University of Turku

2-3 Tutkijatohtorin määräaikaista tehtävää avoimme Suomen ESO-keskuksella

2024-12-04 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

 

Suomen ESO-keskus (Finnish Centre for Astronomy with ESO, FINCA) on kansallinen tutkimuslaitos, jonka päätoimipiste sijaitsee Turun yliopiston kampuksella. Suomen ESO-keskuksen tehtävänä on huolehtia Suomen yhteistyöstä Euroopan eteläinen observatorio -infrastruktuurin (European Southern Observatory, ESO) kanssa, harjoittaa ja edistää korkeatasoista tähtitieteen perustutkimusta ja soveltavaa tutkimusta, osallistua ESO:on liittyvän teknologisen kehitystyön hankkeisiin.  Keskuksen tehtävä on myös osallistua suomalaiseen tähtitieteen tutkijakoulutukseen ja edistää ja toteuttaa ESO:on liittyviä kansallisia yliopistojen yhteishankkeita tähtitieteen alalla. ESO-keskuksen perimmäinen tavoite on parantaa oleellisesti Suomen ESO-jäsenyydestä saamaa tieteellistä ja teollista hyötyä sekä Suomen kilpailukykyä ja kansainvälistä näkyvyyttä tähtitieteen tutkimuksessa.

Suomen ESO-keskuksella on avoinna 2-3 tutkijatohtorin tehtävää, erityisesti ESO:on liittyvän tutkimuksen ja toiminnan alalta. Tehtäviin valitut henkilöt voivat työskennellä missä tahansa ESO-keskuksen yhteistyöyliopistossa: Aalto-yliopistossa, Helsingin yliopistossa, Oulun yliopistossa tai Turun yliopistossa. Turun yliopisto toimii henkilön virallisena työnantajana. Työsuhteen alkamisajankohta on neuvoteltavissa kalenterivuoden 2025 aikana ja on kestoltaan kolme (3) vuotta.

 

Tehtävänkuvaus

ESO-keskuksen tutkijatohtoreilla on vapaus harjoittaa itsenäistä tutkimustaan keskuksen keskeisiin tutkimusteemoihin ja osallistuvien yliopistojen aktiivisiin tutkimusalueisiin liittyvillä aloilla (ESO-keskuksen verkkosivuilta löytyy linkkejä kunkin yliopiston tähtitieteen tutkimustoiminnasta). Tutkijoilta odotetaan myös, että he ohjaavat isäntäyliopistossaan perustutkinto- tai (jatko)opiskelijoita, ja heitä kannustetaan osallistumaan opetukseen. Tutkimusalueet kattavat laajan kirjon nykyaikaisesta tähtitieteestä: havaitseva kosmologia, aktiiviset galaksit, galaksien synty ja kehitys, lähigalaksien rakenteen, kinematiikan ja tähtipopulaatioiden tutkimus, astrofysikaaliset transientit, supernovat ja niiden isäntägalaksit, kaksoistähdet, tähtien magneettinen aktiivisuus, tähtienvälinen aine, tähtien synty ja Aurinkokunta ja planeettatutkimus.  ESO-keskuksen mandaatin mukaisesti etusijalla on tutkimus, joka vahvistaa Suomen ESO:n havaintomahdollisuuksien hyödyntämistä, tätä tukevaa teoreettista työtä rohkaistaan myös, ja tähtitieteellisen instrumentaation kehityksestä kiinnostuneita hakijoita kannustetaan erityisesti hakemaan. Tutkimusapurahaa on saatavilla matkustus ja muihin tutkimusmenoihin, ja lisäksi tarjoamme kannustinapurahaa niille, jotka saavat ESO ja ALMA havaintoaikaa.


Etsimämme henkilö

Tehtävään valittavalla on oltava tohtorin tutkinto tähtitieteestä tai siihen läheisesti liittyvältä alalta. Kokemus havaitsevasta tähtitieteestä on välttämätön, ja aiempi työskentely ja tutkimus käyttäen suuria kansainvälisiä havaintolaitteita, erityisesti ESO:a, katsotaan eduksi. Hakijan tulee olla suorittanut kaikki tohtorintutkintoa koskevat vaatimukset ennen hakuajan päättymistä, valmistumisesta saa olla kulunut kuitenkin enintään viisi vuotta.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksista on säädetty Turun yliopiston johtosäännössä: https://www.utu.fi/fi/yliopisto/organisaatio


Tarjoamme

Tarjoamme sinulle vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittää ammattiosaamistasi monipuolisessa toimintaympäristössä. Saat tueksi työhösi ammattitaitoisen ja innostavan tiimin. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi ja arkesi toimivuudesta mm. joustavien työaikojen sekä hyvinvointipalvelujemme avulla. 

Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.

Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.

 

Palkkaus ja koeaika

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Tässä tehtävässä aloittavan tutkijatohtorin palkka on aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta riippuen noin 3400–3800 €/kk työsuhteen alkaessa. Palkasta neuvotellaan valittavan henkilön kanssa ennen työsopimuksen valmistelua.

Tehtävässä on 6 kuukauden koeaika.

 

Hakuohjeet

Jätäthän hakemuksesi yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta 4.12.2024 klo 16.00 (Europe/Helsinki) mennessä. Linkki hakulomakkeeseen on hakuilmoituksessa (”Hae tätä työpaikkaa”) www.utu.fi/tyopaikat.

Hakemukseen tulee liittää:

  • CV
  • Julkaisuluettelo
  • Tutkintotodistus
  • Tutkimussuunnitelma (max. 4 sivua), jossa kuvaillaan tutkimusintressejä ja -suunnitelmia erityisesti ESO:n näkökulmasta
  • Suosituskirje vähintään kahdelta henkilöltä, jotka tuntevat hakijan työtaustan. Suosittelijaa pyydetään lähettämään kirje suoraan ESO-keskuksen johtajalle Petri Väisäselle sähköpostitse petri.vaisanen at utu.fi

Tehtävään valitulta henkilöltä edellytetään hyvää osaamista tutkimuksen tekemisestä, potentiaalia kehittyä sekä soveltuvuutta FINCA:n tutkimustyöhön.

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta hakemaan avoimia tehtäviämme.

 

Lisätiedot

Lisätietoja tehtävästä antaa Suomen ESO-keskuksen johtaja Prof. Petri Väisänen, petri.vaisanen at utu.fi.

Hakuprosessiin liittyviin kysymyksiin vastaa henkilöstöasiantuntija Saija Marjasto, saija.marjasto at utu.fi.


Suomen ESO-keskus

Suomen ESO-keskus harjoittaa ja koordinoi korkeatasoista tähtitieteen eri alueiden tutkimusta Suomessa yhdessä Euroopan eteläisen observatorion (ESO) kanssa sekä edistää ESO:on liittyvää teknologista kehitystyötä.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!

Tutustu avoimiin tehtäviimme

HR Excellence in Research Logo

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Ohjeet työpaikkahakemuksen jättämiseen

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
2-3 Tutkijatohtorin määräaikaista tehtävää avoimme Suomen ESO-keskuksella
Työnantaja
Sijainti
Vesilinnantie 5 Turku, Suomi
Julkaistu
2024-11-15
Viimeinen hakupäivä
2024-12-04 16:00 (Europe/Helsinki)
2024-12-04 15:00 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
From Finland to Antarctica: Tracking Cellular Energy in Birds University of Turku 4 min arvioitu lukuaika
...
Five Reasons Why MPI-FKF is the Perfect Destination for Solid State Researchers and Students Max Planck Graduate Center for Quantum Materials 6 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita