University of Jyväskylä

Apulaisprofessori, sosiaalityö

2024-08-15 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The JYU is a nationally and internationally significant research university and an expert on education that focuses on human and natural sciences.

Käy työnantajan sivulla

associate -taso (tenure track)

Haemme Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukseen sosiaalityön apulaisprofessoria. Työsuhde alkaa 2.1.2025 (tai sopimuksen mukaan). Associate-professorin tehtävä on määräaikainen 5 vuodeksi. Tenure track –vakinaistamispolun tavoitteena on eteneminen pysyvään professorin työsuhteeseen.  Apulaisprofessuuri sijoittuu Kokkolaan.  

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on johtava tutkimukseen perustuvan ja laadukkaan sosiaalityön aikuiskouluttaja. Sen tutkimusta läpäisee ekososiaalinen, hyvinvoinnin ja elinympäristön kokonaisvaltainen tarkastelu. Yksikön sosiaalityön tutkimus on vaikuttavaa ja koskee koko elämänkaarta, erityisesti aikuisten, lasten ja maahan muuttaneiden palveluita ja osallisuutta. Toiminnassa yhdistyy vahva kansainvälisyys ja sitoutuminen alueelliseen näkökulmaan.  

Sosiaalityö kohdistuu tieteenalana ja ammatillisena toimintana ihmisten ja yhteisöjen hyvinvointiin sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja heikoimmassa asemassa olevien näkökulmasta. Jyväskylän yliopistossa sosiaalityö on osa kielten, kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen painoalaa.  

Tehtävät ja edellytykset   

Apulaisprofessorin tehtävässä painottuvat aktiivinen tutkimustyö sekä tutkimusprojektien toteuttaminen. Apulaisprofessorin tehtävään kuuluu väitöskirjojen ja pro gradu- tutkielmien ohjaaminen sekä perus- ja jatkokoulutukseen kuuluvan opetuksen antaminen. Apulaisprofessorin tehtävänä on edistää omalla tieteellisellä toiminnallaan sosiaalityön tutkimuksen, opetuksen ja jatkokoulutuksen kehittymistä sekä hankkia aktiivisesti ulkopuolista täydentävää tutkimusrahoitusta.   

Apulaisprofessorin odotetaan vahvistavan yliopistokeskuksen sosiaalityön tutkimuksen painopisteitä. Lisäksi painotetaan kykyä kehittää sosiaalityön monialaista opetusta ja tutkimustoimintaa yhdessä koko tiimin kanssa. Tehtävään sisältyy vahvaa yhteistyötä alueen kuntien, hyvinvointialueiden ja muiden tärkeiden sidosryhmien kanssa. 

Tehtävässä edellytetään tohtorin tutkintoa, vahvoja näyttöjä tieteellisestä tutkimustyöstä sekä julkaisutoiminnasta, menestymistä täydentävän rahoituksen hankkimisesta, kokemusta monipuolisesta kansainvälisestä yhteistyöstä, kykyä antaa laadukasta tutkimukseen perustuvaa opetusta sekä opinnäytetöiden ohjausta.  

Lisäksi tehtävässä katsotaan eduksi, että hakija on Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) laillistama sosiaalityöntekijä (Laki sosiaalihuollon ammattihenkilöistä 817/2015, 7§).  

Tehtävään otettavalta edellytetään, että hän hallitsee suomen kielen. Yliopisto voi tarvittaessa myöntää erivapauden kielitaitovaatimuksista. Eduksi katsotaan hyvä englannin kielen taito ja kyky antaa opetusta englannin kielellä. 

Tutustu tarkemmin tehtäviin ja kelpoisuusvaatimuksiin: yliopiston johtosääntö ja kielitaito-ohjeistus. Pätevyysvaatimukset on täytettävä ennen hakuajan päättymistä.     

Mitä tarjoamme  

Meillä etenet pitkäjänteisesti urallasi Tenure track -mallin avulla. Tutustu tarkemmin Jyväskylän yliopiston Tenure Track vakinastamispolkuun Professorien tenure track -vakinaistamispolku Jyväskylän yliopistossa | Jyväskylän yliopisto (jyu.fi) 

Osaava ja hyvinvoiva tiedeyhteisö   

Jyväskylän yliopistossa olet arvostettu yliopistoyhteisön jäsen, jossa saat mahdollisuuden vaikuttaa koulutuksen rakenteeseen sekä sisältöön. Pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. 

Palkkaus   

Palkkaus perustuu tehtävien vaativuuteen ja henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaan.  Associate Professor -tasolla kuukausipalkka on n. 4700-5500e/kk aiemmasta osaamisesta ja kokemuksesta riippuen. Tehtävän alkaessa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.   

Hakeminen   

Haku alkaa 18. kesäkuuta ja päättyy 15. elokuuta 2024, klo 23.59 (Europe/Helsinki)   

Sähköiseen hakemukseen tulee liittää suomen tai englannin kielellä (hakijan nimi tulee mainita tiedoston nimessä, kaikkien liitteiden tulee olla PDF-muodossa).      

1. Hakemus/motivaatiokirje 

2. Ansioluettelo (CV), joka sisältää myös henkilökohtaisen ORCID- tunnisteen (toivotaan TENK:n ohjeen mukaista ansioluetteloa)    

3. Numeroitu luettelo kaikista niistä tieteellisistä ja muista julkaisuista, joilla hakija haluaa osoittaa kelpoisuutensa ja ansionsa tehtävään    

4. Enintään viisi (5) pääjulkaisua, jotka on numeroitava julkaisuluettelon mukaisesti (yhtenä pdf-tiedostona) tai dokumentti, jossa on listattuna julkaisujen nimet ja linkit, joiden kautta julkaisut ovat saatavilla (ei maksumuurin takana).

5. Lyhyt (2-4 sivua) kirjallinen selostus hakijan tieteellisestä tutkimuksesta, tieteelliseen toimintaan ja tutkimustyön johtamiseen liittyvistä ansioista mukaan luettuna selvitys täydentävän tutkimusrahoituksen hankkimisesta sekä vastuista tällaisella rahoituksella toteutetuista tutkimushankkeista. Lisäksi lyhyt kuvaus siitä, miten hakija aikoo edistää sosiaalityöhön liittyvää tutkimusta ja koulutusta.  

6. Lyhyt (2-3 sivua) kirjallinen selostus hakijan yhteiskunnallisesta vuorovaikutuksesta ja kansainvälisestä yhteistyöstä   

7. Lyhyt (2-3 sivua) kirjallinen selostus pedagogisesta koulutuksesta ja opetusansioista (opetusportfolio)   

Lisätietoja antavat:  

Johtaja Marko Aittola, marko.m.aittola@jyu.fi, puh. +358 40 7267 865, lisätietoja voi tiedustella ajalla 18.-27.6.2024.  

Professori Kati Närhi, kati.narhi@jyu.fi, puh. +358 40 8053 330, lisätietoja voi tiedustella ajalla 5.-15.8.2024. 

 
Tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.     

Yliopisto noudattaa vastuullisen tutkijanarvioinnin kansallisia suosituksia.  


Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Tieteet kohtaavat Kokkolassa. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on kolmen yliopiston yhteisö, jota hallinnoi Jyväskylän yliopisto. Kampuksella toimivat myös Vaasan yliopisto ja Oulun yliopisto. Yliopistokeskus sijaitsee Kokkolan keskustan tuntumassa kampusalueella.

Aikuiskoulutukseen erikoistuneessa yliopistokeskuksessa tarjotaan maisterin ja tohtorin tutkintoihin johtavaa koulutusta, täydennyskoulutusta ja Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston opintoja. Tutkimus- ja kehittämishankkeet sekä yhteistyö lähialueiden toimijoiden kanssa ovat keskeinen osa toimintaa. Yliopistokeskuksessa työskentelee noin 130 asiantuntijaa. 

Jyväskylän yliopiston 2500 asiantuntijan ja 14 500 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Olemme savuton ja tuoksuton työpaikka. Jyväskylän yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.

Puhelin: 014 260 1211
Sähköposti: jy-rekrytointi@jyu.fi
Sijainti: Talonpojankatu 2B, Kokkola

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä ilman sen lähettämistä rekrytointijärjestelmään. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet tallentanut hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Apulaisprofessori, sosiaalityö
Sijainti
Seminaarinkatu 15 Jyväskylä, Suomi
Julkaistu
2024-06-18
Viimeinen hakupäivä
2024-08-15 23:59 (Europe/Helsinki)
2024-08-15 22:59 (CET)
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The JYU is a nationally and internationally significant research university and an expert on education that focuses on human and natural sciences.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
Understanding the Role of Epigenetics in Evolution University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Advancing Sport and Health Sciences with Artificial Intelligence University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Children’s Literacies in Our Hyperconnected World University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Going Nuclear to Save Time University of Jyväskylä 5 min arvioitu lukuaika
...
Towards a Green and Ethical Future University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita