University of Jyväskylä

Apulaisprofessori (Assistant tai Associate Professor, tenure track), soveltava materiaalifysiikka

2024-08-04 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The JYU is a nationally and internationally significant research university and an expert on education that focuses on human and natural sciences.

Käy työnantajan sivulla

Haemme matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan apulaisprofessoria (Assistant tai Associate Professor, tenure track), soveltava materiaalifysiikka 1.11.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan, Assistant Professor -tasolla 3–5 vuoden ja Associate Professor -tasolla 5 vuoden määräaikaiseen tehtävään. Tehtävä sijoittuu fysiikan laitokselle. Määräaikaiseen tehtävään valitun henkilön kohdalla käynnistetään ennen määräaikaisuuden päättymistä arviointimenettely, jossa arvioidaan työntekijän ansioituneisuus seuraavan portaan tehtävään (Associate/Full Professor). 

Tällä rekrytoinnilla pyritään erityisesti vahvistamaan soveltavan materiaalifysiikan tutkimusta ja opetusta. Monitieteinen nanotiede on yksi tiedekunnan tutkimuksen painopistealoista, ja materiaalifysiikka on sen keskeisimpiä osia. Rekrytoinnin myötä materiaalien rakenteen tutkimusryhmä integroituu tiiviiksi osaksi Nanotiedekeskusta

Mitä edellytämme 

Apulaisprofessorin tehtävään kuuluu omaan tutkimusalaan liittyvä kansainvälisesti korkeatasoinen tutkimus ja tutkimusalaan liittyvä opetus.  

Ensisijaisesti etsimme henkilöä, jonka tutkimusala on kokeellinen materiaalifysiikka kuvantavia menetelmiä hyödyntäen. Menetelmät voivat olla voivat olla fotoni-, elektroni- tai ionisuihkupohjaisia. Erityisesti toivomme käytännön kokemusta röntgenputki- ja synkrotronipohjaista menetelmistä sekä analyysi- tai kuvantamismenetelmien soveltamisesta materiaalitutkimukseen. Odotamme myös vahvaa näkemystä tehtävän kannalta olennaisen tutkimusinfrastruktuurin hyödyntämisestä ja kehittämisestä Jyväskylän yliopistossa sekä kansainvälisessä yhteistyössä. Tämän lisäksi arvostamme kehittyneiden kuva-analyysitekniikoiden (mukaan lukien 3D kuvantaminen) osaamista. Aikaisempi kokemus poikkitieteellisestä yhteistyöstä esimerkiksi biologien, kemistien ja insinöörien kanssa katsotaan eduksi kuten myös kokemus yritysyhteistyöstä. Hakijan tutkimuskokemus ja tutkimusideat vihreään siirtymään liittyen ovat tervetulleita. Toivomme hakijan tutkimuksen tukevan fysiikan laitoksen nykyisiä tutkimusalueita mutta odotamme apulaisprofessorin tuovan tiedekuntaan myös uusia tutkimusavauksia.  

Apulaisprofessorin opetustehtäviin sisältyy fysiikan laitoksen opetukseen liittyviä kursseja. Opetuksen kehittäminen sekä opetukseen ja muihin akateemisiin velvoitteisiin liittyvät hallintotehtävät kuuluvat apulaisprofessorin tehtäviin. Apulaisprofessori ohjaa kandidaatti- ja maisteritutkielmia ja hankkii ulkopuolista rahoitusta, jonka turvin ottaa ohjattavakseen väitöskirja- ja post-doc -tutkijoita. 

Edellytämme vahvaa näyttöä kyvystä tehdä ja julkaista tieteellistä tutkimusta, kansainvälisestä verkostoitumisesta, rahoituksen hankkimisesta ja opettamisesta. Tutustu tarkemmin apulaisprofessorin tehtävän yleisiin edellytyksiin

Huomaathan, että Assistant-tasolle haettaessa hakijalla tulee olla enintään 9 vuotta vanha tohtorintutkinto sekä valmistumisen jälkeistä tutkimuskokemusta Suomesta ja/tai ulkomailta. Erityiset syyt (esim. äitiys- ja isyysloma tai vanhempainvapaa, asepalvelus/siviilipalvelus tai pitkäaikainen sairaus) pidentävät 9 vuoden määräaikaa syytä vastaavalla ajalla.  

Tarjoamme 

Tiedekunta tarjoaa erinomaiset puitteet materiaalifysiikan tutkimukseen Nanotiedekeskuksessa ja Kiihdytinlaboratoriossa. Apulaisprofessori tulee johtamaan kompleksisten materiaalien tutkimusryhmää, mutta hänen käytössään on joustavasti myös koko tiedekunnan laitekanta. Fysiikan laitoksella ja Jyväskylän yliopistolla on laajat kansalliset ja kansainväliset yhteistyöverkostot (esimerkiksi HIP, CERN, FAIR, FORTHEM).  

Yliopisto ja tiedekunta tukevat aloittavan apulaisprofessorin tutkimusryhmän muodostumista, tutkimussuunnitelman toteuttamista ja onnistumista urapolulla. Tutustu TenureTrack -urapolkuun Jyväskylän yliopistossa. Rehtorin myöntämän starttirahoitus tukee tutkimusta ja tutkimuksen teon tehokasta käynnistymistä heti uuden apulaisprofessorin työsuhteen alkaessa. Lue lisää rehtorin starttirahoituksesta uusille apulaisprofessoreille.   

Jyväskylän yliopisto on sitoutunut noudattamaan vastuullisen tutkijanarvioinnin kansallisia suosituksia ja DORA-julistukseen. Noudatamme rekrytoinnissa European Charter for Researchers -asiakirjassa olevia “the Code of Conduct and Recommendations for Recruitment of Researchers” -suosituksia. 

Osaava ja hyvinvoiva tiedeyhteisö

Jyväskylän yliopistossa olet arvostettu yliopistoyhteisön jäsen. Pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme kampuksella ja sen läheisyydessä hyvät puitteet liikkuvaan ja hyvinvoivaan elämäntapaan.  

Palkkaus  

Palkkaus perustuu tehtävien vaativuuteen ja henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaan. Assistant Professor -tasolla kuukausipalkka on n. 4100-4800e/kk ja Associate Professor -tasolla n. 4700-5500e/kk aiemmasta osaamisesta ja kokemuksesta riippuen. Tehtävän alkaessa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. 

Hakeminen 

Sähköiseen hakemukseen tulee liittää (englanninkielisinä, PDF-muodossa, hakijan nimi tulee mainita tiedoston nimessä): 

  1. Hakemus/motivaatiokirje

  1. Ansioluettelo (CV), joka sisältää myös henkilökohtaisen ORCID-tunnisteen (toivotaan TENK:n ohjeen mukaista ansioluetteloa). CV:n ehdoton enimmäispituus on neljä (4) sivua

  1. Numeroitu luettelo kaikista niistä tieteellisistä ja muista julkaisuista, joilla hakija haluaa osoittaa kelpoisuutensa ja ansionsa tehtävään

  1. Enintään viisi (5) pääjulkaisua, jotka on numeroitava julkaisuluettelon mukaisesti (yhtenä pdf-tiedostona) tai dokumentti, jossa on listattuna julkaisujen nimet ja linkit, joiden kautta julkaisut ovat saatavilla (ei maksumuurin takana). Yhteisjulkaisuista tulee liittää selvitys hakijan kontribuutiosta niihin

  1. Lyhyt kirjallinen selostus hakijan tutkimusansioista, tutkimuksen johtamisesta ja tutkimusrahoituksen hakemisesta (2 sivua) sekä tehtävään liittyvä tutkimussuunnitelma ja visio siitä, miten hakijan nykyinen ja tuleva toiminta tukee Jyväskylän yliopistossa tehtävää soveltavaa materiaalitutkimusta ja kansainvälistä yhteistyötä (3 sivua)

  1. Opetusansioiden portfolio (enintään 3 sivua)

  2. Kuvaus yhteiskunnallisesta vuorovaikutuksesta (2 sivua)

Lisätietoja antaa fysiikan laitoksen johtaja, professori Timo Sajavaara, timo.sajavaara@jyu.fi

Tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi


Fysiikan laitos

Fysiikan laitoksen tutkimuksen pääalat ovat ydinfysiikka, hiukkasfysiikka ja materiaalifysiikka. Ydinfysiikan tutkimusalueita ovat ydinastrofysiikka, ydinrakenteen fysiikka, ja kiihdyttimillä tapahtuva soveltava tutkimus. Hiukkasfysiikassa tutkitaan erityisesti vahvaa vuorovaikutusta, ultrarelativistisia raskasionitörmäyksiä, neutriinofysiikkaa ja hiukkaskosmologiaa. Materiaalifysiikan tutkimusalueita ovat nanomateriaalit ja ohutfilmit, kvanttimateriaalit ja kvanttiteknologiat, valon ja aineen vuorovaikutus, ja nanohiukkasten ominaisuudet. Kokeellista tutkimusta tehdään laitoksen kiihdytinlaboratoriossa, monitieteisen nanotiedekeskuksen laboratoriossa, sekä ulkomaisissa tutkimuskeskuksissa kuten CERNissä ja FAIRissa.

Jyväskylän yliopisto on 2500 asiantuntijan ja 14 500 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Olemme savuton ja tuoksuton työpaikka. Jyväskylän yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.

Puhelin: 014 260 1211
Sähköposti: jy-rekrytointi@jyu.fi
Sijainti: Seminaarinkatu 15

Hakulomaketta ei voi tallentaa luonnoksena, sinulla on 6 tuntia aikaa hakemuksen täyttämiseen ennen aikakatkaisua. Lähettämisen jälkeen voit palata muokkaamaan hakemusta sähköpostitse saamasi linkin kautta. Hakemusta voi muokata hakuajan päättymiseen asti.

.

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Apulaisprofessori (Assistant tai Associate Professor, tenure track), soveltava materiaalifysiikka
Sijainti
Seminaarinkatu 15 Jyväskylä, Suomi
Julkaistu
2024-06-07
Viimeinen hakupäivä
2024-08-04 23:59 (Europe/Helsinki)
2024-08-04 22:59 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The JYU is a nationally and internationally significant research university and an expert on education that focuses on human and natural sciences.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
Understanding the Role of Epigenetics in Evolution University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Advancing Sport and Health Sciences with Artificial Intelligence University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Children’s Literacies in Our Hyperconnected World University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Going Nuclear to Save Time University of Jyväskylä 5 min arvioitu lukuaika
...
Towards a Green and Ethical Future University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita