University of Turku

Yliopisto-opettaja tai yliopistonlehtori robotiikan ja autonomisten järjestelmien alalle

2024-05-20 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Turun 320 000 asukkaan seutukunta Varsinais-Suomessa on yksi johtavista taloudellisen kasvun ja teknologioiden kehittämiskeskittymistä Suomessa. Turulla on värikäs historia ja korkealuokkainen koulutus-, palvelu- ja kulttuuritarjonta. Turusta lounaaseen levittäytyy yksi maailman kauneimmista saaristoista.

Turun yliopiston Teknillisen tiedekunnan Tietotekniikan laitoksella on haettavana

Yliopisto-opettaja tai yliopistonlehtori robotiikan ja autonomisten järjestelmien alalle. 

Haemme kunnianhimoista henkilöä määräaikaiseen yliopisto-opettajan tai yliopistonlehtorin tehtävään. Tehtävään valittava hakija palkataan joko yliopisto-opettajan tai yliopistonlehtorin tehtävään hakijan kelpoisuuden ja ansioiden mukaan. Tehtävä alkaa 1.8.2024 tai sopimuksen mukaan ja päättyy 31.5.2028. 

Tehtävä on osa EU-tason RESCHIP4EU (Reinforcing Skills in Chips Design for Europe) -hanketta, jonka tavoitteena on vahvistaa korkeakoulujen ja yksityissektorin yhteistyötä Euroopassa. Turun yliopisto tarjoaa erikoistumisen tekoälyn (AI) ja robotiikan reunalaskentaan, joka liittyy integraalisesti monirobotiikkajärjestelmistä tehtävään tutkimukseen. Tarkalleen ottaen tutkimuksen keskiössä on reunaäly, mukautuva autonomia ja hajautetun tiedon käsittely hyödyntäen FPGA-pohjaisia AI- ja laitteistokiihdyttimiä syväoppimis- ja transformer-mallien tehokkaaseen käyttämiseen.  

Etsimämme henkilö

Työn sisältö ja edellytykset

Valitun henkilön päätehtäviin kuuluu opettaminen, maisteri- ja kandidaattiopiskelijoiden ohjaus sekä osallistuminen opetuksen suunnitteluun ja opetussuunnitelmien kehittämiseen. Lisäksi valittu henkilö osallistuu alan tutkimustoimintaan ja hoitaa annettuja hallinnollisia tehtäviä. 

Valittu henkilö kehittää ja opettaa maisteritason kursseja, jotka keskittyvät reunaälyyn liittyvien laitteistoarkkitehtuurien ja -alustojen suunnitteluun ja kehittämiseen. Alustat sisältävät järjestelmäpiirejä (SoC), ohjelmoitavia logiikkapiirejä (FPGA) ja muita sulautettuja laitteistokiihdyttimiä. Kurssit keskittyvät korkean tason laitteisto-ohjelmistojen yhteissuunnittelukysymyksiin korostaen reaalimaailman sovelluksia robotiikan alalla. 

Menestyvällä hakijalla on oltava kokemusta ja asiantuntemusta tehtävälle määritetyllä alalla. Kokemus robotiikasta ja/tai koneoppimisesta katsotaan eduksi. 

Odotamme menestyvältä hakijalta aitoa kiinnostusta opetukseen ja hyvää opetustaitoa sekä innostusta opettamiseen. Edellytämme myös kokemusta erilaisten laitteistoalustojen ja ohjelmistojen käyttämisestä ja laitteistoalustojen hyödyntämisestä reaalimaailman sovelluksissa. 

Menestyäkseen hakijalla tulee olla sujuva englannin kielen taito (sekä suullinen että kirjallinen) ja erinomaiset viestintä- ja vuorovaikutustaidot. 

Arvostamme kokemusta erilaisten oppimateriaalien tuottamisesta (kuten videoluennoista, oppaista ja verkkotehtävistä) sekä teknologian ja automatisoinnin hyödyntämisestä opetuksessa. 

Kelpoisuusvaatimukset

Tehtävien kelpoisuusvaatimuksista on säädetty Turun yliopiston johtosäännössä: https://www.utu.fi/fi/yliopisto/organisaatio

Yliopisto-opettajan tehtävään otettavalta edellytetään tehtävään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja hyvää opetustaitoa. Hakijan ansioita arvioitaessa otetaan huomioon laaja tehtäväalueen osaaminen, pedagoginen koulutus, taito tuottaa oppimateriaalia ja antaa opetusta monipuolisesti sekä opetusnäyte. 

Yliopistonlehtorin tehtävään otettavalta edellytetään soveltuvaa tohtorin tutkintoa sekä kykyä antaa laadukasta tutkimukseen perustuvaa opetusta ja ohjata opinnäytteitä. Hakijan ansioita arvioitaessa otetaan huomioon tieteellinen työ, tarvittaessa käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan, opetuskokemus ja pedagoginen koulutus, taito tuottaa oppimateriaalia, muut opetustoimessa saavutetut ansiot ja opetusnäyte. 

 

Palkkaus ja koeaika

Tehtäväkohtainen palkkaus määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasokartan tasojen 4–7 mukaisesti, lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa. Kokonaispalkka riippuu valittavan henkilön koulutuksesta ja osaamistaustasta. Palkka määritellään työsopimusta laadittaessa.

Tehtävässä on kuuden (6) kuukauden koeaika.  

 

Hakuohjeet

Hakemus tulee jättää viimeistään maanantaina 20.5.2024 (kello 16.00) yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta. Työpaikkailmoitus on luettavissa osoitteessa: www.utu.fi/tyopaikat   

Linkki järjestelmään on ilmoituksen alussa kohdassa (”Hae tähän työpaikkaan”).   

Hakemukseen tulee liittää mukaan:   

  • Ansioluettelo  
  • Julkaisuluettelo 
  • Motivaatiokirje 
  • Akateeminen portfolio (Akateeminen portfolio | Turun yliopisto (utu.fi)) 
  • Tutkimussuunnitelma 
  • Kopiot tutkintotodistuksista   
  • Muut mahdolliset hakijan ansioita ja kelpoisuutta osoittavat asiakirjat 

Lisätietoja tehtävästä antavat professori Tomi Westerlund (tovewe@utu.fi) ja professori Juha Plosila (juplos@utu.fi). Lisätietoa hakemusprosessiin liittyen antaa henkilöstöasiantuntija Nina Reini (nina.reini@utu.fi).  

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme ja kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta hakemaan avoimia tehtäviämme. Lue lisää meistä työnantajana "Tule meille töihin!" -sivulta. 


 

Tietotekniikan laitos

Tietotekniikan laitos kouluttaa digitaalisen yhteiskunnan rakentajia ja tutkijoita. Tutkimuksen ja opetuksen pääteemoja ovat digitalisaatio, koneoppiminen, autonomiset ja älykkäät järjestelmät, kyberturvallisuus ja terveysteknologia.

Teknillinen tiedekunta on Turun yliopiston uusin tiedekunta, joka aloitti toimintansa 1. tammikuuta 2021. Tiedekunnassamme on kolme laitosta: tietotekniikan laitos, bioteknologian laitos sekä kone- ja materiaalitekniikan laitos. Meillä on yli 2000 perus- ja jatkotutkintoa suorittavaa opiskelijaa ja noin 400 työntekijää, joista 50 on professoreita. Tiedekuntamme on kansainvälinen sekä monikulttuurinen ja moninainen työyhteisö.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!

Tutustu avoimiin tehtäviimme

HR Excellence in Research Logo

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Ohjeet työpaikkahakemuksen jättämiseen

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Yliopisto-opettaja tai yliopistonlehtori robotiikan ja autonomisten järjestelmien alalle
Työnantaja
Sijainti
Vesilinnantie 3 Turku, Suomi
Julkaistu
2024-05-02
Viimeinen hakupäivä
2024-05-20 16:00 (Europe/Helsinki)
2024-05-20 15:00 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
From Finland to Antarctica: Tracking Cellular Energy in Birds University of Turku 4 min arvioitu lukuaika
...
Understanding Users to Optimise 3D Experiences Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) 5 min arvioitu lukuaika
...
Control Systems: The Key to Our Automated Future? Max Planck Institute for Software Systems (MPI-SWS) 5 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita