University of Turku

Tutkijatohtori (2v) Amazon-tutkimusryhmään

2024-05-21 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Turun yliopiston Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan biologian laitoksessa on haettavana kaksivuotinen tutkijatohtorin määräaikainen tehtävä. Työsuhde alkaa 1.8.2024 tai sopimuksen mukaan.

Tutkijatohtori liittyy Suomen Akatemian rahoittamaan hankkeeseen "Amazonian elonkirjon, maiseman ja jokiverkoston evoluutio". Projekti toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisten, brasilialaisten ja yhdysvaltalaisten tutkimuslaitosten kanssa.

Hankkeen tavoitteena on ymmärtää Amazonian sademetsien kasvi- ja eläinlajien levinneisyyksiä suhteessa sellaisiin evolutiivisiin ja eliömaantieteellisiin prosesseihin, jotka voisivat selittää suuren diversiteetin syntyä. Huomiota kiinnitetään erityisesti alueen geologiseen ja ilmastolliseen historiaan, niiden mahdollisesti aiheuttamiin leviämisesteisiin, sekä nykyiseen ja muinaiseen ympäristön heterogeenisuuteen. Yleiskuvan saamiseksi hankkeessa tutkitaan useiden kasvi- ja eläinryhmien levinneisyyksiä ja populaatioiden geneettistä rakennetta.

Tehtävänkuvaus

Tutkijatohtorin tehtäviin kuuluvat:

  • Hankkeen teemoihin liittyvän aktiivisen tutkimuksen tekeminen, mukaanlukien aineistojen hallinta ja analysointi
  • Ainakin kahden hyvätasoisen tieteellisen julkaisun kirjoitustyön johtaminen
  • Osallistuminen tutkimustulosten välittämiseen laajemmalle yleisölle

Etsimämme henkilö

Edellytämme

Tehtävään valittavalla tulee olla tohtorin tutkinto soveltuvalta tieteenalalta (esim. ekologia, biologia). Huomioon voidaan ottaa myös hakija, jonka väitöskirja on jätetty esitarkastukseen ennen hakuajan päättymistä. Edellytämme motivaatiota ja innostusta tieteen tekoon, kykyä toimia sekä itsenäisesti että osana kansainvälistä tutkijaryhmää, ja kiinnostusta tutkimuskysymyksiin, jotka yhdistävät biologiaa ja geologiaa. Erityisesti toivomme aiempaa kokemusta suurten lajien levinneisyyteen ja/tai genomiikkaan liittyvien aineistojen käsittelystä sekä spatiaalisen analytiikan ja paikkatietojärjestelmien käytöstä.

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta hakemaan avoimia tehtäviämme.


Tarjoamme

Tarjoamme sinulle vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittää ammattiosaamistasi monipuolisessa toimintaympäristössä. Saat tueksi työhösi ammattitaitoisen ja innostavan tiimin. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi ja arkesi toimivuudesta mm. joustavien työaikojen sekä hyvinvointipalvelujemme avulla. 

Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.

Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.

Palkkaus ja koeaika

Tutkijatohtorin palkkaus määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön tason 5 mukaisesti, jolloin tehtäväkohtainen palkanosa on 3213,55 euroa kuukaudessa. Tehtäväkohtaisen palkanosan lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on 6–50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta.

Tehtävässä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Hakuohjeet

Jätäthän hakemuksesi sähköisen rekrytointijärjestelmämme kautta tiistaihin 21.5.2024, klo 16.00 mennessä.

Liitä hakemukseesi:

  • motivaatiokirje, jossa kerrot miksi olet kiinnostunut paikasta ja pätevä siihen
  • ansioluettelo
  • julkaisuluettelo (mainitse sitaatiokertymä ja H-indeksi Google Scholarista)
  • alustava tutkimussuunnitelma: kuvaile, kuinka lähestyisit yllä mainittuja tutkimuskysymyksiä (korkeintaan 3 sivua)
  • tutkintotodistukset
  • kahden suosittelijan nimet ja yhteystiedot
  • muut mahdolliset tehtävän täyttämiseen vaikuttavat asiakirjat

Lisätietoja antaa

Lisätietoja tehtävästä antaa professori Hanna Tuomisto, hanna.tuomisto@utu.fi

Lisätietoja rekrytointiprosessista antaa henkilöstöasiantuntija Kaisa Ketomäki, kaisa.ketomaki(at)utu.fi


Biologian laitos

Biologian laitoksella tutkitaan elämää ja sen evoluutiota maalla, meressä ja ilmassa. Laboratorio- ja maastotutkimukset tukevat toisiansa, kun haemme vastauksia eliöiden ja ekosysteemien toimintaan. Biologian laitos kuuluu yliopiston tieteellisesti tuottavimpiin laitoksiin ja kouluttaa menestyksellisesti osaajia kandeista tohtoreihin. Lisäksi laitoksella toimii evoluutiobiologian sovelluskeskus, joka tukee tutkimusta ja tarjoaa palveluita sidosryhmille.

Matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa etsimme totuutta ja kehitämme ratkaisuja kestävään tulevaisuuteen ja älykkääseen yhteiskuntaan. Science Fiction becomes reality.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!

Tutustu avoimiin tehtäviimme

HR Excellence in Research Logo

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Ohjeet työpaikkahakemuksen jättämiseen

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Tutkijatohtori (2v) Amazon-tutkimusryhmään
Työnantaja
Sijainti
Vesilinnantie 5 Turku, Suomi
Julkaistu
2024-04-24
Viimeinen hakupäivä
2024-05-21 16:00 (Europe/Helsinki)
2024-05-21 15:00 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
From Finland to Antarctica: Tracking Cellular Energy in Birds University of Turku 4 min arvioitu lukuaika
...
5 Reasons to Pursue Your PhD at EMBL European Molecular Biology Laboratory (EMBL) 4 min arvioitu lukuaika
...
Understanding the Role of Epigenetics in Evolution University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita