Karolinska Institutet

Sex tjänster finansierade av SRP Diabetes Postdoctoral Fellowship Programme, Karolinska Institutet

2024-08-31 (Europe/Stockholm)
Tallenna työpaikka

Vill du bidra till medicinsk forskning av hög kvalitet?

SRP Diabetes (The Strategic Research Programme in Diabetes at Karolinska Institutet) finansierar ett prestigefyllt program för postdoktorer. Programmet fokuserar på forskning inom diabetes och dess komorbiditeter. Med detta postdoktorala program syftar SRP Diabetes till att stödja nästa generation exceptionella unga forskare inom diabetesområdet, både inom experimentell och klinisk forskning. Som en del av detta program söker vi nu 6 excellenta postdoktorala forskare. Fullständiga detaljer om varje projekt och kontaktinformation till handledarna finns på SRP Diabetes webbplats http://ki.se/en/srp-diabetes/postdoctoral-fellowships

De rekryterade postdoktorerna kommer att genomföra sina projekt på Karolinska Institutet (KI) under ledning av forskare inom den internationella forskningsfronten och samtidigt vara en del av SRP Diabetes dynamiska forskningsmiljö på KI. SRP Diabetes organiserar t.e.x. olika återkommande evenemang inom diabetesområdet för att utveckla samarbeten och expertis, såsom högprofilerade föreläsningar, symposier, retreat, m.m som postdoktorerna inbjuds att delta i.

Tjänsterna är fullt finansierade med lön under en 2-årsperiod. Det är vår avsikt att tjänsterna ska börja under våren 2025, även om viss flexibilitet med startdatum är möjlig. Följande 6 forskningsprojekt är tillgängliga (klicka på varje projekt för att komma till motsvarande jobbannons, all information på engelska):

  1. Early-onset type 2 diabetes, nationwide investigation of etiology and prognosis
  1. Local and systemic impact of adipose tissue on vascular function in cardiometabolic disease
  1. Long non-coding RNAs regulation of the insulin response in fat cells
  1. Dietary nitrate and physical exercise to prevent cardiovascular disease in diabetes
  1. Spatially resolving the response to anti-hyperglycemic drugs in adipose tissue
  1. Signal transducers regulating glucose transport in type 2 diabetes

Din profil

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara en svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö med bred kompetens och många olika forskningsfält representerade. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vid Karolinska Institutet (KI) bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har den största utbildningsbredden inom medicin i Sverige. På KI får du möjlighet att träffa forskare som arbetar med ett brett spektrum av specialområden och metoder, vilket ger dig gott om tillfällen att utbyta kunskap och erfarenhet inom olika vetenskapliga områden inom medicin och hälsa. Det är de tvärvetenskapliga samarbetena som har fört KI dit det är idag, i den absoluta forskningsfronten. Flera av de personer du möter inom hälso- och sjukvården har utbildats vid KI. En nära relation med vårdgivarna är viktig för att skapa banbrytande utbildning och forskning av högsta kvalitet. Karolinska Institutet är också ett statligt universitet, vilket ger dig flera förmåner genom vårt kollektivavtal.

Ansökan

Du kan göra något av följande:

a) gå till den här webbplatsen https://ki.se/en/srp-diabetes/postdoctoral-fellowships för att få mer information om postdoktorprogrammet samt detaljerad information om de olika projekten och forskningsgrupperna och länkar till de olika

b) Klicka direkt på de individuella projekttitlarna ovan för att hitta motsvarande jobbannons och online-ansökningsformulär.

Vill du göra skillnad? Arbeta med oss och bidra till en bättre hälsa för alla!

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning: Heltid
Antal lediga befattningar: 6
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Publicerat: 2024-07-01
Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Sex tjänster finansierade av SRP Diabetes Postdoctoral Fellowship Programme, Karolinska Institutet
Työnantaja
Sijainti
Nobels väg 6 Tukholma, Ruotsi
Julkaistu
2024-07-01
Viimeinen hakupäivä
2024-08-31 23:59 (Europe/Stockholm)
2024-08-31 23:59 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

Karolinska Institutet's mission is to contribute to the improvement of human health through research and education.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
3D Printing for Better Healthcare Medical University of Vienna 4 min arvioitu lukuaika
...
Advancing Sport and Health Sciences with Artificial Intelligence University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita