University of Jyväskylä

2 Tutkijatohtoria (Musiikin tutkimus)

2024-04-30 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The JYU is a nationally and internationally significant research university and an expert on education that focuses on human and natural sciences.

Käy työnantajan sivulla

 

Jyväskylän yliopiston Humanistis-yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassaMusiikin taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksella, on haettavana

2 TUTKIJATOHTORIN TEHTÄVÄÄ (MUSIIKIN TUTKIMUS)
Alkaen 1.8.2024 (tai mahdollisimman pian sen jälkeen) korkeintaan 3 vuodeksi.

 

Tehtävät ja edellytykset

Musiikin, mielen, kehon ja aivojen tutkimuksen huippuyksikkö (2022–2029; www.jyu.fi/mmbb) tutkii musiikin kognitiivisia, emotionaalisia, kehollisia ja vuorovaikutuksellisia kokemuksia. Yksikössä selvitetään, miten musiikin kokeminen muuttuu elämän myötä, ilmenee terveydessä ja sairaudessa, ja miten musiikkipohjaisilla interventiolla voidaan tukea oppimista, kehitystä, arjen hyvinvointia tai kuntoutusta. Kiinnostus kohdistuu kyseisten ilmiöiden taustalla oleviin yksilöllisiin, tilannesidonnaisiin, musiikkipohjaisiin ja psykologisiin mekanismeihin, jotka selittävät musiikin tehon.

Huippuyksikön osana toimiva MUSICONNECT-hanke (2022–2027; www.jyu.fi/musiconnect) kohdistuu erityisesti nuoruusiän musiikkikokemuksiin, tunnesäätelyn, kehollisuuden, vuorovaikutuksen, identiteetin ja hyvinvoinnin näkökulmista. Tutkimus on monitieteistä empiiristä tutkimusta, jossa yhdistetään musiikkitiedettä, musiikkikasvatusta, musiikkiterapiaa, psykologiaa, neurotiedettä ja tietojenkäsittelytiedettä.

 

Tutkijatohtorien päätehtävinä on musiikin kognitiivisiin, emotionaalisiin, kehollisiin, vuorovaikutteisiin, terapeuttisiin, tai kehityksellisiin prosesseihin liittyvien tutkimusten suunnittelu, toteuttaminen ja raportointi osana huippuyksikköä. Haemme tutkijoita, joilla on kokemusta joistakin seuraavista musiikintutkimuksen osa-alueista: kehollisuus, vuorovaikutus, emootiot, hyvinvointi, itsesäätely tai terapia.

Yksi valituista tutkijoista suorittaa tutkimusta musiikkitiedonhaun ja liikeanalyysin parissa ja hänen on hallittava asianmukaisia menetelmiä, kuten signaalinkäsittely, kinemaattinen analyysi ja/tai koneoppiminen.

Toinen valituista tutkijoista suorittaa tutkimusta nuorten emotionaalisesta sitoutumisesta musiikkiin mittausasteikkojen kehittämisen ja pitkittäis- ja poikkileikkausaineiston analyysien kautta ja hänen on oltava asiantuntija tilastollisissa menetelmissä ja psykometriassa.

Tutkijatohtorien odotetaan toimivan aktiivisesti yhteistyössä huippuyksikön muiden tutkijoiden kanssa, hakevan ulkopuolista tutkimusrahoitusta ja osallistuvan myös muuhun toimintaan huippuyksikössä ja tiedeyhteisössä. Tutkijatohtorin tehtäviin sisältyy myös laitoksen opetusta ja ohjausta.

Valittavilta hakijoilta edellytetään tohtorin tutkintoa jollakin seuraavista aloista: musiikkitiede, psykologia, tietojenkäsittelytiede, kognitiivinen neurotiede tai jokin muu lähitieteenala. Hakijalta edellytetään kykyä itsenäiseen tieteelliseen työhön ja hyviä yhteistyötaitoja. Eduksi katsotaan näyttö monitieteisestä tutkimuksesta ja monitieteisiin tutkimushankkeisiin osallistumisesta.

Tutkijatohtorin tehtävistä, kelpoisuusvaatimuksista ja kielitaidosta määrätään  yliopiston johtosäännössä ja kielitaito-ohjeistuksissa.

 

Mitä tarjoamme?

Osaava ja hyvinvoiva tiedeyhteisö

Jyväskylän yliopistossa olet arvostettu yliopistoyhteisön jäsen. Pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme kampuksella ja sen läheisyydessä hyvät puitteet liikkuvaan ja hyvinvoivaan elämäntapaan.

Palkkaus

Tutkijatohtorin tehtäväkohtainen palkanosa määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustason 5-6 mukaan. Palkkasi on noin 3500–3800 euroa kuukaudessa riippuen aiemmasta osaamisestasi ja kokemuksestasi. Tehtävään ensimmäistä kertaa valittaessa käytetään kuuden kuukauden koeaikaa.


Hakeminen

Sähköiseen hakujärjestelmään tulee liittää seuraavat dokumentit englanninkielisinä:

  1. Ansioluettelo (CV), joka laaditaan hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen sekä ottaen huomioon mahdollisuuksien mukaan ansioluettelomalli (ks. TENK:n ohje). 
  2. Lyhyt hakemuskirje
  3. Julkaisuluettelo, jossa 5 tärkeintä artikkelia korostettuna.
  4. Tutkimussuunnitelma (max 3 sivua + lähdeluettelo)
  5. Kopio tutkintotodistuksesta, jolla hakija haluaa osoittaa kelpoisuutensa tehtävään
  6. Kahden akateemisen suosittelijan yhteystiedot, sähköpostiosoite ja puhelinnumero (maakoodilla), jotka voivat pyydettäessä kertoa kokemuksistaan työskentelystä kanssasi (Liitä tämä kohtaan muu liite)

Hakemus tulee jättää viimeistään 30.04.2024 sähköisellä hakulomakkeella. Käsittelemme kaikki sähköisen järjestelmän kautta jätetyt hakemukset ja olemme hakijoihin yhteydessä hakuprosessin edetessä.

 

Lisätietoja antavat: Professori Suvi Saarikallio, s-posti: suvi.saarikallio@jyu.fi, puh. +358 50 536 1900 tai professori Petri Toiviainen, s-posti: petri.toiviainen@jyu.fi, puh. +358 50 354 1753.


Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos

Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta on vahva ihmistieteisiin keskittyvä toimija, jolla on keskeinen rooli inhimillisen toiminnan ja yhteiskunnallisten rakenteiden ymmärtämisessä ja kehittämisessä. Tiedekunta on omaleimainen, vahvasti profiloitunut yksikkö, jossa tehdään monitieteistä, kansainvälisesti arvostettua ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa tutkimusta. Tutkimus ja koulutus keskittyvät kulttuuriin, taiteisiin, traditioon, kieliin ja viestintään sekä yhteiskuntatieteisiin ja filosofiaan.

Jyväskylän yliopiston 2 600 asiantuntijan ja 14 700 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Tavoitteenamme on hyvinvoiva ja osaava ihminen. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Jyväskylän yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.

Sijainti: Seminaarinkatu 15

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä ilman sen lähettämistä rekrytointijärjestelmään. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet tallentanut hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
2 Tutkijatohtoria (Musiikin tutkimus)
Sijainti
Seminaarinkatu 15 Jyväskylä, Suomi
Julkaistu
2024-03-28
Viimeinen hakupäivä
2024-04-30 23:59 (Europe/Helsinki)
2024-04-30 22:59 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The JYU is a nationally and internationally significant research university and an expert on education that focuses on human and natural sciences.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
Understanding the Role of Epigenetics in Evolution University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Advancing Sport and Health Sciences with Artificial Intelligence University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Children’s Literacies in Our Hyperconnected World University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Going Nuclear to Save Time University of Jyväskylä 5 min arvioitu lukuaika
...
Towards a Green and Ethical Future University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita