University of Turku

Hydroinformatiikan ja virtavesimorfologian apulaisprofessori (tenure track)

2024-05-27 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa Maantieteen ja geologian laitoksella Digitaaliset Vedet tutkimuksen lippulaivassa on haettavana hydroinformatiikan ja virtavesimorfologian apulaisprofessorin tehtävä (tenure track). 

Apulaisprofessori otetaan (I-vaihe) 3-5 vuoden ja/tai (II-vaihe) 2-4 vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen. Tehtävän tarkempi sisältö määritellään myöhemmin tehtävää hakeneiden henkilöiden tieteellisten ja muiden ansioiden perusteella. Apulaisprofessorin tavoitteena on meritoitua urapolulla professorin tehtävään.

Hydroinformatiikan ja virtavesigeomorfologian apulaisprofessorin tehtävä sijoittuu Digitaaliset Vedet tutkimuksen lippulaivaan, maantieteen ja geologian laitoksen maantieteen osastolle. Professuurin alana on hydroinformatiikka ja virtavesigeomorfologia. Tehtävän tarkemmassa määrittelyssä on keskiössä uudet digitaaliset mittausmenetelmät ja niiden soveltaminen hydro- ja morfodynaamisissa mallinnuksissa niin luonnon- kuin kaupunkiympäristöissä. Lisäksi apulaisprofessorin odotetaan hallitsevan virtavesigeomorfologiaa sekä geoinformatiikan ja kaukokartoituksen menetelmiä osana hydrologista tutkimusta ja yhteiskunnallisia sovelluksia. Tutkimusansioina arvostetaan erityisesti näillä osa-alueilla julkaisuin osoitettua asiantuntijuutta. Apulaisprofessori ohjaa ja antaa opetusta eritoten lippulaiva-alan tohtoripilotissa (60 väitöskirjatutkijaa konsortiossa, TY:ssa 16 väitöskirjatutkijaa) ja ohjaa lippulaivan tutkijatohtoreita sekä harjoittaa kansainvälistä huippututkimusta osana Digitaaliset Vedet -lippulaivan tutkijakuntaa. Valittava apulaisprofessori saa johdettavakseen oman tutkimusryhmän, johon rekrytoidaan 1-2 tutkijatohtoria sekä 2-4 väitöskirjatutkijaa. Professuuri vahvistaa osaltaan luonnonmaantieteen ja geoinformatiikan tutkimusta ja opetusta Turun yliopistossa.

Työsuhde alkaa sopimuksen mukaan, viimeistään kuitenkin 1.1.2025.

Tehtävänkuva

Apulaisprofessori

  • Harjoittaa ja ohjaa tieteellistä tutkimustyötä
    • Hänen odotetaan toimivan yhteistyössä muiden tutkimusryhmien kanssa, muodostavan ja itsenäistä tutkimusryhmää ja hankkivan kotimaista sekä kansainvälistä tutkimusrahoitusta. 
  • Antaa tutkimukseen perustuvaa opetusta
    • Hänen odotetaan lisäksi osallistuvan aktiivisesti perus- ja jatko-opetukseen sekä näiden kehittämiseen.
  • Ohjaa opinnäytteitä kaikilla akateemisilla tasoilla
  • Seuraa tieteen kehitystä
  • Osallistuu alallaan yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen ja kansainväliseen yhteistyöhön
  • Osallistuu hänelle osoitettuihin yliopiston hallinnollisiin tehtäviin.

 

Etsimämme henkilö

Toivomme hakijalta hydroinformatiikan ja virtavesigeomorfologian osaamista ml. digitaaliset mittausmenetelmät ja niiden soveltaminen hydro- ja morfodynaamisissa mallinnuksissa niin luonnon- kuin kaupunkiympäristöissä. Lisäksi hakijan odotetaan hallitsevan virtavesigeomorfologiaa sekä geoinformatiikan ja kaukokartoituksen menetelmiä osana hydrologista tutkimusta ja yhteiskunnallisia sovelluksia. Tutkimusansioina arvostetaan erityisesti näillä osa-alueilla julkaisuin osoitettua asiantuntijuutta

Tehtävään otettavan edellytetään täyttävän Turun yliopiston johtosäännön 31 §:ssä säädetyt kelpoisuusvaatimukset, ja erityisesti seuraavin tarkennuksin:

  • Tohtorin tutkinto maantieteestä tai siihen liittyvältä alalta, kuten vesi- ja ympäristötekniikasta
  • Tutkimus liittyy DIWA -lippulaivan aloihin, ks.  https://digitalwaters.fi
  • Näiden lisäksi eduksi katsotaan näytöt täydentävän tutkimusrahoituksen hankkimisesta, kansainvälisestä yhteistyöstä sekä osaaminen sidosryhmäyhteistyöstä, mukaan lukien elinkeinoelämä.

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta hakemaan avoimia tehtäviämme.

Tenure track ja akateemiset ansiot

Tehtävä täytetään apulaisprofessorin tasoisena määräaikaisena tehtävänä (Associate professor tai Assistant professor, Tenure Track) hakijan aiempien akateemisten näyttöjen (tutkimusansiot, opetusansiot ja akateeminen johtaminen ja yhteiskunnallinen vuorovaikutus) perusteella.

  • Apulaisprofessorin (Associate Professor) tehtävään valittaessa korostuvat kansainväliset tieteelliset näytöt, opetuskokemus ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Näiden lisäksi arvostamme näyttöjä tutkimusrahoituksen hankkimisesta sekä elinkeinoelämäyhteistyöstä.
  • Apulaisprofessorin (Assistant Professor) tehtävään haetaan erittäin lahjakkaita ja jo ansioituneita post doc -vaiheen ohittaneita, urapolun alussa olevia, tieteellistä potentiaalia, oma-aloitteisuutta osoittavia ja innovatiivisia tutkijoita ja opettajia.

Lisätietoja Tenure track -järjestelmästä Turun yliopistossa


Tarjoamme

Tulet osaksi Digitaaliset Vedet tutkimuksen lippulaivaa sekä maantieteen ja geologian laitosta, jossa työskentelee noin 60 henkilöä. Tutkimuksen lippulaiva ja maantieteen ja geologian laitos tarjoaa erinomaiset puitteet ja resurssit korkeatasoiselle tieteelliselle työlle. Voimakkaasti kasvavassa yksikössämme työskentelee ennestään 12 professoria, muita senioritutkijoita ja teknistä henkilökuntaa sekä useita tutkijatohtoreita ja väitöskirjatutkijoita, joiden ohjaukseen pääset osallistumaan. Olet samalla osa kansainvälistä DIWA-tutkimuskonsortiota, jossa lähivuosina tulee työskentelemään varttuneiden huippututkijoiden lisäksi yli 60 väitöskirjatutkijaa. 

Tarjoamme sinulle vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittää ammattiosaamistasi monipuolisessa toimintaympäristössä. Saat tueksi työhösi ammattitaitoisen ja innostavan työyhteisön sekä mentorin. Laadimme yhdessä suunnitelman urapolulla etenemisestä. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi ja arkesi toimivuudesta mm. joustavien työaikojen sekä hyvinvointipalvelujemme avulla. 

Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.

Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.

Palkkaus ja koeaika

Apulaisprofessorin / professorin palkka määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän (YPJ) mukaisesti. Tehtävän palkkaukseen otetaan kantaa työsopimusta laadittaessa.

Tehtävässä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Hakuohjeet

Hakemukset tulee jättää viimeistään 27.5.2024 klo 16.00 mennessä yliopiston sähköisellä hakulomakkeella.  Tehtävä täytetään sopimuksen mukaan, toivottavasti vuoden 2024 alkaen.

Täältä löydät kelpoisuusvaatimukset, hakuohjeet ja tietoa rekrytointiprosessista:

Hakuohjeet ja tietoa professorin ja apulaisprofessorin rekrytointiprosessista

Liitäthän hakuohjeissa sivulla 2 mainitut liitteet hakemukseesi. 

Lisätietoja antaa

Lisätietoja tehtävästä antaa DIWA-lippulaivan varajohtaja, professori Petteri Alho. Tiedusteluihin rekrytointiprosessista vastaa hallintopäällikkö Merja Fehlig, Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, 20014 Turun yliopisto.


Maantieteen ja geologia laitos

Maantieteen ja geologian laitoksella tutkimme maapallon historiaa ja kehitystä, luonnon ja ihmistoiminnan järjestelmiä sekä näiden vuorovaikutuksia päiväntasaajalta napapiirin taakse, sademetsistä kaupunkien sykkeeseen. Tarjoamme tieteen työkaluja ja ratkaisuja muuttuvan maailman ymmärtämiseksi ja sen kehityskulkuihin vaikuttamiseksi. Koulutamme tulevia vaikuttajia ja teemme yhteistyötä yhteiskunnan eri toimijoiden kanssa tavoitteenamme kestävä tulevaisuus.

Matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa etsimme totuutta ja kehitämme ratkaisuja kestävään tulevaisuuteen ja älykkääseen yhteiskuntaan. Science Fiction becomes reality.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!

Tutustu avoimiin tehtäviimme

HR Excellence in Research Logo

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Ohjeet työpaikkahakemuksen jättämiseen

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Hydroinformatiikan ja virtavesimorfologian apulaisprofessori (tenure track)
Työnantaja
Sijainti
Vesilinnantie 3 Turku, Suomi
Julkaistu
2024-04-17
Viimeinen hakupäivä
2024-05-27 16:00 (Europe/Helsinki)
2024-05-27 15:00 (CET)
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
From Finland to Antarctica: Tracking Cellular Energy in Birds University of Turku 4 min arvioitu lukuaika
...
European Space Agency’s Φ-Lab: Keeping a Watchful Eye on Our Planet The European Space Agency (ESA) 5 min arvioitu lukuaika
...
Unravelling the Mysteries of the Deep Sea NIOZ Royal Netherlands Institute for Sea Research 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita