Tampere University

Väitöskirjatutkija (Yrityksen johtaminen/kestävä liiketoiminta)

2024-05-15 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

Tampere University is one of the most multidisciplinary universities in Finland. We are building a new model for higher education and research in F...

Käy työnantajan sivulla

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat yhdessä Suomen toiseksi suurimman monitieteisen, innostavan ja vaikuttavan tutkimus- ja oppimisyhteisön. Korkeakouluyhteisömme osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Lue lisää: www.tuni.fi

Kestävyysmurroksen tohtorikoulutuspilotti etsii väitöskirjatutkijaa. Pilotin tutkimus kohdentuu yhteiskunnan eri osa-alueilla tapahtuviin murroksiin, kun etsitään ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen sekä luonnonvarojen kestävään käyttöön ja hallintaan. Tutkimuskohteina ovat esimerkiksi kansalaisten elämäntavat, planetaarinen hyvinvointi ja terveys, tuotanto ja kulutus, hallinta ja oikeus sekä kulttuurinen muutos.

Tehtävän kuvaus

Haemme nyt väitöskirjatutkijaa yrityksen johtamisen, erityisesti kestävän liiketoiminnan tutkimusalueelle. Väitöskirjatutkijan tehtävänä on suorittaa tohtorintutkinto Tampereen yliopistossa. Työsuhde on kokoaikainen ja edellyttää työskentelyä Tampereella kolmen vuoden ajan, jona aikana väitöskirjan ja tohtorintutkinnon odotetaan valmistuvan. 

Edellytykset

Väitöskirjatutkijan tehtävään valittavalta edellytetään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa (kauppatieteiden maisteri tai vastaava) sekä tutkinnon suorittamisen yhteydessä tai muutoin osoitettua kykyä ja motivaatiota tohtorintutkinnon suorittamiseen. Varaudu todistamaan ansiosi pyydettäessä.

Väitöskirjatutkijalla on oltava tai hänen tulee hakea oikeutta suorittaa tohtorintutkinto Tampereen yliopistossa. Opinto-oikeus tulee saada työsuhteen koeajan aikana. Tutustuthan erikseen ohjeisiin, miten haetaan tohtorikoulutukseen: https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/koulutustarjonta/tohtoriohjelmat. Jos sinulla on jo opinto-oikeus, sen täytyy olla myönnetty 1.11.2023 tai tämän jälkeen, jotta olet hakukelpoinen tähän hakuun.

Tehtävä edellyttää kokoaikaista työskentelyä Tampereella työsuhteen ajan. Valittavalla hakijalla tulee olla tarvittavat luvat työskentelyyn Suomessa.

Tehtävä edellyttää hyvää kirjallista ja suullista englannin kielen taitoa; suomen kielen osaaminen lasketaan eduksi. 

Tutkimusaihe

Väitöskirjatutkija tulee työskentelemään johtamisen ja talouden tiedekunnassa, kauppatieteiden yksikössä professori Johanna Kujalan ohjauksessa ja osana RESPMAN Responsible Management Research Group -tutkimusryhmää. https://research.tuni.fi/respman/

Väitöskirjatutkimuksen aiheen tulee liittyä johonkin seuraavista tutkimushankkeista ja tutkimuksessa tulee hyödyntää hankkeissa kerättyä aineistoa:

  1. Action4Commons: Collective stakeholder action for commons: Integrating business-stakeholder value creation with polycentric governance https://www.action4commons.fi
  2. CICAT2025: Circular economy catalysts: From innovation to business ecosystems https://cicat2025.turkuamk.fi/en/
  3. B2N: Business to nature: Stakeholder-driven value creation in ecosystem services https://www.b2n.fi

Valintakriteerit

Valinnan perusteena on hakijan tieteellinen lupaavuus, jota arvioidaan esitetyn tutkimus- ja opintosuunnitelman, aikaisemmissa opinnoissa osoitetun menestyksen sekä tieteellisen julkaisemisen meriittien perusteella.

Tarjoamme 

Väitöskirjatutkijan määräaikainen tehtävä kestää 3 vuotta. Työ alkaa 1.8.2024 (tai 1.1.2025, jos näin sovitaan). Tehtävässä on 6 kk koeaika. 

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Tehtävän alustava vaativuustaso on 2–4. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa. Aloittelevan väitöskirjatutkijan tyypillinen palkka on n. 2600–2900 € /kk, ja se nousee kokemuksen ja opintojen edistymisen mukaan.

Kutsumme sinut osaksi energistä, aktiivista ja aidosti kansainvälistä tutkimusyhteisöä. Arvostamme poikkitieteellisyyttä, sillä se tarjoaa mahdollisuuden kasvattaa tutkimusverkostoa ja avaa mahdollisuuksia uusille näkökulmille ja ajatuksille, joilla voi ratkoa monimutkaisia tutkimuskysymyksiä ja siten saavuttaa uraauurtavia tutkimustuloksia. Olemme sitoutuneet korkeatasoiseen tieteelliseen tutkimukseen ja erinomaiseen tohtorikoulutukseen.

Meille tärkeitä arvoja ovat avoimuus, kriittisyys, moninaisuus, oppijalähtöisyys, rohkeus, sivistys ja vastuullisuus. Toivommekin, että voit osaltasi sitoutua näihin arvoihin ja edistät niiden mukaista toimintaa omassa tehtävässäsi.

Henkilöstöetuihimme kuuluu mm. joustavat työskentelymahdollisuudet, monipuolinen tutkimusinfrastruktuuri, nykyaikaiset ja viihtyisät tilat kampuksillamme, hyvät työterveyspalvelut, edulliset kampusravintolat sekä kahvilapalvelut kaikilla kampuksillamme sekä henkilöstön kulttuuri- ja liikuntaharrastusten tukeminen. Lue lisää työskentelystä meillä työnantajasivuiltamme.

Hakuohjeet 

Jätäthän hakemuksesi yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (linkki löytyy tämän ilmoituksen alta). Hakuaika tehtävään päättyy 15.5.2024 klo 23.59.Kirjoita hakemuksesi suomeksi tai englanniksi ja liitä pyydetyt liitteet hakemuksellesi PDF-muodossa.

Liitäthän hakemukseesi vain seuraavat liitteet: 

  1. Saatekirje, jossa kerrot miksi haet tehtävää ja esittelet sinua kiinnostavat tutkimusaiheet (enintään 2 sivua).
  2. Ansioluettelo Tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) ansioluettelomallin mukaisesti (sisältäen tiedot kahdesta suosittelijasta).
  3. Tutkimussuunnitelma ja opintosuunnitelma (sisältäen arvion väitöskirjan valmistumisaikataulusta).
  4. Mahdollinen julkaisuluettelo osana ansioluetteloa.
  5. Kopio viimeisimmästä korkeakoulututkinnosta sisältäen opintosuoritusrekisteriotteen (suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi)

Lisätietoja

Professori Johanna Kujala, johanna.kujala@tuni.fi, puh 050 420 1509.

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Väitöskirjatutkija (Yrityksen johtaminen/kestävä liiketoiminta)
Työnantaja
Sijainti
Kalevantie 4 Tampere, Suomi
Julkaistu
2024-04-08
Viimeinen hakupäivä
2024-05-15 23:59 (Europe/Helsinki)
2024-05-15 22:59 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

Tampere University is one of the most multidisciplinary universities in Finland. We are building a new model for higher education and research in F...

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
“You Can Think Big Here” Tampere University 4 min arvioitu lukuaika
...
Towards a Green and Ethical Future University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Making Connections in the Heart of Europe Maastricht University 4 min arvioitu lukuaika
...
Giving Back to the Leaders of Tomorrow Hochschule Reutlingen 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita