Tampere University

Yliopistonlehtori (Ihmisen ja teknologian vuorovaikutus)

2024-04-29 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

Tampere University is one of the most multidisciplinary universities in Finland. We are building a new model for higher education and research in F...

Käy työnantajan sivulla

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat yhdessä Suomen toiseksi suurimman monitieteisen, innostavan ja vaikuttavan tutkimus- ja oppimisyhteisön. Korkeakouluyhteisömme osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Lue lisää: www.tuni.fi  

Haemme toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen yliopistonlehtoria ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen alalle

Tehtävä sijoittuu Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekuntaan, Tietotekniikan yksikköön. Tietotekniikan yksikkö tarjoaa maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen laajan tutkimus- ja opetuskokonaisuuden informaatioteknologian ja tietotekniikan alalla. Tarjoamme opetusta tutkinto-, avoimen- ja jatkuvan oppimisen opiskelijoille sekä fitech.io-verkkoyliopiston kautta kaikille kiinnostuneille. Opetusstrategiassamme korostuvat osaamis- ja oppijakeskeisyys, ja panostamme opiskelijoiden henkilökohtaiseen kohtaamiseen, myös ns. hybridiopetuksessa. Kehitämme opetuksen verkkoistamista ajasta ja paikasta riippumattomaan oppimiseen.  

Tehtävä sijoittuu ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen alalle (Human-Technology Interaction, HTI). Tampereen yliopistolla on maailmanlaajuisesti tarkasteltuna yksi tämän alan vahvimmista opetustarjonnoista. Opetukseemme sisältyy opintojaksoja erityisesti ihmiskeskeiseen suunnitteluun, vuorovaikutusmenetelmiin, vuorovaikutus- ja käyttöliittymäsuunnitteluun, käyttäjäkokemukseen, saavutettavuuteen sekä digitalisaation kestävyyteen liittyen. Koulutamme monipuolisia ja vastuullisia digitaalisen maailman suunnittelijoita, kehittäjiä ja tutkijoita, jotka hallitsevat ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen käytännölliset ja teoreettiset näkökulmat. 

Tehtävänkuvaus  

Yliopistonlehtorin tehtävään kuuluu sekä opetusta että tutkimusta. Tehtävä on opetuspainotteinen, mutta ulkoisen rahoituksen avulla tehtävässä voi kuulua myös tutkimusta. Tässä tehtävässä päävastuina ovat ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen perusopetuksen opintojaksot sekä opinnäytetöiden ohjaus. Lisäksi tehtävään kuuluu yhden tai useamman syventävän opintojakson vastuuopettajuus, joiden aiheesta sovitaan valitun henkilön profiilin mukaisesti erikseen. Perusopetuksen aiheita ovat mm. ihmiskeskeisen suunnittelun, käyttöliittymien ja käyttäjäkokemuksen perusteet, kattaen sekä teoreettiset periaatteet että käytännönläheisen suunnittelupraktiikan (esimerkiksi vuorovaikutussuunnittelu tai visuaalinen suunnittelu). Opetustyöhön kuuluvat opintojaksojen suunnittelu ja toteutus, opetuksessa käytettävien menetelmien ja tekniikoiden kehittäminen, HTI-alan opintokokonaisuuden suunnitteluun osallistuminen sekä projektitöiden ja opinnäytetöiden ohjaus. Opetusmuotoina ovat käytössä lähi-, verkko- ja etäopetus sekä niiden yhdistelmät (ns. hybridiopetus). Lähiopetusta voi olla sekä keskustakampuksella että Hervannan kampuksella. 

Lisäksi tehtävään valittavan henkilön odotetaan tekevän tutkimusta jossakin HTI-alaan liittyvässä aihepiirissä sekä osallistuvan tutkimusrahoituksen hankintaan. Tutkimus kytkeytyy Tietotekniikan yksikön HTI-alayksikön toimintaan, johon liittyvät mm. TAUCHI-tutkimuskeskus, Gamification Group -tutkimusryhmä sekä DigiSus-tutkimusalusta

Tehtävässä toteutettava tutkimus tulee liittyä myös tiedekunnan tutkimustavoitteisiin yliopiston tutkimusstrategiaan perustuen. Yliopistonlehtorin tehtäviin kuuluu lisäksi hallinnollisia ja kehittämistehtäviä yksikkötasolla ja alan opetukseen liittyvien tutkinto-ohjelmien tasolla. Odotamme, että valittava henkilö tuntee sekä alan modernit vaatimukset että kykenee innostamaan ja osallistamaan eri taustoista tulevia opiskelijoita ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen teemoihin. Työtehtävät täsmennetään yhdessä valitun henkilön kanssa hänen taustansa mukaan. Lisäksi tehtäviä tarkennetaan vuosittain työsuunnitelman yhteydessä.  

Edellytykset   

Yliopistonlehtorin tehtävään valitulta edellytetään:  

  • soveltuvaa tohtorin tutkintoa, 
  • kykyä korkeatasoiseen ja laadukkaaseen opetukseen ja ohjaukseen, joka perustuu tutkimustietoon, 
  • kokemusta opetustyöstä maisteriopintojen tasolla,
  • näyttöjä itsenäisestä tieteellisestä tutkimustyöstä, 
  • vähintään 10 op laajuisia yliopistopedagogisia opintoja tai vastaavia opintoja. Vaadittavat opinnot on suoritettava viimeistään kahden vuoden kuluessa tehtävään nimittämisestä, mikäli niitä ei ole aiemmin suoritettuna. Tampereen yliopisto tarjoaa opetushenkilökunnalle mahdollisuuden suorittaa pedagogisia opintoja ilmaiseksi.  

Lisäksi edellytämme erinomaista englannin kielen taitoa sekä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Tehtävissä katsotaan eduksi kokemus:  

  • opetuksen kehittämistyöstä,
  • työskentelystä ammattimaisena suunnittelijana esim. käyttöliittymien, käyttäjä- tai asiakaskokemuksen, palvelumuotoilun tai visualisoinnin parissa.
  • ulkoisen rahoituksen hakemisesta,
  • tutkimusprojektien johtamisesta,
  • ohjelmistokehityksen menetelmien tuntemus ja ohjelmointitaito
  • sujuva suomen kielen taito.

Tampereen yliopisto on ainutlaatuinen, monialainen ja rohkeasti tulevaisuuteen katsova, kehittyvä yhteisö. Meille tärkeitä arvoja ovat avoimuus, kriittisyys, moninaisuus, oppijalähtöisyys, rohkeus, sivistys ja vastuullisuus. Toivommekin, että voit osaltasi sitoutua näihin arvoihin ja edistät niiden mukaista toimintaa omassa tehtävässäsi.

Tarjoamme   

Tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva ja se täytetään 1.8.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan. Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Yliopistonlehtorin tehtävän alustava vaativuustaso on 6–7. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa. Yliopistonlehtorin tyypillinen aloituspalkka on noin 4400–4900 €/kk. Tehtävässä sovelletaan työsopimuslain mukaista koeaikaa.  

Tarjoamme tehtävään valittavalle henkilölle vakituisen työsuhteen toimintaympäristössä, jossa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla korkeatasoinen ja laaja-alainen tutkimus ja opetus. Tampereen yliopisto tarjoaa myös opetuspainotteisissa tehtävissä työskenteleville hyvät mahdollisuudet ammatilliseen kehittymiseen pedagogisen kouluttautumisen ja erilaisten opetushenkilöstölle suunnattujen verkostojen ja tapahtumien kautta.   

Henkilöstöetuihimme kuuluvat mm. joustavat työskentelymahdollisuudet, ravintola- ja kahvilapalvelut kaikilla kampuksilla sekä henkilöstön kulttuuri- ja liikuntaharrastusten tukeminen. Lue lisää työskentelystä Tampereen yliopistossa. Voit myös tutustua meihin ja Tampereeseen tarkemmin tästä.   

Lue lisää työskentelystä meillä työnantajasivuiltamme. Tervetuloa innovatiiviseen työyhteisöömme luomaan merkityksellistä uraa sekä vaikuttamaan yliopistomme ja yhteisen kulttuurimme kehittymiseen.   

Hakuohjeet  

Jätä hakemuksesi yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (linkki löytyy tämän ilmoituksen alta). Hakuaika tehtävään päättyy 29.4.2024 klo 23.59. Liitä hakemukseesi PDF-muodossa englannin kielellä: 

Hakuprosessiimme kuuluu jatkoon valituille hakijoille henkilökohtaiset haastattelut sekä opetusosaamisen arviointi, johon sisältyy opetusnäytteen antaminen. Haastattelut ja opetusnäytteet on suunniteltu pidettävän tiistaina 21.5. ja torstaina 23.5.2024.  

Lisätietoja tehtävästä antavat: 

Professori Thomas Olsson: puh. 040 849 0819, thomas.olsson@tuni.fi

Professori Kaisa Väänänen: puh. 040 849 0731, kaisa.vaananen@tuni.fi 

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Yliopistonlehtori (Ihmisen ja teknologian vuorovaikutus)
Työnantaja
Sijainti
Kalevantie 4 Tampere, Suomi
Julkaistu
2024-03-28
Viimeinen hakupäivä
2024-04-29 23:59 (Europe/Helsinki)
2024-04-29 22:59 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

Tampere University is one of the most multidisciplinary universities in Finland. We are building a new model for higher education and research in F...

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
“You Can Think Big Here” Tampere University 4 min arvioitu lukuaika
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
Understanding Users to Optimise 3D Experiences Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) 5 min arvioitu lukuaika
...
Control Systems: The Key to Our Automated Future? Max Planck Institute for Software Systems (MPI-SWS) 5 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita