Natural Resources Institute Finland (Luke)

Tutkija, suometsien hoito

Useita sijainteja Paavo Havaksen tie 3 Oulu, Suomi
Ounasjoentie 6 Rovaniemi, Suomi
2024-07-31 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

We offer our customers research and development services based on our outstanding biological and technological expertise.

Käy työnantajan sivulla

Haemme suometsien hoidon ja käytön tutkijaa painottuen Pohjois-Suomen olosuhteisiin. Tutkijan tehtäviin kuuluvat suometsien uudistamisen, kasvatuksen ja hoidon, ravinnetalouden sekä puuntuotoksen käytön ympäristövaikutusten tutkimus- ja kehittämistoiminta

Haemme Luonnonvarakeskukseen (Luke) suometsien hoidon ja käytön tutkijaa painottuen Pohjois-Suomen olosuhteisiin. Tutkijan sijoituspaikka tulee olemaan Luken Oulun tai Rovaniemen toimipaikka. Tutkijan työtehtäviin sisältyy Pohjois-Suomen suometsien uudistamiseen, hoitoon, ravinnetalouteen, puuntuotokseen, käyttöön ja käytön ympäristövaikutuksiin liittyvä tutkimus ja käytännön kehittämistoiminta, rahoituksen haku, tutkimushankkeiden ja niihin liittyvän koetoiminnan suunnittelu sekä tulosten raportointi. Lisäksi tehtäviin kuuluu aihepiirin sidosryhmäviestintään osallistuminen ja mahdollisten asiakasrahoitteisten koulutusten toteuttamien.

Hakijalta odotamme

Tehtävässä edellytetään soveltuvaa tohtorin tutkintoa, esim. metsänhoidosta, suometsätieteestä, metsänarvioinnista tai metsäbiologiasta, ja aiempaa kokemusta ja näyttöä Suomessa käytettävien suometsien hoidon menetelmiin ja käytön tutkimusaiheisiin perehtymisestä. Lisäksi edellytämme tutkijalta Suomen turvemaiden kasvupaikkajärjestelmien tuntemusta. Tutkijalta vaaditaan käytännön kokemusta metsäalan sidosryhmien kanssa toimimisesta ja tutkimustiedon siirrosta suomeksi. Häneltä edellytetään sujuvaa suomen ja englannin kielen kirjallista sekä suullista taitoa tieteelliseen ja yleistajuiseen tutkimustulosten raportointiin ja viestintään. Myös itsenäistä ja aktiivista työotetta tarvitaan. Tutkimustehtävien menestyksekäs hoitaminen edellyttää tilastollisten menetelmien hallintaa ja kokemusta tilastollisesta mallintamisesta, esim. R- tai SAS-ohjelmistoja hyödyntäen. Hakijalle katsomme eduksi aiemman kokemuksen em. tehtävistä sekä metsien kasvun mallintamisesta ja laskennasta. Arvostamme lisäksi hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä ruotsin kielen taitoa, kuten myös turvemaiden metsänkasvatuksen, sekä ravinne- ja vesitalouden hallinnan menetelmien tuntemusta. Tutkimusrahoituksen hankinnassa vahvuuksiksi katsomme suomalaisen ja pohjoismaisen metsänhoidon toimintakentän tuntemuksen.

Tarjoamme sinulleMeille on erityisen tärkeää henkilöstömme hyvinvointi sekä innovaatio- ja kehittämismyönteinen ilmapiiri työssä. Työskentelemme monipaikkaisesti ja työtehtävien niin mahdollistaessa kannustamme sinua työskentelemään Suomessa siellä, missä sinulle parhaiten sopii yhteisöllisyyttä unohtamatta. Tarjoamme joustavuutta työajoissa, pitkät työaikaliukumat ja työsuhteesi pidentyessä pitkät lomat. Lisäksi tarjoamme lounasedun sekä liikunta-, kulttuuri- tai työmatkatuen.

Selvitykset

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella perusmuotoinen henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Menettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Yhteystietomme

Ville Kankaanhuhta
Ryhmäpäällikkö, erikoistutkija (tavoitettavissa 18.-19.6.2024 ja 24.-31.7.2024)
+358295324850
ville.kankaanhuhta@luke.fi
Hannu Hökkä
Erikoistutkija (tavoitettavissa 18.-20.6.2024 ja 29.-31.7.2024)
+358295324528
hannu.hokka@luke.fi

Hakemuksen lähettäminen

Toivomme hakemukset ensisijaisesti sähköisinä Valtiolle.fi-palvelun kautta. Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi kirjaamon postiosoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Kirjeen tulee olla perillä hakuajan päättymiseen mennessä.

Työnantaja

Luonnonvarakeskus (Luke) on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka rakentaa tutkimuksen ja asiantuntijatyön avulla hyvinvointia ja kestävää tulevaisuutta uusiutuvista luonnonvaroista. Haluamme tehdä työtä, joka tuottaa arvoa ja ratkaisuja asiakkaillemme sekä koko yhteiskunnalle ja auttaa vastaamaan aikamme keskeisiin haasteisiin niin Suomessa kuin globaalisti.

Meitä lukelaisia yhdistävät ystävällisyys, uteliaisuus ja halu vaikuttaa maailmaan myönteisesti. Arvostamme monimuotoista, eri taustoista ja kulttuureista rakentuvaa työyhteisöämme ja edistämme yhdenvertaisuutta. Vastuullisuus kulkee läpi kaiken toimintamme.

Sijainti
Oulu, Rovaniemi

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Tutkija, suometsien hoito
Sijainti
Paavo Havaksen tie 3 Oulu, Suomi
Ounasjoentie 6 Rovaniemi, Suomi
Julkaistu
2024-06-19
Viimeinen hakupäivä
2024-07-31 16:00 (Europe/Helsinki)
2024-07-31 15:00 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

We offer our customers research and development services based on our outstanding biological and technological expertise.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
5 Reasons to Pursue Your PhD at EMBL European Molecular Biology Laboratory (EMBL) 4 min arvioitu lukuaika
...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
Harnessing the Rhizosphere to Protect Our Soil Free University of Bozen - Bolzano 5 min arvioitu lukuaika
...
Understanding the Role of Epigenetics in Evolution University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita