University of Oulu

Yliopistonlehtori/Yliopisto-opettaja, Vesitekniikka

2024-10-20 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

Oulu life, Good life – Discover the exciting opportunities that await you

Käy työnantajan sivulla

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto, jonka noin 3600 työntekijää tuottavat korkeatasoiseen tutkimukseen pohjautuvaa uutta tietoa ja antavat tutkimukseen perustuvaa opetusta kestävämmän, älykkäämmän ja inhimillisemmän maailman rakentamiseksi. Oulun yliopistoyhteisössä toimii kaikkiaan noin 17000 henkilöä. Pohjoisen tiedeyhteisömme toiminta on globaalisti vaikuttavaa ja luo edellytyksiä innovaatioiden syntymiselle.

Haemme nyt Oulun yliopiston Vesi-, energia- ja ympäristötekniikan tutkimusyksikköön

Yliopistonlehtoria tai yliopisto-opettajaa

toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.  

Vesi-, energia- ja ympäristötekniikan tutkimusyksikkö tutkii ja antaa opetusta seuraavilla vesitekniikan aloilla: vesitekniikka, hydrologia, vesitalous, vesivarat, vesihuoltotekniikka sekä pohjavesitekniikka. Vesitekniikan tutkimus ja opetus painottuu pinta- ja pohjavesien hydrologisen kiertoon liittyvien ilmiöiden havainnointiin, mallintamiseen ja näiden resurssien kestävään hallintaan ja käyttöön. Energia- ja ympäristötekniikan tutkimuskohteena on mm. kestävät, hiilineutraalit energiajärjestelmät. 

Yksikössä läpileikkaavina teemoina ovat ilmastonmuutos, digitaalisuus, pohjoisuus sekä veteen ja energiaan liittyvien uusiutuvien resurssien hallinta. Yksikkö vetää isoja hankkeita, kuten vesialan digitaaliset vedet DIWA-lippulaivaa, STN-energiahanketta sekä useita EU:n ja Suomen Akatemian rahoittamia hankkeita, joissa tutkimusryhmä kehittää mittauksen ja mallinnuksen infrastruktuuria, osaamista ja innovaatioita, joilla haetaan ratkaisuja isoihin yhteiskunnallisiin kysymyksiin.

Tutkimuksessa ja opetuksessa luomme uutta ja haemme kokonaisvaltaisia ratkaisuja vesi- ja energiajärjestelmien kestävään käyttöön. Virtavesissä tutkimme säännöstelyä, vesien tilaa sekä kehitämme ratkaisuja ennallistamiseen. Ilmaston muutoksen vaikutuksen tutkimuksessa panostamme lumen ja jään roolin ja muutosten ymmärtämiseen. Pinta- ja pohjavesitekniikassa kehitämme mittausmenetelmiä ja käytämme merkkiaineita ja laskentamalleja, joilla simuloimme ympäristön muutoksia, veden käytön vaihtoehtoja ja tulevaa tilaa. Yhdyskunnissa haemme turvallisia ja kestäviä ratkaisuja vesi-, jäte- ja energiahuoltoon. Ryhmämme osallistuu teknillisen tiedekunnan vesi- ja ympäristötekniikkaan erikoistuneeseen maisteriohjelmaan, rakennustekniikan maisteriohjelmaan sekä ympäristötekniikan kandiohjelmaan.

Koulutuksemme perustuu luonnontieteen ja tekniikan ilmiöiden ymmärtämiseen ja vahvaan menetelmäosaamiseen. Meiltä valmistuvilla asiantuntijoilla on laaja-alaiset perustiedot ja vahvat valmiudet vastata reaalimaailman haasteisiin, sekä kyky toimia kansainvälisessä, muuttuvassa toimintaympäristössä. Koulutuksemme on vetovoimaista, ja olemme edelläkävijä koulutuksen kehittämisessä. Opettajamme ovat pedagogisesti päteviä, ja koulutus sekä sen johtaminen on laadukasta ja tuloksellista. Toimimme aktiivisesti kansallisessa ja kansainvälisessä koulutusyhteistyössä ja vastaamme jatkuvan oppimisen tarpeisiin monimuotoisen koulutuksen avulla.

Työtehtävät

Etsimme yliopistonlehtoria tai yliopisto-opettajaa vesitekniikan alalla vahvistamaan opetusta kandi- ja maisterivaiheessa.

  • Opetat suomeksi ja englanniksi esimerkiksi hydrologian, pohjavesitekniikan, vesihuollon, vesivarojen havainnoinnin, vesistösuunnittelun, mallinnuksen ja hallinnan kursseilla. Kurssivastuut sovitaan mm. aiemman kokemuksen ja osaamisen perusteella tarkemmin.
  • Ohjaat kandi- ja maisterivaiheen opinnäytetöitä.
  • Osallistut ympäristötekniikan opetuksen kehittämiseen ja koordinointiin yksikössä ja tiedekunnassa.
  • Olet osana monitieteistä tutkimusryhmää kehittämässä yksikön tutkimusta ja projekteja yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa.

Mitä tarjoamme? 

  • Tuen asiantuntevalta ja innostuneelta lähes sadan hengen kansainväliseltä tiimiltä, jossa pääset kehittymään ja jakamaan asiantuntemustasi.
  • Mahdollisuuden osallistua vesialan opetuksen ja tutkimuksen kehittämiseen yhdessä Suomen johtavien vesitutkijoiden ja eri sidosryhmien kanssa
  • Liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointietuja (ePassi).  Lue lisää muista työsuhde-eduistamme.
  • Ison organisaation tarjoamat kehitys- ja uramahdollisuudet.
  • Merkityksellisen työn, ja toimintakulttuurin jossa sinulla on vapaus työn ja muun elämän yhteensovittamiseen. Lisätietoa työskentelystä Oulun yliopistossa.

Mitä etsimme? 

Onnistuaksesi ja viihtyäksesi tehtävässä odotamme sinulta:

  • Ylempää korkeakoulututkintoa vesi- ja ympäristötekniikan, hydrologian tai vastaavalta alalta Vahvaa osaamista sovelletun hydrologian, vesitalouden ja vesitekniikan alalta,
  • Hyvää opetustaitoa, vuorovaikutustaitoja ja kiinnostusta kehittää opetuksen eri menetelmiä
  • Sujuvaa kirjallista ja suullista suomen ja englannin kielen taitoa,
  • Vesi- ja ympäristötekniikan suunnittelutyökalujen ja laskentaohjelmien tuntemusta.

Lisäksi katsomme eduksi:

  • Kokemus vesitekniikan suunnittelutyöstä yksityiseltä tai julkiselta sektorilta Kokemus yhteistyöstä eri sidosryhmien kanssa
  • Kokemus opetustyöstä
  • Kokemus projektien rahoituksesta, suunnittelusta ja hallinnasta  

Yliopisto-opettajalta edellytetään:

  • Yliopisto-opettajan tehtävään edellytetään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja hyvää opetustaitoa.
  • Erityisesti arvostetaan laajaa tehtäväalueen osaamista, pedagogista koulutusta, taitoa tuottaa oppimateriaalia ja antaa opetusta monipuolisesti.

 Yliopistonlehtorilta edellytetään:

  • Yliopistonlehtorin tehtävään edellytetään soveltuvaa tohtorin tutkintoa ja kykyä antaa laadukasta tutkimukseen perustuvaa opetusta ja ohjata opinnäytteitä

Tehtäviin hakeneiden henkilöiden ansioita arvioitaessa otetaan huomioon tieteellinen työ, tarvittaessa käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan, opetuskokemus ja pedagoginen koulutus, taito tuottaa oppimateriaalia sekä muut opetustoimessa saavutetut ansiot. Hyvä opetustaito osoitetaan opetusnäytteellä.

Palkkaus

Tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2025 alkaen (tai sopimuksen mukaan).

Tehtävä sijoittuu yliopiston palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasolle 4-5 (yliopisto-opettaja) ja 5-6 (yliopistonlehtori). Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Palkka vastaavissa tehtävissä on tyypillisesti 3300–3800 EUR/kk (yliopisto-opettaja) tai 4300-4600 EUR/kk (yliopistonlehtori). Tehtävässä sovelletaan 6 kuukauden koeaikaa.  

Kuinka hakea?

Jos kiinnostuit, haethan paikkaa rekrytointijärjestelmän kautta viimeistään 20.10.2024. Liitä mukaan:

  1. Hakemus
  2. CV
  3. Opetusportfolio
  4. Suosittelijoiden yhteystiedot (2 kpl)

Tehtävään parhaiten soveltuvat hakijat kutsutaan haastatteluun etäyhteydellä tai kasvokkain. Opetustaitoa arvioidaan opetusportfolion ja opetusnäytteen perusteella. Tulemme olemaan yhteydessä kaikkiin hakijoihin hakuprosessin aikana.

Jäikö jokin arveluttamaan? Ota yhteyttä Björn Klöve, bjorn.klove@oulu.fi, 040-594 4514

Työsopimuksen voimassaolo: Vakituinen
Työsuhteen luonne: Kokoaikainen
Työsuhteen toivottu aloitusajankohta: 1.1.2025
Paikkojen lukumäärä: 1
Työllisyysaste: 100
Paikkakunta: Oulu
Maakunta: Pohjois-Pohjanmaa
Maa: Suomi
Ilmoitusnumero: 2024/384
Yhteys:
  1. Björn Klöve, +358405944514
Julkaistu: 2024-09-06
Haku päättyy: 2024-10-20

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Yliopistonlehtori/Yliopisto-opettaja, Vesitekniikka
Työnantaja
Sijainti
Pentti Kaiteran katu 1 Oulu, Suomi
Julkaistu
2024-09-06
Viimeinen hakupäivä
2024-10-20 23:59 (Europe/Helsinki)
2024-10-20 22:59 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka
...

6 Reasons to Work at 6G Flagship

The University of Oulu has emerged as a forerunner in the adoption of 5G technology, and now it's the global leader in 6G research and development. The unive...

You'll be in the place for innovators 

Daily, nearly 3 billion people use technology developed in Oulu, Finland, t

You'll help shape the future of wireless communications

6G must provide increased transmission capabilities. They must be safe and

You'll be designing future radio components and architectures

Hardware capabilities define physical boundaries for devices. The mix of HW

You'll be laying the groundwork for future society's needs

Data is the foundation of future digital societies. Massive amounts of loca

You'll be testing interoperability across verticals

6G will be a general-purpose technology that will influence how value and p

Oulu is a Nordic tech hub and nature lover's paradise

The city of Oulu is known as a tech hub, but this high-tech city also puts

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta