University of Jyväskylä

Tutkijatohtori, Digitaalinen kansalaistiedekeskus (DKTK)

2024-09-30 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The JYU is a nationally and internationally significant research university and an expert on education that focuses on human and natural sciences.

Käy työnantajan sivulla

Haemme Jyväskylän yliopiston liikuntatieteelliseen tiedekuntaan tutkijatohtoria Digitaalisen kansalaistiedekeskuksen (DKTK) Terveystieteilijä-osahankkeeseen ajalle 1.11.2024 (tai sopimuksen mukaan) - 31.10.2026.

Digitaalinen kansalaistiedekeskus – kaikki mukaan luonnon-, terveys-, ihmis- ja kasvatustieteilijöiksi, huippututkimuksen hyödyksi ja omaksi iloksi – hankkeen tarkoituksena on mahdollistaa kansalaistiedehankkeet, joissa kansalaiset voivat mobiilisovellusten avulla paitsi osallistua tieteellisiin tutkimuksiin myös saada niistä itselleen välitöntä hyötyä ja iloa. Viisivuotisen hankkeen toteuttaa monitieteinen, neljän tiedekunnan aloilla toimiva konsortio, joka toimii Jyväskylän yliopistossa ja Helsingin yliopiston Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomuksessa. Hanke pohjautuu Jyväskylän yliopistossa kehitettyyn Research for JYU Mobile (RFJM) mobiilisovellusalustaan, jonka avulla voidaan toteuttaa sovelluksia monenlaisten kansalaistiedehankkeiden tarpeisiin. DKTK:ssa toimii neljä alihanketta: 1) Luonnontieteilijä, 2) Terveystieteilijä, 3) Ihmistieteilijä ja 4) Kasvatustieteilijä.

Tutkijatohtorin tehtävä sijoittuu Terveystieteilijä-osahankkeeseen missä kehitetään reunalaskentaan ja mobiilisovellukseen (RFJM) perustuvia digitaalisia tutkimusaineiston keräämis- ja analysoimismenetelmiä. Näitä ovat esimerkiksi kansalaisen itsenäisesti suoritettavat fyysisen toimintakyvyn testit ja analyyseihin perustuvat dynaamiset kyselylomakkeet. Hakijalla on mahdollisuus vaikuttaa työnsä aiheeseen. Tiedonkeruu voi keskittyä esimerkiksi terveyteen tai suorituskykyyn liittyvien eritysongelmien tarkempaan ymmärtämiseen. Terveystieteilijä-hankkeen tutkijatohtori toimii yhteistyössä DKTK:n muiden tutkijatohtoreiden ja teknologiakehittäjien, sekä liikuntatieteellisen tiedekunnan tutkijayhteisön kanssa.

Tehtävät ja edellytykset

Tutkijatohtorin päätehtävinä on 1) Osallistuminen RFJM -mobiilisovelluksen Terveystieteilijä-moduulin sisällölliseen kehittämiseen Jyväskylän yliopiston teknologiakehittäjien kanssa, 2) Aineiston keruu, analysointi ja julkaiseminen. Tutkijatohtorin odotetaan toimivan aktiivisesti yhteistyössä muiden tutkijoiden kanssa ja osallistuvan myös muuhun toimintaan tiedeyhteisössä.

Edellytämme tehtävään valittavalta hakijalta tohtorin tutkintoa tehtävään soveltuvalta alalta, esim. liikuntatieteistä, informaatioteknologiasta, tietojenkäsittelytieteistä, tai psykologiasta/neuropsykologiasta. Lisäksi edellytämme kykyä itsenäiseen tieteelliseen työhön sekä hyviä yhteistyötaitoja. Arvostamme aiempaa kokemusta mobiilisovellusten kehittämisestä, ohjelmistokehityksestä, tekoälymenetelmistä ja/tai tiedonkeruusta laboratorioympäristössä. Eduksi katsomme uravaiheeseen suhteutettuna kansallisten ja kansainvälisten yhteistyöverkostojen laajuuden, opetus- ja ohjauskokemuksen sekä kokemuksen vastuullisista tutkimustehtävistä.

Tutkijatohtorin tehtävistä, kelpoisuusvaatimuksista ja kielitaidosta määrätään yliopiston johtosäännössä ja kielitaito-ohjeistuksissa. Yliopiston opetus- ja tutkimustehtävään otettavalta vaaditaan, että hän hallitsee suomen kielen. Yliopisto voi tarvittaessa myöntää erivapauden kielitaitovaatimuksista. Tehtävässä edellytetään sujuvaa englannin kielen taitoa.

Mitä tarjoamme?

Pääset osaksi innostavaa ja monitieteistä Digitaalista kansalaistiedekeskusta (DKTK) sekä laajasti verkottunutta Liikuntatieteellistä tiedekuntaa tutkimuksen kansainvälisessä kärjessä. Tarjoamme viihtyisän työympäristön ja ainutlaatuisen, yhteistyötä tekevän tiimin, jonka monipuolinen asiantuntemus ja laajat verkostot luovat loistavan ympäristön tutkijanuran kehittämiselle.

Jyväskylän yliopistossa pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme kampuksella ja sen läheisyydessä hyvät puitteet liikkuvaan ja hyvinvoivaan elämäntapaan.

Tehtävä asettuu yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustasolle 5. Palkkasi on noin 3 500 € – 4100 € kuukaudessa riippuen osaamisestasi ja aiemmasta kokemuksestasi. Tehtävään ensimmäistä kertaa valittaessa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Hakeminen

Sähköiseen hakulomakkeeseen tulee liittää pdf-muodossa (hakijan nimi tulee mainita tiedoston nimessä):

  • Ansioluettelo (CV), joka laaditaan hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen sekä ottaen huomioon mahdollisuuksien mukaan TENK:n ansioluettelomalli
  • Vapaamuotoinen hakemus-/motivaatiokirje (max. 2 sivua), pitäen sisällään lyhyen yhteenvedon omista tieteellisistä ansioista ja selostuksen omista tehtävän teemoihin liittyvistä tutkimusintresseistä
  • Numeroitu julkaisuluettelo kaikista niistä tieteellisistä ja muista julkaisuista, joilla hakija haluaa osoittaa kelpoisuutensa ja ansionsa tehtävään. Julkaisuluettelo tulee laatia noudattaen Suomen Akatemian ohjeistusta
  • Tutkintotodistus korkeimmasta suoritetusta tutkinnosta

Lisätietoja tehtävästä antaa: DKTK:n Terveystieteilijä -hankkeen johtaja, prof. Neil Cronin (p. 0408053735, neil.j.cronin@jyu.fi).


 

Liikuntatieteellinen tiedekunta

Jyväskylän yliopiston 2600 asiantuntijan ja 14 700 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Tavoitteenamme on hyvinvoiva ja osaava ihminen. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.

Liikuntatieteiden koulutus ja tutkimus on keskitetty maassamme Jyväskylän yliopiston liikuntatieteelliseen tiedekuntaan. Tiedekunnassa on liikuntatieteiden ja terveystieteiden koulutusalat. Liikuntaa ja terveyttä, niiden välisiä yhteyksiä sekä liikunnan ja terveyden edistämistä tarkastellaan monitieteisesti, päämääränä terveyden, toimintakyvyn ja hyvinvoinnin lisääminen elämänkulun eri vaiheissa. Tiedekunnan valtakunnallisiin tehtäviin kuuluu keskeisesti liikunnan- ja terveystiedon sekä terveystieteiden opettajankoulutus. 

Liikuntatieteellinen tiedekunta on keskeinen toimija Jyväskylän yliopiston määrittelemällä vahvuusalueella liikunta, terveys ja hyvinvointi.

Puhelin: 0142601211

Sijainti: Seminaarinkatu 15

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä ilman sen lähettämistä rekrytointijärjestelmään. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet tallentanut hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Tutkijatohtori, Digitaalinen kansalaistiedekeskus (DKTK)
Sijainti
Seminaarinkatu 15 Jyväskylä, Suomi
Julkaistu
2024-09-13
Viimeinen hakupäivä
2024-09-30 23:59 (Europe/Helsinki)
2024-09-30 22:59 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta