University of Jyväskylä

Kaksi tutkijatohtoria, kvanttiteknologia

2024-08-15 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The JYU is a nationally and internationally significant research university and an expert on education that focuses on human and natural sciences.

Käy työnantajan sivulla

Haemme kahta tutkijatohtoria, kvanttiteknologia, 1.9.2024 alkaen, tai sopimuksen mukaan, kahden vuoden määräajksi.

Suomen kvanttiteknologian lippulaivaohjelma kokoaa yhteen johtavia kvanttiteknologian asiantuntijoita fysiikan, laskennallisen tieteen, matematiikan, nanotieteen ja nanoteknologian sekä talouden aloilta lujittamaan ja laajentamaan Suomen kansallista kvanttiteknologian ekosysteemiä. Huippututkimuksen avulla lippulaiva pyrkii edistämään uusien yritysten syntymistä ja varmistamaan Suomen aseman johtavana kvanttiteknologiaan perustuvana yhteiskuntana.

Suomen kvanttiteknologian lippulaivaohjelman osallistujiksi haetaan lahjakkaita post doc -tutkijoita, jotka keskittyvät kvanttiteknologian ja kvanttimateriaalien tutkimukseen. Hakijat voivat valita JYU:n Nanotieteiden keskuksen kahdesta hankkeesta/ryhmästä, joihin he hakevat, riippuen heidän kiinnostuksestaan ja taustastaan, joka sopii hankkeen vaatimuksiin.

Katso tarkemmat tiedot englanninkielisestä hakuilmoituksesta.


Etsimämme henkilö

Tutkijatohtorin kelpoisuusvaatimuksista ja kielitaidosta määrätään yliopiston johtosäännössä ja kielitaito-ohjeistuksissa. Tutkijatohtoreilla tulee olla tohtorin tutkinto suoritettuna ennen tehtävässä aloittamista. Tehtävissä edellytetään hyvää englannin kielen taitoa ja eduksi katsotaan kyky antaa opetusta englannin kielellä. Tehtävän alkaessa käytetään kuuden kuukauden koeaikaa.


Tarjoamme

Jyväskylän yliopistossa olet arvostettu yliopistoyhteisön jäsen, jossa saat mahdollisuuden vaikuttaa kansainväliseen tutkimukseen. Pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme kampuksella ja sen läheisyydessä hyvät puitteet liikkuvaan ja hyvinvoivaan elämäntapaan. 

Tutkijatohtorin tehtäväkohtainen palkanosa määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustason 5–6 mukaan. Palkkasi on noin 3600–4300 euroa kuukaudessa riippuen aiemmasta osaamisestasi ja kokemuksestasi.

Hakeminen

Hakemuksiin tulee liittää englanninkielisinä pdf-muodossa:

  1. Ansioluettelo (CV), joka laaditaan hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen sekä ottaen huomioon mahdollisuuksien mukaan ansioluettelomalli (ks. TENK:n ohje). Ansioluetteloon pitää liittää myös kahden varttuneemman akateemisen suosittelijan yhteystiedot.
  2. Lyhyt hakemuskirje sisältäen hakijan tutkimusintressit ja tutkimussuunnitelman.
  3. Numeroitu julkaisuluettelo.
  4. Tutkintotodistukset.
  5. *Tutkimussuunnitelma ei ole pakollinen erillisenä liitteenä. Lataa tähän hakemuskirjeesi sisältäen tutkimusintressit ja tutkimussuunnitelman uudelleen.

Hakemus tulee lähettää 15.8.2024 mennessä sähköisellä lomakkeella. Nimeä hakemuksessasi mille projektille haet.

Tiedustelut: 1. projekti, professori Juha Muhonen, juha.muhonen@jyu.fi, tai 2. projekti, professori Ilari Maasilta, ilari.maasilta@jyu.fi.


Fysiikan laitos

Fysiikan laitoksen tutkimuksen pääalat ovat ydinfysiikka, hiukkasfysiikka ja materiaalifysiikka. Ydinfysiikan tutkimusalueita ovat ydinastrofysiikka, ydinrakenteen fysiikka, ja kiihdyttimillä tapahtuva soveltava tutkimus. Hiukkasfysiikassa tutkitaan erityisesti vahvaa vuorovaikutusta, ultrarelativistisia raskasionitörmäyksiä, neutriinofysiikkaa ja hiukkaskosmologiaa. Materiaalifysiikan tutkimusalueita ovat nanomateriaalit ja ohutfilmit, kvanttimateriaalit ja kvanttiteknologiat, valon ja aineen vuorovaikutus, ja nanohiukkasten ominaisuudet. Kokeellista tutkimusta tehdään laitoksen kiihdytinlaboratoriossa, monitieteisen nanotiedekeskuksen laboratoriossa, sekä ulkomaisissa tutkimuskeskuksissa kuten CERNissä.

Jyväskylän yliopisto on 2500 asiantuntijan ja 14 500 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Olemme savuton ja tuoksuton työpaikka. Jyväskylän yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.

Puhelin: 014 260 1211
Sähköposti: jy-rekrytointi@jyu.fi
Sijainti: Seminaarinkatu 15

Hakulomaketta ei voi tallentaa luonnoksena, sinulla on 6 tuntia aikaa hakemuksen täyttämiseen ennen aikakatkaisua. Lähettämisen jälkeen voit palata muokkaamaan hakemusta sähköpostitse saamasi linkin kautta. Hakemusta voi muokata hakuajan päättymiseen asti.

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Kaksi tutkijatohtoria, kvanttiteknologia
Sijainti
Seminaarinkatu 15 Jyväskylä, Suomi
Julkaistu
2024-06-28
Viimeinen hakupäivä
2024-08-15 23:59 (Europe/Helsinki)
2024-08-15 22:59 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The JYU is a nationally and internationally significant research university and an expert on education that focuses on human and natural sciences.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
Understanding the Role of Epigenetics in Evolution University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Advancing Sport and Health Sciences with Artificial Intelligence University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Children’s Literacies in Our Hyperconnected World University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Going Nuclear to Save Time University of Jyväskylä 5 min arvioitu lukuaika
...
Towards a Green and Ethical Future University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita