Tampere University

Hoitotieteen professori tai apulaissprofessori

2024-10-14 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

Tampere University is one of the most multidisciplinary universities in Finland. We are building a new model for higher education and research in F...

Käy työnantajan sivulla

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat yhdessä Suomen toiseksi suurimman monitieteisen, innostavan ja vaikuttavan tutkimus- ja oppimisyhteisön. Korkeakouluyhteisömme osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Lue lisää: www.tuni.fi 

Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan terveystieteiden yksikkö on monitieteinen ja kansainvälinen terveyden koulutus- ja tutkimusyksikkö. Tarjoamme perus- ja jatkotutkintokoulutusta hoitotieteen ja kansanterveystieteen koulutusohjelmissa suomen ja englannin kielillä. Meiltä valmistuu vuosittain lähes 100 maisteria ja lähes 20 tohtoria. Yksikön laajimpia tutkimusalueita ovat terveyskäyttäytyminen ja terveyden edistäminen (erityisesti lasten, nuorten ja perheiden näkökulmista), vanheneminen ja ikääntyvä väestö, sairauksien ehkäisy ja torjunta, sekä terveyspolitiikka ja -palvelujärjestelmä. Terveystieteiden yksikkö on Maailman terveysjärjestön yhteistyökeskus ja tutkijamme ovat aktiivisia useissa Tampereen yliopiston tutkimuskeskuksissa. Hoitotieteen ja kansanterveystieteen opetustamme ja tutkimustamme vahvistavat biostatistiikan, epidemiologian, gerontologian, globaalin terveyden, sosiaalipsykiatrian, sosiaali- ja terveyspolitiikan, terveyden sosiologian ja terveystaloustieteen vankka osaaminen.  

Hoitotieteellinen tutkimus ja opetus tukee yhteiskuntatieteiden tiedekunnan tavoitteita, kuten pyrkimystä tunnistaa, ymmärtää ja ratkaista hyvinvointihaasteita ja niihin liittyviä kysymyksiä. Tiedekunnan tutkimuslinjausten tavoin myös hoitotieteessä yhdistetään vahva tieteenalaosaaminen ja uusille kysymyksille avoin monialainen tutkimus sekä opetus.  

Hoitotieteessä annetaan opetusta terveystieteiden kandidaatin ja maisterin tutkinnoissa sekä terveystieteiden tohtoriohjelmassa. Maisteriopinnoissa osaamista on mahdollista syventää opettamisen tai johtamisen opintosuunnissa.

Etsimme nyt hoitotieteen professoria (Professor) tai apulaissprofessoria (Associate Professor) terveystieteiden yksikköömme.

Tehtävänkuvaus  

Etsimme vahvasti motivoitunutta ja ansioitunutta tutkijaa ja opettajaa, joka harjoittaa ja johtaa tieteellistä tutkimustyötä, kehittää hoitotieteen alaa kokonaisuutena sekä osallistuu alallaan yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen ja kansainväliseen yhteistyöhön sekä antaa tutkimukseen perustuvaa opetusta. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää kykyä monitieteiseen yhteistyöhön. Tarkemmat edellytykset määritellään tehtävätason mukaan seuraavasti:

Edellytykset 

Professorilta (Professor) edellytämme 

  • soveltuvaa tohtorin tutkintoa 
  • korkeaa kansainvälisen tason tieteellistä pätevyyttä 
  • kokemusta tieteellisen tutkimuksen johtamisesta 
  • näyttöä korkeatasoisesta tutkimukseen perustuvasta opetuksesta ja ohjauksesta 
  • näyttöä täydentävän tutkimusrahoituksen hankkimisesta
  • näyttöä kansainvälisestä tieteellisestä toiminnasta 

Eduksi katsomme 

  • tohtorin tutkinnon hoitotieteessä 
  • näytöt monitieteisestä / tieteitä yhdistävästä toimintatavasta
  • kokemuksen terveydenhuollon, erityisesti hoitotyön, johtamisen tutkimuksesta ja opetuksesta

Apulaisprofessori (Associate professor) edellytämme

  • soveltuvaa tohtorin tutkintoa 
  • näyttöä itsenäisestä tieteellisestä tutkimustyöstä 
  • tehtävässä vaadittavaa opetustaitoa  
  • kykyä johtaa tutkimusryhmää ja hankkia täydentävää rahoitusta 
  • näyttöä kansainvälisestä tieteellisestä toiminnasta

Eduksi katsomme 

  • tohtorin tutkinnon hoitotieteessä  
  • näytöt monitieteisestä / tieteitä yhdistävästä toimintatavasta 
  • kokemuksen terveydenhuollon, erityisesti hoitotyön, johtamisen tutkimuksesta ja opetuksesta 

Ansioita arvioitaessa otetaan lisäksi huomioon hakijan sopivuus Tampereen yliopiston ja tiedekunnan sekä yksikön strategiaan sekä kokemus tieteellisen tutkimuksen johtamisesta tai aktiivisesta toiminnasta tutkimusryhmässä uratason mukaisesti. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa.

Kärkihakijat osallistuvat myös ulkoisten asiantuntijoiden suorittamaan arviointiin ja haastatteluprosessissa voidaan pyytää tutkimustoiminnan esittely.

Tarjoamme 

Tampereen yliopisto ja korkeakouluyhteisö tarjoavat ainutlaatuisen monialaisen toimintaympäristön monitieteelliseen tutkimukseen ja opetukseen. Yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa on luontevat yhteistyömahdollisuudet terveystieteiden, yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden kesken. Tehtävä täytetään 1.1.2025 tai sopimuksen mukaan.

Professorin tehtävä on suoraan toistaiseksi voimassa oleva ja apulaisprofessorin (Associate Professor) tehtävä on määräaikainen (5 vuotta). Apulaisprofessorin määräaikaisen tehtävän menestyksekäs hoitaminen johtaa toistaiseksi voimassa olevaan tehtävään. Kaikilla uusilla työntekijöillämme on kuuden kuukauden koeaika.  

Palkkaus perustuu tehtävän vaativuustasoon ja henkilökohtaiseen suoriutumiseesi yliopiston palkkausjärjestelmän mukaisesti. Aloituspalkkataso apulaisprofessorina (Associate Professor) on noin 5000–5800 euroa kuukaudessa ja professorina 6000–7000 euroa kuukaudessa. Palkkaus voi olla myös korkeampi riippuen tehtävään valittavan henkilön taustasta, kokemuksesta ja suoriutumisesta.  

Tarjoamme tiedekunnan ja yliopiston tuen tehtävässä menestymisen mahdollistamiseksi. Lue lisää tenure track -urapolusta Tampereen yliopistossa.

Henkilöstöetuihimme kuuluvat mm. joustavat työskentelymahdollisuudet, edulliset kampusravintolat kaikilla kampuksilla sekä henkilöstön kulttuuri- ja liikuntaharrastusten tukeminen. Lue lisää työskentelystä Tampereen yliopistossa.

Hakuohjeet  

Jätäthän hakemuksesi yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (linkki löytyy tämän ilmoituksen alta). Hakuaika tehtävään päättyy 14.10.2024 klo 23.59. 

Hakemuksen tulee sisältää seuraavat liitteet englannin kielellä PDF-muodossa:

  • Curriculum Vitae (TENK:n ohjeen mukainen
  • Suomen Akatemian ohjeistuksen mukainen julkaisuluettelo, jossa merkittynä 10 tehtävän kannalta tärkeintä englanninkielistä julkaisuasi haussa arvioitavaksi ja hyperlinkit ko. julkaisuihin tai julkaisu PDF-muodossa, jos se ei ole saatavilla verkossa. Merkitse julkaisuihin myös oma roolisi niissä. 
  • Tampereen yliopiston ohjeiden mukainen opetusportfolio (3–5 sivua), johon sisältyy tiedot hoitotieteen opetuskokemuksesta 
  • Tutkimussuunnitelma (enintään 5 sivua)  
  • Visiopaperi (1–2 sivua) hoitotieteen alan tutkimuksen kehittämisestä Tampereen korkeakouluyhteisön monitieteisessä toimintaympäristössä 
  • Kahden hakemustasi suosittelevan henkilön yhteystiedot   

Hakulomakkeella myös ilmoitetaan, haetko apulaisprofessorin vai professorin tehtävää.

Lisätietoja tehtävästä antaa 

Tenure track -professori Jari Kylmä: jari.kylma(at)tuni.fi

Rekrytointiprosessiin liittyvissä kysymyksissä HR asiantuntija Katri Majuri katri.majuri(at)tuni.fi)

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Hoitotieteen professori tai apulaissprofessori
Työnantaja
Sijainti
Kalevantie 4 Tampere, Suomi
Julkaistu
2024-09-16
Viimeinen hakupäivä
2024-10-14 23:59 (Europe/Helsinki)
2024-10-14 22:59 (CET)
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

Tampere University is one of the most multidisciplinary universities in Finland. We are building a new model for higher education and research in F...

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
“You Can Think Big Here” Tampere University 4 min arvioitu lukuaika
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
3D Printing for Better Healthcare Medical University of Vienna 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita