Turun yliopisto on maailmanluokan monialainen tutkimusyliopisto, joka tarjoaa haasteellisia työtehtäviä ja ainutlaatuisen näköalapaikan suomalaiseen ja kansainväliseen tiede- ja koulutusmaailmaan. Turun yliopisto laajentaa tutkimustaan materiaali- ja konetekniikkaan, ja vuoden 2021 alusta aloitti uusi Teknillinen tiedekunta ja sen myötä Kone- ja Materiaalitekniikan laitos ja tähän liittyen ollaan avaamassa uusi tutkijapaikka.
Turun yliopiston Kone- ja materiaalitekniikan laitos hakee yhtä tutkijatohtoria liittymään Prof. Konstantinos Daskalakiksen johtamaan Luminous Materials and Devices (LMD) –ryhmään (https://www.lmd.utu.fi/). Tutkijatohtorin tehtävä kestää 24 kuukautta ja sitä voidaan mahdollisesti jatkaa. Tehtävän alkamisajankohta on 01.09.2023 tai sopimuksen mukaan ja tehtävän kesto on 31.08.2025 saakka.
Etsimme erittäin motivoitunutta tutkijaa työskentelemään kansainvälisessä SCOLED-hankkeessa (Strong-coupling-enhanced nanoparticle array organic light-emitting-diode), jota rahoittaa Euroopan innovaationeuvosto erittäin kilpaillussa Pathfinder Open -ohjelmassaan. Valittu tutkija tulee tekemään tiivistä yhteistyötä alan johtavien ryhmien kanssa, joita ovat William Barnes (Exeterin yliopisto,UK), Johannes Feist (Universidad Autonoma de Madrid, Espanja), Jaime Gomez Rivas (Eindhovenin teknillinen yliopisto, Alankomaat) ja Päivi Törmä (Aalto-yliopisto, Suomi). Tiimimme jäsenenä hyödyt erinomaisesta tieteellisestä ympäristöstä ja voit kasvattaa verkostoasi merkittävästi.
Tehtäviin kuuluu kokeellista tutkimusta, joka koostuu OLEDien suunnittelusta, fysikaalisesta kaasufaasipinnoituksesta sekä kehittyneestä optisesta ja sähköisestä karakterisoinnista. Annamme etusijan niille, joilla on todistetusti kokemusta orgaanisten puolijohteiden fotofysiikan tutkimuksesta. Arvostamme myös aiempaa kokemusta pinnoitusmaskien CAD-suunnittelusta sekä automaatioista.
Vaatimukset:
Tutkijatohtorin tehtävään vaaditaan tohtorin tutkinto joko fysiikan, sähkötekniikan, fotoniikan tai vastaavalta alalta.
Paikkaa voivat myös hakea pian valmistumassa olevat fysiikan, sähkötekniikan, fotoniikan tai vastaavan alan tohtorintutkinnon opiskelijat, jolloin tehtävänimike on projektitutkija, ja sopimuksen kesto 6 kuukautta. Jos soveltuva tutkinto saadaan suoritettua näiden 6 kuukauden aikana, sopimukset päivitetään oikeaan tehtävänimikkeeseen ja tehtävänmukaiseen palkkaan.
Tehtävien kelpoisuusvaatimuksista on säädetty Turun yliopiston johtosäännössä: https://www.utu.fi/fi/yliopisto/organisaatio. Projektitutkijan tehtävään otettavalta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa. Maisterin tutkinnon tulee olla valmis hakuajan päättymiseen mennessä. Tutkijatohtorin tehtävään otettavalta edellytetään tohtorin tutkintoa ja kykyä itsenäiseen tieteelliseen työhön sekä tehtävässä tarvittavaa opetustaitoa. Tohtorin tutkinnon tulee olla valmis hakuajan päättymiseen mennessä.
Odotamme hakijalla olevan myös kansainvälisiä vertaisarvioituja julkaisuja omalta alaltaan. Koska työtä tehdään kansainvälisessä ympäristössä, tehtävään valitulta henkilöltä edellytetään sujuvaa suullista ja kirjallista englannin kielen taitoa.
Me tarjoamme: Materiaalitekniikan yksikkö tarjoaa nuoren ja dynaamisen työyhteisön. Kannustamme tiimiämme saavuttamaan parhaansa ja kehittämään osaamistaan monipuolisessa toimintaympäristössä. Kannustamme sinua erinomaisuuteen ja olemme sitoutuneet tukemaan sinun työhyvinvointia ja jokapäiväisen elämän toimivuutta tarjoamalla esimerkiksi joustavat työajat ja hyvinvointipalvelut.
Tehtäväkohtainen palkkaus määräytyy yliopistojen tutkimushenkilöstön mukaisesti. Tutkijatohtorin tehtäväkohtainen palkanosa on 2 720,86 - 3 673,96 euroa kuukaudessa (vaativuustasot 4-6). Projektitutkijan tehtäväkohtainen palkanosa on 2 182,19 -2 720,86 euroa kuukaudessa (vaativuustasot 2-4). Lisäksi kummassakin tehtävässä maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa 6–50 % tehtäväkohtaisesta palkasta.
Tutkijatohtorin tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika ja projektitutkijan tehtävässä on kolmen kuukauden koeaika
Hakemukset tulee jättää viimeistään 02.07.2023 (23.59) yliopiston sähköisellä hakulomakkeella. Linkki järjestelmään on ilmoituksen alussa kohdassa (”Täytä hakemus”). Ilmoitus on luettavissa osoitteessa: http://www.utu.fi/tyopaikat Hakemukseen on liitettävä CV, tutkintotodistukset sisältäen opintorekisteriotteen, julkaisuluettelo ja motivaatiokirje. Lisää motivaatiokirjeeseen kahden suosittelijan nimet ja yhteystiedot. Hakemuksessasi voit kertoa tarkemmin tutkimuksestasi ja soveltuvuudesta tutkimushankkeeseen.
Lisätietoja tehtävästä antaa materiaalitekniikan Prof. Daskalakis (konstantinos.daskalakis(at)utu.fi). Tehtävän hakuprosessista lisätietoja antaa henkilöstöasiantuntija Sarian Kotka (sjkkot(at)utu.fi).
The university is a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.
Käy työnantajan sivulla