University of Jyväskylä

Tohtorikoulutuspilotti/ 6 väitöskirjatutkijaa, Interdisciplinary Doctoral School of Social Services (DocSoc360°)

2024-05-17 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The JYU is a nationally and internationally significant research university and an expert on education that focuses on human and natural sciences.

Käy työnantajan sivulla

Haemme kuutta väitöskirjatutkijaa 2.1.2025 alkaen kolmen vuoden määräajaksi.

Interdisciplinary Doctoral School of Social Services (DocSoc360°) on seitsemän suomalaisen yliopiston muodostama tohtorikoulutusverkosto, joka on osa laajaa kansallista tohtorikoulutuksen uudistamista. Valtakunnallinen monitieteinen sosiaalipalvelujen tohtoripilotti (Interdisciplinary Doctoral School of Social Services DocSoc360°) tutkii sosiaalipalvelujärjestelmää monesta näkökulmasta. Lapin yliopiston johtamaan tohtoripilotin konsortioon kuuluvat Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Oulun, Tampereen ja Vaasan yliopistot. Tohtoripilotissa aloittaa yhteensä 34 päätoimista väitöskirjatutkijaa, joista 6 Jyväskylän yliopistossa.

DocSoc360°:n tavoitteena on vahvistaa sosiaalipalveluita tutkimusperustaisesti. Verkosto yhdistää sosiaalityön, yhteiskuntapolitiikan, kasvatustieteen, terveystieteiden, hallintotieteen, johtamisen ja oikeustieteen sekä viestinnän alan tutkijoita tarkastelemaan sosiaalipalveluita monitieteisesti ja -näkökulmaisesti.

DocSoc360°-tohtoripilotti on osa opetus- ja kulttuuriministeriön vuosina 2024–2027 rahoittamia ja yliopistojen toteuttamia tohtorikoulutuspilotteja, joihin otetaan yhteensä 1000 uutta väitöskirjatutkijaa suorittamaan tohtorin tutkintoa kolmen vuoden määräaikaisissa työsuhteissa. Alakohtaisissa piloteissa kehitetään ja kokeillaan tohtorikoulutuksen uusia käytänteitä Suomessa. Tohtorikoulutuspilottien tavoitteena on mm. lisätä tohtorikoulutettujen liikkuvuutta yliopistojen, yritysten ja muiden organisaatioiden välillä sekä kannustaa tohtoreita monipuolisille tutkijanurille.

Jyväskylän yliopistossa tohtoripilotin kuusi väitöskirjatutkijaa toimivat Humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksella ja tekevät jatko-opintonsa joko sosiaalityön tai yhteiskuntapolitiikan oppiaineeseen.

Tohtoripilotin väitöskirjat kohdistuvat sosiaalipalvelujen tutkimukseen, Jyväskylän yliopistossa erityisesti väestön ikääntymisen, vanhus- ja vammaispalvelujen sekä työikäisten palvelujen, digitaalisten sosiaalipalvelujen sekä sosiaalipalvelujen johtamisen ja tiedonmuodostuksen tutkimukseen. Jyväskylän yliopistossa tohtoripilotti toimii läheisessä yhteistyössä Suomen Akatemian rahoittaman Ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksikön kanssa. Väitöstöiden ohjaajina toimivat sosiaalityön ja yhteiskuntapolitiikan professorit ja muut senioritutkijat (esim. professorit Teppo Kröger, Heli Valokivi, Sakari Taipale, Kati Närhi, Minna Kivipelto, Johanna Kiili).

Lue lisää tohtorikoulutuspilotista Jyväskylän yliopistossa.

Mitä odotamme hakijalta?

Tehtävät on kohdennettu uusille väitöskirjatutkijoille. Voit hakea tehtävään, jos sinulla ei ole aiempaa tohtorintutkintoa tai jatko-opiskeluoikeutesi on alkanut aikaisintaan 1.11.2023. Kelpoisuusvaatimuksena tehtäviin on ylempi korkeakoulututkinto yhteiskuntatieteissä (tai sen valmistuminen vuoden 2024 aikana), hyvät valmiudet tutkimustyöhön, vahva kiinnostus sosiaalipalvelujen tutkimukseen sekä jatkotutkinnon opiskeluoikeus Jyväskylän yliopistossa. Jos sinulla ei ole vielä jatko-opiskeluoikeutta yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksen tohtoriohjelmassa, sitä tulee hakea ja saada viimeistään kuuden kuukauden koeajan kuluessa.

Lue lisää jatko-opiskeluoikeuden hakemisesta

Tehtävien työntekopaikka on Suomi. Muiden kuin Suomen kansalaisten Suomessa työskentely edellyttää työskentelyyn oikeuttavia lupia ja rekisteröintejä. Näiden hakemisessa valittuja työntekijöitä tukee yliopiston International Staff Services-tiimi.

Odotamme hakijoilta valmiutta aloittaa tehtävässä 2.1.2025 sekä motivaatiota toteuttaa väitöstutkimus kolmen vuoden tavoiteajassa. Väitöskirjatutkijoilta odotetaan aktiivista ja päätoimista väitöskirjan työstämistä sekä sitoutumista tohtoripilotin järjestämiin koulutustapahtumiin, seminaareihin ja ohjaukseen. Tapahtumia järjestetään konsortion yliopistojen tiloissa sekä etäyhteydellä toteutettuna. Tohtoripilotin keskeisenä ja konkreettisena toimintamuotona ovat temaattiset ja monitieteiset teemaryhmät, joissa väitöskirjatutkijoiden koulutus ja tutkimusten ohjaus pääasiallisesti toteutuu. Teemaryhmät muodostetaan väitöskirjatutkimusten aiheiden pohjalta. Kussakin ryhmässä on useita väitöskirjatutkijoita ja ohjaajia eri ylipistoista sekä työelämämentoreita. Teemaryhmät kokoontuvat säännöllisesti noin kuukauden välein akateemisten lukuvuosien aikana. Lisäksi tohtoripilotti organisoi yhteisiä valtakunnallisia tapahtumia ja opintojaksoja, jotka muodostavat tohtorin tutkintoon edellytettävät teoreettiset ja metodologiset opinnot. Toiminnassa erityistä huomiota kiinnitetään väittelyn jälkeiseen työuraan ja moninaisten urapolkujen mahdollistumiseen.

Väitöskirjatutkijan tehtävistä, kelpoisuusvaatimuksista ja kielitaidosta määrätään  yliopiston johtosäännössä ja kielitaito-ohjeistuksissa.

Mitä tarjoamme?

Jyväskylän yliopistossa olet arvostettu yliopistoyhteisön jäsen. Pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme kampuksella ja sen läheisyydessä hyvät puitteet liikkuvaan ja hyvinvoivaan elämäntapaan.

Väitöskirjatutkijan tehtäväkohtainen palkanosa määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustason 2–4 mukaan. Palkka työsuhteen alussa on noin 2300–2400 euroa kuukaudessa. Väitöskirjatyön edistyessä palkkaa tarkistetaan yliopistojen työehtosopimuksen mukaisesti.  

Tehtävään ensimmäistä kertaa valittaessa käytetään kuuden kuukauden koeaikaa.

Uudistuvassa tohtorikoulutuksessamme suoritettu tohtorintutkinto antaa valmiudet toimia itsenäisenä tutkijana tai vaativassa asiantuntijatyössä akateemisella tai muulla työelämäsektorilla.

Tohtoripilotti tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden sosiaalipalvelujen teemaan kiinnittyvän väitöskirjan toteuttamiseen:

  • Korkeatasoisessa monitieteisessä ja monimetodisessa yhteistyössä
  • Kansallisesti ja kansainvälisesti verkottuen alan johtavien tutkijoiden ja muiden väitöskirjatutkijoiden kanssa seitsemästä suomalaisesta yliopistosta
  • Aktiivisessa vuoropuhelussa työelämän ja palvelujärjestelmän käytännön toimijoiden kanssa sekä käytännön tarpeita vastaavien tutkimustarpeiden toteuttamisen
  • Selkeän ja strukturoidun opinto- ja ohjausrakenteen, jossa tohtorin tutkinnon ja väitöskirjan saattaminen valmiiksi kolmessa vuodessa on mahdollista. Tiivis teemaryhmätyöskentely tukee väitöstutkimusten edistymistä sekä väitöstutkijoiden osaamisen kasvua ja verkottumista alan muiden tutkijoiden, väitöskirjatutkijoiden ja työelämän toimijoiden kanssa.

Hakeminen

Liitä seuraavat asiakirjat pdf-muodossa sähköiseen hakemukseesi:

  • Ansioluettelo (CV), joka laaditaan hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen sekä ottaen huomioon mahdollisuuksien mukaan TENK:n ansioluettelomalli
  • Motivaatiokirje
  • Julkaisuluettelo
  • Tutkimussuunnitelma
  • Tutkintotodistus ja opintosuoritusote maisterin tutkinnosta suomen, ruotsin tai englannin kielellä
  • Muu liite (ei pakollinen)

Humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan tohtorikoulun tutkimussuunnitelmaohje vuoden 2024 hakuihin on ohessa. Tutkimussuunnitelman pituus lähdeluetteloineen on enintään 2500 sanaa. Tutkimussuunnitelman tulee sisältää seuraavat asiat:

  • hakijan nimi ja väitöskirjan työnimi,
  • tutkimuksen aihe ja sen merkitys,
  • tehtävänasettelu, tutkimusongelmat ja -kysymykset,
  • teoreettiset lähtökohdat,
  • tutkimusmenetelmät ja -aineistot tai lähteet
  • väitöskirjan rakenne (jos artikkeliväitöskirja, kuvaa mahdolliset artikkelit; jos monografiaväitöskirja, työn rakenne), ja
  • tutkimuksen etenemisaikataulu

Huomioi tutkimussuunnitelmaa laatiessasi myös Jyväskylän yliopiston väitöskirjavaatimukset sekä humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan täydentävät väitöskirjavaatimukset. Tutkimussuunnitelmaan ei tarvitse sisällyttää rahoitussuunnitelmaa.

Mahdollisia tutkimushankkeita, joihin tohtorikoulutuspilotin väitöskirjatutkija voisi kiinnittyä tai joista voisi saada aineistoja väitöskirjatutkimustyöhön liittyen sosiaalityön oppiaineen tutkimushankkeisiin löydät täältä. Yhteiskuntapolitiikan oppiaineen tutkimuksen hankkeisiin Ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksikössä voit tutustua täällä.

Jyväskylän yliopisto on sitoutunut noudattamaan vastuullisen tutkijanarvioinnin kansallisia suosituksia ja DORA-julistuksen periaatteita. 

Lisätietoja antavat yhteiskuntapolitiikan oppiaineen osalta professori Teppo Kröger, Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta, Ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksikkö (CoE AgeCare), teppo.kroger@jyu.fi ja sosiaalityön oppiaineen osalta professori Heli Valokivi, Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta, heli.valokivi@jyu.fi

Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos

Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta on vahva ihmistieteisiin keskittyvä toimija, jolla on keskeinen rooli inhimillisen toiminnan ja yhteiskunnallisten rakenteiden ymmärtämisessä ja kehittämisessä. Tiedekunta on omaleimainen, vahvasti profiloitunut yksikkö, jossa tehdään monitieteistä, kansainvälisesti arvostettua ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa tutkimusta. Tutkimus ja koulutus keskittyvät kulttuuriin, taiteisiin, traditioon, kieliin ja viestintään sekä yhteiskuntatieteisiin ja filosofiaan.

Jyväskylän yliopiston 2 600 asiantuntijan ja 14 700 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Tavoitteenamme on hyvinvoiva ja osaava ihminen. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Jyväskylän yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.

Puhelin: (014) 260 1211 vaihde

Sijainti: Seminaarinkatu 15

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä ilman sen lähettämistä rekrytointijärjestelmään. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet tallentanut hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Tohtorikoulutuspilotti/ 6 väitöskirjatutkijaa, Interdisciplinary Doctoral School of Social Services (DocSoc360°)
Sijainti
Seminaarinkatu 15 Jyväskylä, Suomi
Julkaistu
2024-04-22
Viimeinen hakupäivä
2024-05-17 23:59 (Europe/Helsinki)
2024-05-17 22:59 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The JYU is a nationally and internationally significant research university and an expert on education that focuses on human and natural sciences.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
Understanding the Role of Epigenetics in Evolution University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Advancing Sport and Health Sciences with Artificial Intelligence University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Children’s Literacies in Our Hyperconnected World University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Going Nuclear to Save Time University of Jyväskylä 5 min arvioitu lukuaika
...
Towards a Green and Ethical Future University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita