University of Turku

1-3 tutkijatohtoria/väitöskirjatutkijaa laskennallisen materiaalitekniikan alalle

2024-05-06 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Turun yliopisto on maailmanluokan monialainen tutkimusyliopisto, joka tarjoaa haasteellisia työtehtäviä ja ainutlaatuisen näköalapaikan suomalaiseen ja kansainväliseen tiede- ja koulutusmaailmaan. Turun yliopisto laajentaa tutkimustaan materiaali- ja konetekniikkaan, ja vuoden 2021 alusta aloitti uusi Teknillinen tiedekunta ja sen myötä Kone- ja Materiaalitekniikan laitos.

Haemme nyt

1-3 tutkijatohtoria tai väitöskirjatutkijaa/projektitutkijaa pehmeän aineen mallintamisen alalle työskentelemään osana laskennallisen materiaalitekniikan ryhmää, jota ohjaa apulaisprofessori Alberto Scacchi. Tehtävien aloitusajankohta olisi sopimuksen mukaan mahdollisimman pian 1.6. jälkeen. Tutkijatohtorin tehtävä on kestoltaan 2 vuotta ja väitöskirjatutkijan 3 vuotta. Projektitutkijan työsuhteen kesto on siihen asti, kunnes on oletettavaa, että hakija saa jatko-opinto-oikeuden.

Jos olet kiinnostunut käyttämään teoriaa ja tietokonesimulaatioita nykyajan pehmeiden (bio)materiaalien haasteiden selvittämiseen, sovit täydellisesti tiimiimme. Nämä työpaikat tarjoavat sinulle erityisen tilaisuuden käyttää uusimpia mallinnusmenetelmiä ymmärtääksesi paremmin biologisten järjestelmien faasierotteluilmiöitä, kuten proteiinien neste-neste faasierottelua, sekä teknologioita, jotka pyrkivät edistämään ympäristöystävällistä kehitystä, kuten biohajoavien materiaalien ja vedenpuhdistusjärjestelmien kehittämistä. Työsi tehdään yhteistyössä huippuluokan kokeellisen tutkimuksen kanssa. Etsimme innokkaita, dynaamisia ja uteliaita hakijoita, jotka kykenevät työskentelemään sekä itsenäisesti että monitieteisessä tiimissä.


Etsimämme henkilö

Edellytämme

Hakijoilla tulisi olla fysiikan, biofysiikan, laskennallisen kemian, materiaalitieteen tai muun vastaavan alan tuntemusta, sekä aiempaa kokemusta tietokonesimulaatiosta tai pehmeän aineen teoriasta. Tilastomekaniikan perustiedot katsotaan eduksi. Tutkijatohtorin tehtävään otettavalta edellytetään tohtorin tutkintoa soveltuvalta alalta (esim. materiaalitiede, kemia, fysiikka, bioteknologia), tutkinto tulee olla suoritettuna ennen hakuajan päättymistä. Väitöskirjatutkijan/projektitutkijan tehtävään otettavalta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa. Lisäksi väitöskirjatutkijalta edellytetään korkeakoulututkinnon suorittamisen yhteydessä tai muutoin osoitettua kykyä ja motivoitumista jatko-opintoihin ja tohtorin tutkinnon suorittamiseen tutkimussuunnitelman mukaisesti. Tässä tehtävässä tulet hakemaan jatko-opiskeluoikeutta Turun Yliopistolta (käytännössä syksyllä 2024), joten huomioi, että sinun tulee täyttää paikan saamiseen liittyvät kriteerit (esim. pakollinen englannin kielen taito). Edellytämme tehtävissä sujuvaa englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Tehtävien kelpoisuusvaatimuksista on säädetty Turun yliopiston johtosäännössä: https://www.utu.fi/fi/yliopisto/organisaatio

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta hakemaan avoimia tehtäviämme.


Tarjoamme

Materiaalitekniikan yksikkö tarjoaa nuoren ja dynaamisen yhteisön. Tuemme tiimipelaajia saavuttamaan parhaan potentiaalinsa ja annamme mahdollisuuden kehittää ammattitaitoasi monipuolisessa toimintaympäristössä. Tuemme pyrkimyksiäsi saavuttaa huippuosaaminen ja olemme sitoutuneet huolehtimaan työhyvinvoinnistasi ja arjen toimivuudesta, kuten joustavista työajoista ja hyvinvointipalveluistamme.

Voit seurata materiaalitekniikan yksikköä LinkedInissä (https://www.linkedin.com/company/materials-engineering-utu/), Instagramissa (https://www.instagram.com/mateng_utu/) ja Twitterissä (https://twitter.com/mateng_utu).

Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.

Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.

Palkkaus ja koeaika

Tehtäväkohtainen palkkaus määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön mukaisesti. Palkkaus aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta riippuen on tutkijatohtorin tehtävässä noin 3400-3600 euroa/kk ja väitöskirjatutkijan/projektitutkijan tehtävässä noin 2350-2500 euroa/kk.  Tehtävissä on kuuden (6) kuukauden koeaika.

Hakuohjeet

Hakemukset tulee jättää viimeistään maanantaina 6.5.2024 (klo 16:00), yliopiston sähköisellä hakulomakkeella. Linkki järjestelmään on ilmoituksen alussa kohdassa (”Täytä hakemus”). Ilmoitus on luettavissa osoitteessa: http://www.utu.fi/tyopaikat.

Hakemukseen on liitettävä CV, julkaisuluettelo, tutkintotodistukset ja opintosuoritusotteet ja motivaatiokirje. Lisääthän motivaatiokirjeeseesi kahden suosittelijan nimet ja yhteystiedot. Hakemuksessasi voit kertoa tarkemmin opinnoistasi, tulevaisuuden suunnitelmista sekä soveltuvuudesta tutkimushankkeeseen. Kerro myös tarkemmin mallinnus/teoreettinen kokemuksestasi hakemuskirjeessä.

Lisätietoja antaa

Lisätietoja tehtävästä antaa apulaisprofessori Alberto Scacchi (alberto.scacchi(at)utu.fi). Lisätietoja hakuprosessiin ja hakemiseen liittyen antaa henkilöstöasiantuntija Janna Salminen (jansaly(at)utu.fi.

Turun yliopisto varaa oikeuden perustelluista syistä jättää työpaikan avoimeksi, pidentää hakuaikaa, avata hakuprosessin uudelleen ja ottaa huomioon hakijat, jotka eivät ole jättäneet hakemuksia hakuaikana.


Kone- ja materiaalitekniikan laitos

Kone- ja materiaalitekniikan laitos on uniikki yhdistelmä konetekniikan, materiaalitekniikan ja tuotantotalouden uutta tutkimusta ja opetusta. Visionamme on luoda trendejä. Huomioimme yhteisön, yritysten, yhteiskunnan ja ympäristön tarpeita ohjatessamme aktiivisesti toimintaamme opetuksessa, tutkimuksessa ja yhteistyössä.

Teknillinen tiedekunta on Turun yliopiston uusin tiedekunta, joka aloitti toimintansa 1. tammikuuta 2021. Tiedekunnassamme on kolme laitosta: tietotekniikan laitos, bioteknologian laitos sekä kone- ja materiaalitekniikan laitos. Meillä on yli 2000 perus- ja jatkotutkintoa suorittavaa opiskelijaa ja noin 400 työntekijää, joista 50 on professoreita. Tiedekuntamme on kansainvälinen sekä monikulttuurinen ja moninainen työyhteisö.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!

Tutustu avoimiin tehtäviimme

HR Excellene in Research Logo

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Ohjeet työpaikkahakemuksen jättämiseen

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
1-3 tutkijatohtoria/väitöskirjatutkijaa laskennallisen materiaalitekniikan alalle
Työnantaja
Sijainti
Vesilinnantie 5 Turku, Suomi
Julkaistu
2024-04-04
Viimeinen hakupäivä
2024-05-06 16:00 (Europe/Helsinki)
2024-05-06 15:00 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
From Finland to Antarctica: Tracking Cellular Energy in Birds University of Turku 4 min arvioitu lukuaika
...
Lighting the Way in the Search for Distant Exoplanets SRON - Netherlands Institute for Space Research 4 min arvioitu lukuaika
...
European Space Agency’s Φ-Lab: Keeping a Watchful Eye on Our Planet The European Space Agency (ESA) 5 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita