Tampere University

Tutkimusasiantuntija, Tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunta

2024-08-29 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

Tampere University is one of the most multidisciplinary universities in Finland. We are building a new model for higher education and research in F...

Käy työnantajan sivulla

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat yhdessä Suomen toiseksi suurimman monitieteisen, innostavan ja vaikuttavan tutkimus- ja oppimisyhteisön. Korkeakouluyhteisömme osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Lue lisää: www.tuni.fi .

Etsimme nyt Tutkimusasiantuntijaa Tekniikan ja luonnontieteiden tiedekuntaan (ENS).  

Tiedekunta yhdistää vankan matemaattis-luonnontieteellisen osaamisen keskeisten tekniikan alojen osaamiseen. Tiedekunta on tunnettu vahvasta luonnontieteellisestä perustutkimuksesta sekä tekniikan alojen soveltavasta tutkimuksesta, joka luo mittavaa lisäarvoa tiedekunnan teollisuusyhteistyökumppaneille. Tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunta muodostuu kolmesta yksiköstä, jotka ovat automaatio- ja konetekniikka, fysiikka sekä materiaalitiede ja ympäristötekniikka. Automaatio- ja konetekniikan yksikön tutkimus keskittyy automatiikkaan, hydrauliikkaan, koneensuunnitteluun ja tuotekehitykseen, mekatroniikkaan, robotiikkaan, säätö- ja systeemiteoriaan, teollisuuden informaatiotekniikkaan sekä tuotantotekniikkaan. Fysiikan yksikön tutkimuksen tieteenaloja ovat aerosolifysiikka, fotoniikka sekä laskennallinen fysiikka. Materiaalitieteen ja ympäristötekniikan yksikön tutkimuksen tieteenaloina ovat bio- ja kiertotalous, kemia ja uudet materiaalit sekä materiaalioppi. 

Tiedekunnan henkilöstöstä noin 40 % on kansainvälinen tausta. Tiedekunta menestyy erinomaisesti täydentävän rahoituksen hankinnassa, mikä luo perustan tutkimuksen tieteelliselle ja yhteiskunnalliselle vaikuttavuudelle. Tutkimuksemme rahoittajia ovat EU, Suomen Akatemia, Business Finland, kotimaiset ja kansainväliset yritykset, yhteisöt sekä säätiöt. Vahvan ja laajan tutkimusinfrastruktuurimme ja kansainvälisestikin meritoituneiden tutkijoidemme ansiosta tuotamme korkeatasoista ja monipuolista tutkimusta. Tästä esimerkkinä on vuositasolla lähes 500 tieteellistä julkaisua, 30 tohtorintutkintoa ja 20 keksintöä. Voit tutustua tarkemmin tiedekunnan tutkimukseen täällä.

Tehtävä sijoittuu Tutkimus- ja innovaatiopalveluiden Tutkimusedellytykset-tiimiin. Tampereen yliopiston Tutkimus- ja innovaatiopalvelut luo edellytyksiä korkealaatuiselle, tuloksekkaalle, vastuulliselle ja yhteiskuntaan laajasti vaikuttavalle tutkimus-, kehitys-, kumppanuus- ja innovaatiotoiminnalle. Yksikön asiantuntijat auttavat tutkijoita tutkimusrahoituksen hankinnassa ja hallinnassa, kumppanuuksien kehittämisessä sekä tutkimustulosten hyödyntämisessä. Lisäksi tuemme yliopiston johtoa tutkimus- ja tutkimusrahoitusstrategioiden muodostamisessa sekä päätösten valmistelussa. Noin 50 asiantuntijan yksikkö muodostuu toisiaan tukevista viidestä pääkokonaisuudesta: Kumppanuudet ja yrittäjyys, Hankevalmistelun tuki (preaward), Projektityön tuki (postaward), Innovaatiopalvelut sekä Tutkimusedellytykset. 

Tehtävänkuvaus 

Tarjoamme tutkimusedellytysten kehittämisestä ja tutkijoiden tukemisesta kiinnostuneelle henkilölle monipuolisen työnkuvan, joka sisältää mm. seuraavia tehtäviä:  

  • Tutkimusrahoitushakujen tuki yhdessä tiedekunnan tutkimusvaradekaanin ja tutkimuspalveluiden kanssa 
  • Osallistuminen tutkimuksen strategiseen suunnitteluun ja toteuttamiseen 
  • Tiedekunnan tutkimukseen liittyvien asioiden ja käytäntöjen koordinointi 
  • Tutkimusinfrastruktuurin kehittäminen  
  • Tutkimuksen näkyvyyden vahvistaminen

Tehtäviä hoidetaan tiiviinä työparina tutkimusvaradekaanin kanssa, sekä kiinteässä yhteistyössä Tutkimus- ja innovaatiopalveluiden asiantuntijoiden kanssa.  

Edellytykset 

Tehtävien menestyksekäs hoitaminen edellyttää:  

  • Kiinnostusta tutkimuksen vaikuttavuuden ja laadun kehittämiseen  
  • Rohkeutta tarttua uusiin haasteisiin 
  • Hyvää koordinointikykyä, sujuvia viestintä- ja vuorovaikutustaitoja 
  • Asiakaspalveluhenkisyyttä, hyvää yhteistyö- ja neuvotteluosaamista 
  • Sujuvaa englannin kielen taitoa  
  • Hyviä tietoteknisiä taitoja 
  • Soveltuvaa tohtorin tutkintoa ENS tiedekunnan tieteenalalta  

Arvostamme suomalaisen yliopistokentän tuntemusta, sekä kokemusta rahoitushausta, julkaisutoiminnasta ja kansainvälisyydestä. 

Tarjoamme

  • Näköalapaikan tutkimukseen, jolla pyritään ratkaisemaan yhteiskunnan haastavia ongelmia 
  • Mahdollisuuden työskennellä korkeatasoisten huippuosaajien rinnalla 
  • Kansainvälisen, monipuolisen ja viihtyisän työyhteisön tuen 
  • Hyvät mahdollisuudet omaan ammatilliseen kehittymiseen

Työskentelemme joustavasti etänä ja Tampereen kolmella kampuksella, joissa käytettävissä ovat edulliset ravintola- ja kahvilapalvelut. Hybridisopimuksella työskennellessä voimme työntekijän halutessa varustella etätyöpisteen. Henkilöstöetuihimme kuuluvat myös mm. liikunta-, kulttuuri-, ja hyvinvointietu (Smartum), kattavat työterveyshuollon palvelut sekä "tunti työajasta liikuntaan" -etu. 

Tule meille luomaan merkityksellistä uraa! Lisätietoja meillä työskentelystä löydät työnantajasivuiltamme

Kyseessä on toistaiseksi voimassa oleva ja kokoaikainen tehtävä, jonka aloitus tapahtuu 1.10.2024, tai sopimuksen mukaan mahdollisimman pian. Työpaikkakunta on Tampere. Tehtävässä sovelletaan työsopimuslain mukaista 6 kuukauden koeaikaa.

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen yleisen työehtosopimuksen muun asiantuntija- ja tukihenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Tutkimusasiantuntijan tehtävän vaativuustaso on 10. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa.   

Hakuohjeet 

Jätä hakemuksesi Tampereen yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (linkki löytyy tämän ilmoituksen alta).

Tehtävän hakuaika päättyy torstaina 29.8.2024 klo 23.59.

Liitä hakemukseesi:  

Hakuajan päätyttyä kutsumme tarvittaessa soveltuvimmat hakijat videohaastatteluihin. Jos videohaastattelut järjestetään, lähetämme videohaastattelukutsun hakemuksella antamaasi sähköpostiosoitteeseen 9.9.2024 mennessä ja vastaukset videohaastattelukysymyksiin pyydämme lähettämään viimeistään 13.9.2024. Kutsumme kärkihakijat syyskuussa toteutettaviin haastatteluihin. Haastatteluiden lisäksi käytämme mahdollisesti ulkopuolisen palveluntarjoajan toteuttamia soveltuvuusarviointeja. 

Lisätietoja tehtävästä antavat: 

 Päällikkö, tutkimuspalvelut Anu Juslin, anu.juslin@tuni.fi, puh. +358503009062, soittoajat 5.8. klo 14–16, 7.8. klo 8–10, 26.8. klo 9–11, 28.8. klo 14–16. 

Tutkimusvaradekaani Minnamari Vippola, minnamari.vippola@tuni.fi, puh.+358408490148 30.7. klo 9–11, 9.8. klo 9–11, 14.8. klo 10–12 ja 23.8. klo 11–13. 

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Tutkimusasiantuntija, Tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunta
Työnantaja
Sijainti
Kalevantie 4 Tampere, Suomi
Julkaistu
2024-06-27
Viimeinen hakupäivä
2024-08-29 23:59 (Europe/Helsinki)
2024-08-29 22:59 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

Tampere University is one of the most multidisciplinary universities in Finland. We are building a new model for higher education and research in F...

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
“You Can Think Big Here” Tampere University 4 min arvioitu lukuaika
...
Control Systems: The Key to Our Automated Future? Max Planck Institute for Software Systems (MPI-SWS) 5 min arvioitu lukuaika
...
Lighting the Way in the Search for Distant Exoplanets SRON - Netherlands Institute for Space Research 4 min arvioitu lukuaika
...
3D Printing for Better Healthcare Medical University of Vienna 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita