Karolinska Institutet

Lektor i molekylär immunologi

2024-10-16 (Europe/Stockholm)
Tallenna työpaikka

-med inriktning mot forskning

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Är du en forskare som brinner för att tänja gränserna mellan biofysik, syntetisk biologi och avancerad mikroskopi? Vill du vara med och forma framtidens multidisciplinära forskning inom cellbiologi och immunologi? Då är detta lektorat vid Karolinska Institutet din chans att göra skillnad.

Ämnesbeskrivning

Ämnet för lektoratet är immunsystemets molekylära mekanismer. Ambitionen är att detta skall leda till en utveckling av förbättrad diagnostik och behandling framför allt inom pediatrik. Inom ämnet förväntas en multidisciplinär integration av bland annat biofysik, syntetisk biologi och avancerad mikroskopi leda till en utveckling av experimentella metoder som möjliggör studier inom cellulär fysiologi, med ett fokus på hur celler interagerar som kollektiva enheter. Detta är en del av en större satsning på att stärka den molekylära immunologiska forskningsmiljön vid institutionen.

Din roll

Som lektor kommer du att:

  • Leda forskningen: Du förväntas leda en forskargrupp inom tvärvetenskaplig cellbiologi och immunologi, med fokus på molekylära mekanismer.
  • Handledning och utbildning: Du kommer att handleda doktorander och postdoktorer i deras forskningsprojekt och bidra till utbildningen av yngre studenter inom biomedicin.
  • Akademiskt engagemang: Du förväntas delta aktivt i den akademiska verksamheten vid Karolinska Institutet genom att anordna kurser och seminarier, delta i disputationer, bedöma ansökningar om forskningsanslag och medverka i forskarutbildningen.
  • Utvecklingsarbete: Du kommer att bidra till det övergripande utvecklingsarbetet vid Karolinska Institutet.
  • Samarbete och kommunikation: Du förväntas underlätta innovativa samarbeten med både industrin och andra akademiska institutioner, främja etiska principer inom forskning och klinisk praktik, kommunicera din forskning på ett transparent sätt till allmänheten och representera Karolinska Institutet vid internationella möten och konferenser

Behörighetskrav

Behörig att anställas som lektor med inriktning mot forskning är den som utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, har visat god pedagogisk skicklighet och utmärkt vetenskaplig skicklighet. (Se anvisningar till anställningsordning för lärare vid Karolinska institutet.)

Bedömningsgrunder

Anställningen har inriktning mot forskning. För denna anställning kommer viktning av meriter att ske enligt följande: vetenskaplig skicklighet (3), pedagogisk skicklighet (2), lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (1).

Vid anställning som lektor vid Karolinska Institutet gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som anges i anvisningar till anställningsordningen i förhållande till fastställd anställningsprofil.

Det är särskilt meriterande att du har uppvisat

  • Vetenskaplig skicklighet inom biofysik, cellbiologi och immunologi.
  • Din forskning är av hög kvalitet och publiceras i ledande vetenskapliga tidskrifter,
  • Ledarskap inom forskningen genom att etablera en forskargrupp med studenter, doktorander och postdoktorer
  • Undervisning genom handledning av studenter på master-nivå, av doktorander och postdoktorer.
  • Förmåga att arrangera aktiviteter för att kommunicera forskning med allmänheten
  • Akademisk samverkan genom aktivt engagemang i kommittéer och organ inom universitetet.
  • Förmåga att attrahera finansiering för forskning i nationell eller internationell konkurrens.

Det är meriterande att du har uppvisat

  • Initierat och säkrat finansiering för forskningsinfrastruktur som är av nytta för fler än den närmaste forskargruppen.
  • Lokala, nationella och internationella samarbeten.
  • Publikationer med hög genomslagskraft i tvärvetenskapliga tidskrifter.

Därutöver gäller att du ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande 10 veckor eller ha motsvarande kompetens enligt SUHF:s rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning. Om sådan utbildning saknas vid anställningstillfället ska du inom ramen för anställningen genomgå sådan utbildning under de två första åren av anställningen.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relation till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna

https://ki.se/kbh;

 https://ki.se/en/kbh/research/clinical-paediatrics-cell-and-molecular-biology

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska: personligt brev samt CV och meriter inklusive beskrivning av planerad forskning, redovisade i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio). Ansökan kan uppdateras framtill sista ansökningsdatum. Efter detta datum går det inte att uppdatera ansökan.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga, i de flesta fall både nationella och internationella. Av den anledningen är det en förutsättning att handlingarna inkommer på engelska.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss 

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Solna
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: STÖD 2-1427/2024
Kontakt:

  1. Kristina Gemzell Danielsson, kristina.gemzell@ki.se

Facklig företrädare:

  1. Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  2. John Inge Johnsen , SACO, john.inge.johnsen@ki.se
  3. Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se

Publicerat: 2024-09-17
Sista ansökningsdag: 2024-10-16

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Lektor i molekylär immunologi
Työnantaja
Sijainti
Nobels väg 6 Tukholma, Ruotsi
Julkaistu
2024-09-17
Viimeinen hakupäivä
2024-10-16 23:59 (Europe/Stockholm)
2024-10-16 23:59 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

Karolinska Institutet's mission is to contribute to the improvement of human health through research and education.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
Five Reasons Why MPI-FKF is the Perfect Destination for Solid State Researchers and Students Max Planck Institute for Solid State Research 6 min arvioitu lukuaika
...
More Plants on Our Plates: Transforming the Food System With Fermentation Free University of Bozen - Bolzano 4 min arvioitu lukuaika
...
5 Reasons to Pursue Your PhD at EMBL European Molecular Biology Laboratory (EMBL) 4 min arvioitu lukuaika
...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita