Natural Resources Institute Finland (Luke)

Tutkija, elinkaariarviointi (LCA)

2023-03-28
Tallenna suosikiksi

Tietoja työnantajasta

We offer our customers research and development services based on our outstanding biological and technological expertise.

Käy työnantajan sivulla

Luonnonvarakeskus (Luke) on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka työskentelee luonnonvarojen kestävän käytön ja biotalouden edistämiseksi. Tarjoamme tutkittuun tietoon perustuvia ratkaisuja ja palveluita asiakkaillemme. Tutkimustulokset ja palvelut tuottavat lisäarvoa, kestävyyttä ja kilpailukykyä uusiutuviin luonnonvaroihin perustuvalle elinkeinotoiminnalle ja tukevat yhteiskunnan päätöksentekoa. Toimimme laajoissa kansainvälisissä yhteistyöverkostoissa ja tavoitteenamme on tulla yhdeksi Euroopan merkittävimmistä biotalouden osaajista. Lukella on myös viranomaistehtäviä.
Lukelaisia yhdistää ystävällisyys, uteliaisuus ja halu vaikuttaa maailmaan myönteisesti. Tältä pohjalta rakennamme yhdessä hyväntuulista ja kunnioittavaa kulttuuria, jossa jokaisen työtä arvostetaan. Meillä pääset tekemään mielekkäitä ja monipuolisia työtehtäviä ja haastamaan itseäsi ammatillisesti. Voit vaikuttaa työtehtäviisi ja saat vapautta suunnitella työsi ottaen huomioon projektin tavoitteet. Joustavuus ja vastuu kulkevat meillä käsi kädessä, ja rohkaisemmekin työntekoon Suomessa sieltä, mistä se parhaiten sujuu työtehtävien niin mahdollistaessa. Luke tarjoaa monitieteisen kansainvälisen tutkimusympäristön, johon kuuluvat ainutlaatuiset tutkimusinfrastruktuurit, koetoiminta-asemat sekä hyvin varustetut laboratoriot.
 

Tehtävän kuvaus

Tutkija: Kestävyyden arviointi, LCA, erityisesti valmiuksien kehittäminen kehittyvissä maissa.
Me Luonnonvarakeskuksen kestävyystieteiden ja -indikaattorien tutkimusryhmä teemme monipuolista tutkimustyötä ja valmiuksien kehittämistyötä Afrikassa ja Nepalissa, pääpainopisteenä agri-ruokajärjestelmä, yhteistyössä paikallisten yliopistojen ja yliopistojen kanssa. Haemme kehittämishankkeeseemme erittäin motivoitunutta ja osaavaa tutkijaa. Hakijalla tulee olla elinkaariarvioinnin (LCA) ja muuta kestävyysarvioinnin taustaa. Aiempaa kokemusta kehittyvien maiden hankkeista arvostetaan. Tutkijana olet vastuussa LCA-pohjaisen koulutuksen järjestämisestä kumppaniyliopistoissa, LCA- ja muun tiedon keräämisestä tiiviissä yhteistyössä paikallisten kumppaneiden ja toimijoiden kanssa sekä muiden valmiuksien kehittämisestä paikallisesti. Tämä edellyttää sinun matkustamista kohdemaihimme. Työskentelet tiiviisti projektitiimin kanssa toteuttamisen suunnittelussa, mutta pystyt tarvittaessa myös toteuttamaan suunnitellut toimet itsenäisesti. Työsopimuskausi voi olla 14 kuukaudesta 22 kuukauteen. Työn ja työntekijän virallinen sijaintipaikka on Suomessa. Työt tulee aloittaa mahdollisimman pian.
Vastuut:
• Toiminnan koordinointi useissa maissa toimivien hankkeiden välillä
• Tutkimustoiminnan suunnittelu ja kehittäminen kaikissa mukana olevissa hankkeissa ja maissa.
• LCA-pohjainen ja muu tiedonkeruu kentältä
• Varmistaa, että projektin vaatimuksia ja aikatauluja noudatetaan
• Viestiä tutkimustuloksia ja laatia suosituksia projektiryhmälle ja sidosryhmille

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi

Hakijalta odotamme

Hakijalta odotamme
• LCA-osaaminen ja kokemusta elinkaariarvioinnista (LCA) sekä soveltuvin osin muusta kestävyyden arvioinnista
• Sujuva kirjallinen ja suullinen englannin kielen taito
• Erinomaiset viestintä- ja verkostoitumistaidot
• Kyky itsenäiseen työskentelyyn
• Muuta taustaa ja kokemusta kehitysprojekteista arvostetaan
• Halu matkustaa Afrikan maissa ja Nepalissa

Tehtävän tiedot

Tehtävän kesto: Määräaikainen

Työaika:   Virastotyöaika

Tehtävä alkaa:   1.4.2023tai sopimuksen mukaan

Määräaikainen, päättyy:   30.4.2025Työn luonne

Tehtävän hakemista koskevat tiedot

Hae viimeistään:   28.3.2023 16.00

ID:   30-124-2023

Sähköiset hakemukset:

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID. Hakemuksia ei palauteta.

Luonnonvarakeskuksen kirjaamo
Latokartanonkaari 9
00790 Helsinki

Liitäthän hakemukseesi CV:n ja hakemuskirjeen.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

 Tehtävä sijoittuu Luonnonvarakeskuksen palkkausjärjestelmän vaativuustasolle 8, jossa tehtäväkohtainen palkanosa on 3 310,60 euroa kuukaudessa. Tehtäväkohtaisen palkanosan lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoritukseen perustuva palkanosa, joka voi olla enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Uuden työntekijän henkilökohtainen palkanosa on osaamisesta ja kokemuksesta riippuen tyypillisesti 15-20 %. Hakija voi esittää myös oman palkkatoivomuksensa.

Edut

Meille on erityisen tärkeää henkilöstömme hyvinvointi sekä innovaatio- ja kehittämismyönteinen ilmapiiri työssä. Työskentelemme monipaikkaisesti ja työtehtävien niin mahdollistaessa kannustamme sinua työskentelemään Suomessa siellä, missä sinulle parhaiten sopii yhteisöllisyyttä unohtamatta. Tarjoamme joustavuutta työajoissa, pitkät työaikaliukumat ja työsuhteesi pidentyessä pitkät lomat. Lisäksi tarjoamme lounasedun sekä liikunta-, kulttuuri- tai työmatkatuen.

Tehtävä

Ilmoitettujen työpaikkojen määrä:   1
 

Yhteystiedot

Lisätietoja tehtävästä

Juha-Matti KatajajuuriRyhmäpäällikkö, tavoitettavissa 16.3. klo 13.00-15.00+358 29 532 6219juha-matti.katajajuuri@luke.fi

Toimipiste

Luonnonvarakeskus
Latokartanonkaari 9
00790 Helsinki

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Toimipaikka on Helsinki tai jokin muu Luken toimipaikka sopimuksen mukaan.

Lisätietoja: Luonnonvarakeskus (Luke)

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Tutkija, elinkaariarviointi (LCA)
Sijainti
Latokartanonkaari 9 Helsinki, Suomi
Julkaistu
2023-03-15
Viimeinen hakupäivä
2023-03-28 23:59:59
Työpaikan tyyppi
Tallenna suosikiksi

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

We offer our customers research and development services based on our outstanding biological and technological expertise.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
Saving Coral Reefs for Humankind King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) 4 min arvioitu lukuaika
...
Outsmarting Nature with Science to Improve Food Security King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) 5 min arvioitu lukuaika
...
What Nitrogen Can Tell Us about Climate Change Free University of Bozen - Bolzano 4 min arvioitu lukuaika
...
TROPOMI: Our Carbon-Monitoring Eye in the Sky SRON - Netherlands Institute for Space Research 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita