University of Jyväskylä

Kaksi (2) väitöskirjatutkijaa, kemia

2024-05-19 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The JYU is a nationally and internationally significant research university and an expert on education that focuses on human and natural sciences.

Käy työnantajan sivulla

Matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaankemian laitokselle haetaan kahta väitöskirjatutkijaa, kemia, 1.8.2024 alkaen tai mahdollisimman pian sen jälkeen enintään neljän vuoden määräajaksi.

Kemian laitos on tunnettu sekä korkealaatuisesta tutkimuksesta että opetuksesta. Laitoksen painopistealoja ovat funktionaaliset molekyylit ja materiaalit, kemiallinen nanotiede, kiertotalous ja kemian opetus. Kemian laitos on vahva toimija Jyväskylän yliopiston nanotiedekeskuksessa ja sen poikkitieteellisissä tutkimushankkeissa. Painopistealat kuvastavat laitoksella toimivien tutkimusryhmien osaamista sekä uusia tutkimuksellisia aluevaltauksia, joiden avulla laitoksen tutkimus- ja opetusympäristöä kehitetään jatkuvasti. Kemian laitoksen monipuolinen laitekanta mahdollistaa korkeatasoisen, kansainvälisen tutkimusyhteistyön sekä monipuolisen opetuksen. Tehtävät ovat yleisesti haussa laitoksen painopistealueille, joista löytyy lisätietoa verkkosivuiltamme. Ota myös etukäteen yhteyttä mahdolliseen ohjaajaasi ja sovi hänen kanssaan tutkimusaihe. Ilmoita hakulomakkeella selkeästi ohjaajan nimi, johon olit yhteydessä ja kenen ryhmään haet väitöskirjatutkijaksi sekä esittele sovittu tutkimusaiheesi. Seuraavat ryhmänjohtajat eivät tänä vuonna rekrytoi uusia väitöskirjatutkijoita tämän haun kautta, eikä heidän ohjaukseensa voi hakea: Groenhof Gerrit, Pettersson Mika, Pihko Petri, Shawulienu Kezilebieke, Tatu Kumpulainen.


Etsimämme henkilö

Väitöskirjatutkijan tehtävät painottuvat väitöskirjaan tähtäävään tutkimukseen, jatkokoulutukseen, avustaviin opetustehtäviin sekä niihin liittyviin muihin tehtäviin. Väitöskirjatutkijan tehtävistä, kelpoisuusvaatimuksista ja kielitaidosta määrätään yliopiston johtosäännössä ja kielitaito ohjeistuksissa (tohtorikoulutettava). Tehtävissä edellytetään hyvää englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa jatko-opinto-oikeudelle asetettujen vaatimusten mukaisesti. Tehtävän alkaessa käytetään kuuden kuukauden koeaikaa. 

Väitöskirjatutkijalta edellytetään ylempi korkeakoulututkinto ja jatkotutkinnon opiskeluoikeus Jyväskylän yliopistoon. Mikäli tehtävään valitulla hakijalla ei ole ennestään jatko-opinto-oikeutta, sitä on haettava hakuajat huomioiden erillisellä hakemuksella matemaattis-luonnontieteellisestä tiedekunnasta. Tehtävää voivat hakea myös opintojen loppuvaiheessa olevat opiskelijat, joiden maisterin tutkinto on hakuvaiheessa vielä kesken.


Tarjoamme

Jyväskylän yliopistossa olet arvostettu yliopistoyhteisön jäsen, jossa saat mahdollisuuden vaikuttaa kansainväliseen tutkimukseen. Pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme kampuksella ja sen läheisyydessä hyvät puitteet liikkuvaan ja hyvinvoivaan elämäntapaan. 

Kemian laitos ja nanotiedekeskus tarjoavat erinomaiset ja ajantasaiset tutkimusympäristöt ja kannustavan ilmapiirin, jossa vaalitaan yhteistyötä tieteenalojen välillä.

Väitöskirjatutkijan tehtäväkohtainen palkanosa määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustason 2–4 mukaan. Palkkasi työsuhteen alussa on noin 2400 euroa kuukaudessa. Väitöskirjatyön edistyessä palkkaa tarkistetaan yliopistojen työehtosopimuksen mukaisesti.

Hakeminen

Hakemuksiin tulee liittää englanninkielisinä pdf-muodossa:

  1. Ansioluettelo (CV), joka laaditaan hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen sekä ottaen huomioon mahdollisuuksien mukaan ansioluettelomalli (ks. TENK:n ohje). Ansioluetteloon pitää liittää myös 1–2 suosittelijan nimet ja yhteystiedot.
  2. Lyhyt motivaatiokirje (enintään 1 sivu), jossa kuvailet tutkimusintressejäsi liittyen laitoksemme vahvuusalueisiin ja tutkimusryhmiin. Perustele myös konkreettisesti, miksi haluat juuri Jyväskylän yliopiston kemian laitokselle.
  3. Tutkintotodistukset.

Hakemus tulee jättää viimeistään 19.5.2024 sähköisellä hakulomakkeella. Sähköpostilla lähetettyjä hakemuksia ei käsitellä.

Tiedustelut: kemian laitoksen tohtorikoulun johtaja, professori Karoliina Honkala, karoliina.honkala@jyu.fi, +358 40 8053686.

Soveltuvat hakijat arvioidaan toimitettujen hakudokumenttien perusteella seuraten tutkijanarvioinnin hyviä käytäntöjä. Tehtävään sopivimmat hakijat kutsutaan haastatteluun. Arvostamme tasa-arvoa ja monimuotoisuutta työyhteisössämme ja kannustamme päteviä hakijoita hakemaan tehtäviä.


Kemian laitos

Kemian laitoksen vahvuusalueita ovat rakenne- ja synteesikemia, laskennallinen kemia ja spektroskopia, uusiutuvat luonnonvarat ja elinympäristön kemia sekä kemian opettajien koulutus. Näiden lisäksi kemian laitos on vahva toimija Jyväskylän yliopiston nanotiedekeskuksessa ja sen poikkitieteellisissä tutkimushankkeissa. Kemian laitoksen monipuolinen laitekanta mahdollistaa korkeatasoisen, kansainvälisen tutkimusyhteistyön sekä monipuolisen opetuksen.

Jyväskylän yliopisto on 2500 asiantuntijan ja 14 500 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Olemme savuton ja tuoksuton työpaikka. Jyväskylän yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.

Sijainti: Seminaarinkatu 15

 

Lisätietoa työpaikasta

Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The JYU is a nationally and internationally significant research university and an expert on education that focuses on human and natural sciences.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
Understanding the Role of Epigenetics in Evolution University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Advancing Sport and Health Sciences with Artificial Intelligence University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Children’s Literacies in Our Hyperconnected World University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Going Nuclear to Save Time University of Jyväskylä 5 min arvioitu lukuaika
...
Towards a Green and Ethical Future University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita