University of Jyväskylä

Apulaisprofessori (Associate Professor, Tenure Track), Museologia

2024-09-15 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The JYU is a nationally and internationally significant research university and an expert on education that focuses on human and natural sciences.

Käy työnantajan sivulla

 

Haemme humanistis-yhteiskuntatieteelliseen tiedekuntaan, musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitokselle

 

APULAISPROFESSORIA (ASSOCIATE PROFESSOR, TENURE TRACK), MUSEOLOGIA

 

1.8.2025 alkaen tai mahdollisimman pian sen jälkeen. Apulaisprofessorin tehtävä (Associate Professor, tenure track) täytetään viiden vuoden määräajaksi (ks. professorin vakinaistamispolku/tenure track). Määräaikaiseen tehtävään valitun henkilön kohdalla käynnistetään ennen määräaikaisuuden päättymistä arviointimenettely, jossa arvioidaan työntekijän ansioituneisuus seuraavan portaan tehtävään (Full Professor).

 

Tehtävät

Apulaisprofessorin tehtävä sijoittuu Jyväskylän yliopiston musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen museologian opintosuuntaan. Museologian opintosuunnan tutkimus on keskeinen osa Jyväskylän yliopiston kulttuuriperinnön ja kulttuuriympäristön tutkimuksen monitieteistä tutkimusprofiilia ja sillä varmistetaan myös suomalaisen museoalan kotimaista ja kansainvälistä relevanssia. Museoissa tutkimuksen ja tutkimuksellisuuden merkitys tunnistetaan entistä keskeisemmäksi, ja tutkimuksessa tarvitaan museologian ja museoalan yhteistyötä.

Museologian keskeisiä tutkimusteemoja ovat olleet erilaiset kulttuuriperinnön ja kulttuuriympäristön muodostumisen prosessit kulttuurisesti kestävässä ja moninaistuvassa yhteiskunnassa. Museologian opintosuunnan panos keskittyy musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen viidestä painoalasta erityisesti aloille Perintö, ympäristöt ja aika sekä Kuuluminen, kriisit ja yhteiskunnallinen muutos. Yliopiston painoaloista se kuuluu Kieli, kulttuuri ja yhteiskunta painoalaan, ja nousevissa aloissa se linkittyy luontevasti kestävyyden tematiikkaan.

Haettavan apulaisprofessorin vastuulla on museologian tieteenalan kehittäminen vastaamaan museo- ja kulttuuriperintöalan koulutuksen, tutkimuksen ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden laajenevia tarpeita. Keskeisenä tavoitteena on museo- ja kulttuuriperintöalan tieteellisen tutkimuksen merkityksen edistäminen, sekä sen kytkeytyminen korkealaatuiseen kansainväliseen tutkimuskenttään.

 

Tehtävän edellytykset

Apulaisprofessorilta edellytetään kykyä opettaa laaja-alaisesti sekä museologian opintosuunnassa että sen kanssa yhteistyössä olevissa tutkinto-ohjelmissa. Lisäksi hän toimii museologian kandi- ja maisteritason tutkinto-ohjelmavastaavana, Kulttuuriympäristön tutkimuksen museologian opintosuuntavastaavana sekä museologian tohtorikoulutuksen opintosuuntavastaavana. Apulaisprofessorin tulee harjoittaa korkeatasoista tieteellistä tutkimusta vähintään toisella yllä mainitusta laitoksen tutkimuksen painoalasta. Apulaisprofessorin tehtäviin kuuluu myös opinnäytetöiden ohjaus, opetustyö erityisesti maisteri- ja tohtorivaiheessa, yliopistoyhteisölliset tehtävät, yhteiskunnallisen vaikuttavuuden tehtävät sekä uusien tutkimushankkeiden suunnittelu ja johtaminen. Apulaisprofessori vahvistaa laitoksen tutkimusta, ulkoisen rahoituksen hankintaa ja hankejohtamista. Tutkimusrahoituksen hankinta ja tieteenalan yhteiskunnallinen edistäminen ovat apulaisprofessorin keskeisiä tehtäviä.

Apulaisprofessorilta edellytetään tohtorintutkintoa arkeologian, etnologian, museologian, taidehistorian tai muun soveltuvan humanistisen alan aineesta, julkaisuin osoitettuja näyttöjä tieteellisesti korkeatasoisesta museo-, kulttuuriperintö- ja kulttuuriympäristöalan tutkimustyöstä, pedagogista pätevyyttä ja kykyä antaa laadukasta tutkimukseen perustuvaa opetusta, ohjata opinnäytteitä sekä kehittää alan opetusta. Tieteenalan kehittämiseen kuuluu olennaisena osana täydentävän rahoituksen hankinta. Apulaisprofessori opettaa ja ohjaa sujuvasti suomeksi ja englanniksi. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää vahvaa teoreettis-metodologista osaamista aineellisen, aineettoman ja digitaalisen kulttuuriperinnön tutkimuksen alalta sekä näyttöä alan tieteellisestä julkaisemisesta ja hanketyöskentelystä. Lisäksi tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää suomalaisen museo-, kulttuuriperintö- ja kulttuuriympäristökentän vahvaa hallintaa. Valittavan apulaisprofessorin edellytetään antavan panoksensa museoiden tutkimuksellisuuden, mukaan lukien kulttuuriympäristötutkimuksen kehittämiseen ja koko laitoksen yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen.

Tutustu tarkemmin apulaisprofessorin tehtävän yleisiin edellytyksiin.

 

Mitä tarjoamme?  

Tenure track -urapolku

Yliopisto ja laitos tukevat aloittavan apulaisprofessorin tutkimusryhmän muodostumista, tutkimussuunnitelman toteuttamista ja onnistumista urapolulla. Tutustu tenure track -urapolkuun Jyväskylän yliopistossa.

Rehtorin myöntämä starttirahoitus tukee tutkimusta ja tutkimuksen teon tehokasta käynnistymistä heti uuden apulaisprofessorin työsuhteen alkaessa. Lue lisää rehtorin starttirahoituksesta uusille apulaisprofessoreille.

Jyväskylän yliopisto on sitoutunut noudattamaan vastuullisen tutkijanarvioinnin kansallisia suosituksia ja DORA-julistuksen periaatteita. Noudatamme rekrytoinnissa lisäksi European Charter for Researchers -asiakirjassa olevia "the Code of Conduct and Recommendations for Recruitment of Researchers” -suosituksia.

Osaava ja hyvinvoiva tiedeyhteisö 

Jyväskylän yliopistossa olet arvostettu yliopistoyhteisön jäsen. Pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme kampuksella ja sen läheisyydessä hyvät puitteet liikkuvaan ja hyvinvoivaan elämäntapaan. Tutustu tiedekuntaan työpaikkana katsomalla oheinen video. 

Palkkaus

Palkkaus perustuu tehtävien vaativuuteen ja henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaan. Associate-tasolla palkkaus asettuu opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustasolle OV07 ja kuukausipalkka on noin 4500–5500 euroa. Tehtävään valittaessa käytetään kuuden kuukauden koeaikaa.

 

Hakeminen

 Sähköiseen hakemukseen tulee liittää (englanninkielisinä, PDF-muodossa):

  1. Ansioluettelo (CV), joka sisältää myös henkilökohtaisen ORCID-tunnisteen (toivotaan TENK:n ohjeen mukaista ansioluetteloa). CV:n ehdoton enimmäispituus on neljä (4) sivua;  
  1. Motivaatiokirje/hakemus
  1. Numeroitu luettelo kaikista niistä tieteellisistä ja muista julkaisuista, joilla hakija haluaa osoittaa kelpoisuutensa ja ansionsa tehtävään (toivotaan Suomen Akatemian ohjeen mukaista luetteloa);
  1. Valitut julkaisut -tiedosto, jossa on toimivat linkit valittuihin julkaisuihin (enintään 5 julkaisua, jotka on numeroitava julkaisuluettelon mukaisesti);
  1. Aiempi tutkimus ja suunnitelma tutkimuksen kehittämiseksi (2-4 sivun selostus hakijan aiemmasta tieteellisestä toiminnasta sisältäen ulkopuolisen rahoituksen sekä suunnitelma tieteellisen toiminnan kehittämiseksi);
  1. Opetusportfolio, sisältäen opetukselliset ansiot, opetuskokemuksen ja suunnitelman opetuksen kehittämiseksi. (2-4 sivua, toivotaan Jyväskylän yliopiston ohjeen mukaista opetusportfoliota);
  1. Yhteiskunnallinen vaikuttavuus ja suunnitelma sen kehittämiseksi (enintään 1 sivu).

 

Lisätietoja antavat laitoksen johtaja, professori Heikki Hanka, heikki.hanka@jyu.fi, +358 400 247 417 tai dekaani, professori Mika Lähteenmäki, mika.k.lahteenmaki@jyu.fi, +358 40 805 3206.

 

Hakemus tulee jättää viimeistään 15.9.2024 sähköisellä hakulomakkeella. Valitsethan lisäkysymyksen vastausvaihtoehdoista kohdan "Apulaisprofessori (associate)". Kysymys on mukana raportointiin liittyvistä syistä.

 


Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos

Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta on vahva ihmistieteisiin keskittyvä toimija, jolla on keskeinen rooli inhimillisen toiminnan ja yhteiskunnallisten rakenteiden ymmärtämisessä ja kehittämisessä. Tiedekunta on omaleimainen, vahvasti profiloitunut yksikkö, jossa tehdään monitieteistä, kansainvälisesti arvostettua ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa tutkimusta. Tutkimus ja koulutus keskittyvät kulttuuriin, taiteisiin, traditioon, kieliin ja viestintään sekä yhteiskuntatieteisiin ja filosofiaan.

Jyväskylän yliopiston 2 600 asiantuntijan ja 14 700 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Tavoitteenamme on hyvinvoiva ja osaava ihminen. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Jyväskylän yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.

Puhelin: 014 260 1211
Sähköposti: jy-rekrytointi@jyu.fi
Sijainti: Seminaarinkatu 15

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä ilman sen lähettämistä rekrytointijärjestelmään. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet tallentanut hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Apulaisprofessori (Associate Professor, Tenure Track), Museologia
Sijainti
Seminaarinkatu 15 Jyväskylä, Suomi
Julkaistu
2024-07-02
Viimeinen hakupäivä
2024-09-15 23:59 (Europe/Helsinki)
2024-09-15 22:59 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The JYU is a nationally and internationally significant research university and an expert on education that focuses on human and natural sciences.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
Understanding the Role of Epigenetics in Evolution University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Advancing Sport and Health Sciences with Artificial Intelligence University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Children’s Literacies in Our Hyperconnected World University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Going Nuclear to Save Time University of Jyväskylä 5 min arvioitu lukuaika
...
Towards a Green and Ethical Future University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita