Karolinska Institutet

Tvåårig postdoktorandtjänst i plasma epigenomics till KI-SciLifeLab Clinical Translational Postdoc Network

2024-10-02 (Europe/Stockholm)
Tallenna työpaikka

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker en ambitiös postdoktor med starka molekylärbiologiska färdigheter och tidigare erfarenhet av klinisk cancer/leukemi forskning, för att tillämpa banbrytande epigenomisk profileringsteknik på flytande biopsimaterial. Plasma epigenomics är en spännande frontlinje inom precisionsmedicin, och erbjuder nya sätt att diagnostisera och övervaka mänskliga sjukdomar genom att analysera cellfritt DNA och kromatinfragment som cirkulerar i blodomloppet. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du bidrar till högkvalitativ forskning på en internationellt konkurrenskraftig nivå.

Tjänsten avser en heltidsanställning, under två år. Deltidsanställning, t.ex. i kombination med kliniskt arbete, är en möjlighet.

Forskargruppen

Den rekryterade postdoktorn kommer att vara sammanknuten till både Elsässers forskargrupp vid institutionen för medicinsk biokemi och biofysik (MBB), i SciLifeLab Solna, och Lehmanns forskargrupp vid institutionen för medicin (MedH), i Huddinge. Tillsammans erbjuder vi en unik träningsmiljö där du kommer att bidra till högkvalitativ translationell forskning på en internationellt konkurrenskraftig nivå.

Elsässers forskargrupp är en internationell och mångkulturell forskargrupp som är centrerad att tillämpa nya syntetiska och kemiska biologiska metoder för att förstå kromatinstruktur och funktion. Vi är ett dynamiskt, samarbetande och stödjande team och det ingår seniora och juniora forskare, bioinformatiker, administratörer, doktorander och praktikanter i gruppen.

Denna utlysning är en del av KI-SciLifeLab Clinical Translational Postdoc Program med syfte att främja samverkan mellan SciLifeLabs forskningsmiljö och kliniska forskningsmiljöer på Karolinska Institutet. De postdoktorerna som rekryteras till programmet kommer ingå i ett nätverk med stöd från SciLifeLab Committee KI.

Din roll

Inom en forskningsmiljö i världsklass med nära kopplingar till SciLifeLabs infrastruktur och bioteknikindustri kommer den rekryterade postdoktorn att etablera ett nytt forskningsprogram för klinisk epigenetik. Allt detta kommer vara i nära samarbete med kliniker och biobanker å ena sidan, och teknikutvecklare å andra sidan. Postdoktorn kommer att planera och ställa in provinsamlings- och bearbetningsarbetsflöden, optimera analysförhållanden och utvärdera kvalitetsmått för att skapa en robust datagenereringspipeline. Hen kommer också att utföra - eller samarbeta med beräkningsspecialist i att generera - datadriven analys av cancerpatienter och friska kontrollepigenomsignaturer. Till exempel, kommer vi att övervaka cellulära och cellfria epigenetiska signaturer hos patienter med akut myeloid leukemi som genomgår olika behandlingsregimer.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara en svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Kvalifikationer

Den sökande ska ha en läkarexamen och doktorsexamen eller en doktorsexamen i relevant grundforskning eller kliniskt ämne. Den framgångsrika kandidaten bör ha en gedigen bakgrund inom molekylärbiologiska tekniker, nästa generations sekvenseringsexperiment och cancerbiologi eller klinisk cancerforskning. Vi söker en stark lagspelare med en drivkraft att lära sig en mångsidig översättningsförmåga, utmärkta organisatoriska färdigheter samt flyttande engelska i skrift och tal.

Det är starkt meriterande om kandidaten har:

- erfarenhet av arbete med mänskligt material, klinisk genetisk eller epigenetisk analys

- erfarenhet av regulatoriska aspekter och forskningsetik inom klinisk forskning

- erfarenhet av (epi)genomisk dataanalys

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: SciLifeLab, Solna

https://elsaesserlab.wordpress.com

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-10-02.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Solna
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: STÖD 2-3185/2024
Kontakt:
  1. Rozina Caridha, rozina.caridha@ki.se
Facklig företrädare:
  1. Anurupa Nagchowdhury, OFR, anurupa.nagchowdhury@ki.se
  2. Helin Norberg, SACO, helin.norberg@ki.se
Publicerat: 2024-08-28
Sista ansökningsdag: 2024-10-02

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Tvåårig postdoktorandtjänst i plasma epigenomics till KI-SciLifeLab Clinical Translational Postdoc Network
Työnantaja
Sijainti
Nobels väg 6 Tukholma, Ruotsi
Julkaistu
2024-08-28
Viimeinen hakupäivä
2024-10-02 23:59 (Europe/Stockholm)
2024-10-02 23:59 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

Karolinska Institutet's mission is to contribute to the improvement of human health through research and education.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
More Plants on Our Plates: Transforming the Food System With Fermentation Free University of Bozen - Bolzano 4 min arvioitu lukuaika
...
5 Reasons to Pursue Your PhD at EMBL European Molecular Biology Laboratory (EMBL) 4 min arvioitu lukuaika
...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita