LUT University

Tutkijaopettaja, rakennus- tai yhdyskuntatekniikka

2024-10-25 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

LUT University has been a pioneering scientific university, bringing together the fields of science and business since 1969.

Käy työnantajan sivulla

LUT-yliopiston energiajärjestelmien tiedekunta hakee tutkijaopettajaa rakennus- tai yhdyskuntatekniikkaan. 

Tavoitteenamme on laajentaa yliopistomme rakennus- ja yhdyskuntatekniikan tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden rakentamisen ammattilaisia, jotka osaavat hyödyntää monialaisesti uusinta tieteellistä tutkimusta sekä rakentaa kestävästi. 

Energiatekniikka on keskeinen osa nykyistä ja tulevaa rakennuskantaa ja yhteiskunnan infrastruktuuria. Sähköistyminen ja pyrkimys eroon fossiilisista raaka-aineista edellyttää uudenlaista osaamista myös rakennus- ja yhdyskuntatekniikan alueella, ja näemme näiden osa-alueiden vahvistamisen ensisijaisen tärkeänä. Yhdistämällä LUT-yliopiston olemassa olevat vahvuudet, sähkö-, energia- ja konetekniikan sekä kestävyystutkimuksen, rakennus- ja yhdyskuntatekniikan erikoisosaamiseen, voidaan tutkimuksen laatua ja vaikuttavuutta parantaa.   

Ensisijainen tehtäväsi on rakentaa energiajärjestelmien tiedekuntaan uusi rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutusohjelma osana monialaista tiimiä. Tutkintorakennetyön lisäksi työhösi kuuluvat opintojaksojen kehittäminen ja toteutus sekä rakennus- ja/tai yhdyskuntatekninen tutkimus ja tutkimusryhmän rakentaminen. 

Muita työtehtäviäsi ovat:

  • Itsenäinen tutkimustyö
  • Julkaiseminen korkeatasoisilla tieteellisillä foorumeilla
  • Opettaminen ja opinnäytetöiden ohjaaminen 
  • Opetuksen ja opetusmenetelmien kehittäminen ja muuhun opetus- ja kehitystyöhön osallistuminen yhdessä henkilöstön kanssa. 
  • Tutkimusrahoituksen hakeminen
  • Yhteiskunnallinen vaikuttaminen yliopiston asiantuntijana
  • Sidosryhmäyhteistyö
  • Yliopiston hallinnolliset tehtävät
  • Muun rakennus- ja yhdyskuntatekniikan henkilöstön palkkaamisessa avustaminen

Edellytämme tohtorin tutkintoa rakennus- tai yhdyskuntatekniikan aloilta tai muulta soveltuvalta alalta, tehtävässä tarvittavaa pedagogista osaamista ja opetustaitoa, näyttöjä korkeatasoisesta tieteellisestä tutkimustyöstä ja julkaisutoiminnasta sekä kykyä johtaa tutkimusryhmää ja hankkia tutkimusrahoitusta. 

Tehtävä täytetään neljän vuoden määräajaksi. LUT-yliopiston non tenure -uramallin mukaan neljän vuoden määräaikainen tutkijaopettaja voidaan nimittää pysyvään tehtävään ulkoisen vakinaistamisarvioinnin perusteella.

Odotamme sinulta: 

  • Kykyä nähdä rakennukset, rakennettu ympäristö ja yhdyskuntatekniikka olennaisena osana nykyisiä ja tulevia energiajärjestelmiä
  • Erittäin hyvää suomen ja englannin kielen taitoa
  • Hyviä suullisia ja kirjallisia viestintätaitoja
  • Kykyä toimia osana monialaista tiimiä
  • Kykyä organisoida tutkimus- ja muita projekteja

Tarjoamme sinulle merkityksellisien työtehtävien lisäksi asiantuntevan työyhteisön sekä joustavat mahdollisuudet yhdistää työ- ja vapaa-aika. Tuemme työntekijöitämme ylläpitämään ja kehittämään osaamistaan.

Toimipaikkasi sijaitsee energiatekniikan osastolla Lahdessa. Palkkaus määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilökunnan palkkausjärjestelmän mukaisesti. Työsuhteen alussa bruttopalkka on noin 4700–5500 e/kk.  Työ alkaa sopimuksen mukaan. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika. 

Hakuaika päättyy 25.10.2024 klo 23:59. Jätä hakemuksesi sähköisen järjestelmämme kautta ja liitä siihen seuraavat dokumentit PDF-muodossa: 

  • ansioluettelo (enintään 10 sivua)
  • jäljennös tohtorin tutkintotodistuksestasi; jos alkuperäiset asiakirjat eivät ole englanniksi, suomeksi tai ruotsiksi, jokaiseen täytyy liittää oikeaksi todistettu käännös suomeksi tai englanniksi
  • täydellinen julkaisuluettelo, johon sisältyy julkaisujen kokonaismäärä Scopus-tietokannassa, viittausten kokonaismäärä, h-indeksi ja Scopus ID; lisäksi voit liittää vastaavat tiedot Google Scholar -profiilista
  • opetusportfolio tai vastaava selvitys opetuksellisista ansioista
  • kuvaus tutkimustyöstä (enintään 3 sivua).

Otamme huomioon ainoastaan rekrytointijärjestelmäämme saapuneet hakemukset. 

Lisätietoja antavat dekaani Olli Pyrhönen, olli.pyrhonen@lut.fi ja tutkijaopettaja Ahti Jaatinen-Värri, ahti.jaatinen-varri@lut.fi.

Lue lisää LUT työnantajana.

LUT-yliopisto | Puhdas energia, vesi ja ilma ovat elämän edellytyksiä, joihin me LUT-yliopistossa etsimme ratkaisuja tekniikan, talouden ja yhteiskuntatieteiden osaamisella. Autamme yhteiskuntaa ja yrityksiä uudistumaan kestävästi. Kansainvälisessä tiedeyhteisössämme on yli 9 000 jäsentä. Kampuksemme sijaitsevat Lappeenrannassa ja Lahdessa. Olemme ilmastoteoissa yksi maailman parhaista yliopistoista. lut.fi

Rekrytointijärjestelmän tekninen tuki recruitment@lut.fi.

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Tutkijaopettaja, rakennus- tai yhdyskuntatekniikka
Työnantaja
Sijainti
Yliopistonkatu 34 Lappeenranta, Suomi
Julkaistu
2024-09-26
Viimeinen hakupäivä
2024-10-25 23:59 (Europe/Helsinki)
2024-10-25 22:59 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

LUT University has been a pioneering scientific university, bringing together the fields of science and business since 1969.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
Control Systems: The Key to Our Automated Future? Max Planck Institute for Software Systems (MPI-SWS) 5 min arvioitu lukuaika
...
Lighting the Way in the Search for Distant Exoplanets SRON - Netherlands Institute for Space Research 4 min arvioitu lukuaika
...
3D Printing for Better Healthcare Medical University of Vienna 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita