåga att arbeta i lärarlag, verka över genregränser och vara närvarande i verksamheten. Musikalisk bredd och erfarenheter av improvisation och komposition är meriterande. Vi kommer att ta upp detta när vi intervjuar.

Arbetsuppgifterna kräver förmåga att i kollegial samverkan arbeta med musikutbildningens såväl pedagogiska, konstnärliga och vetenskapliga aspekter. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga, hög närvarograd och ansvarstagande i verksamheten.

Information

Anställningen är 25 %, från 15 augusti 2024 till 30 juni 2025. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av, enhetschef Simon Schierup 0730-686785, e-post: simon.schierup@oru.se eller Ester Lebedinski, prefekt 019-30 33 30, e-post: ester.lebedinski@oru.se

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Ett personligt brev med motivering till hur du kan bidra till universitetets fortsatta utveckling
  • CV med relevant beskrivning av samlad kompetens
  • Pedagogisk portfölj (enligt Örebro universitets riktlinjer)
  • Vetenskaplig/konstnärlig portfölj
  • Publikationslista
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som styrker behörighet och krav

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.
Mer information för dig som sökande hittar du på vår Lediga-jobb-sida: https://www.oru.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb/information-for-dig-som-sokande-och-sakkunnig/

Sista ansökningsdag är 2024-05-22. Välkommen med din ansökan!

Då vi i samband med den här rekryteringen redan har gjort våra val vad gäller externa samarbetspartners och marknadsföring undanber vi oss kontakt med rekryteringsföretag och annonssäljare.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Universitetslektor i Musikalisk gestaltning med inriktning mot klassiskt slagverk och slagverksensemble
Työnantaja
Sijainti
Fakultetsgatan 1 Örebro, Ruotsi
Julkaistu
2024-05-08
Viimeinen hakupäivä
2024-05-22 23:59 (Europe/Stockholm)
2024-05-22 23:59 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The university provides education & research in humanities, law, social science, science, technology, health care, medicine, education, music and s...

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita