University of Turku

Väitöskirjatutkijan paikka tekoälyavusteisissa fotosynteesilaitteissa

2024-07-01 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Etsimme väitöskirjatutkijaa Photosynthetic Microbes -ryhmään, jonka johtajana toimii professori Yagut Allahverdiyeva. Työpaikka on osa PhotoFactory-konsortiota, joka on äskettäin saanut yli 2,2 miljoonaa euroa Erkon säätiöltä. Työpaikka sijaitsee Turun yliopiston teknillisessä tiedekunnassa Bioteknologian laitoksella, Turussa, Suomessa. Työ alkaa 1.8.2024 tai sovitusti. Väitöskirjatutkija saa määräaikaisen kahden vuoden sopimuksen, jota voidaan jatkaa väitöskirjan valmistumiseen saakka.

Photosynthetic Microbes -tutkimusryhmästä: Tutkimme fotosynteesin säätelyä ja sovellamme fotosynteettisiä periaatteita kestävien bioteknologioiden kehittämiseen. Tutkimusalueet kattavat erilaisia osa-alueita, kuten vaihtoehtoisten elektroninsiirtoreittien ymmärtämisen, fotosynteettisten mikrobien käytön biokatalyytteina auringonvalon avulla tuotettujen kemikaalien (mukaan lukien H2) tuotantoon, biologisten aurinkokennojen (BPV) tuotantoon ja kiinteiden fotosynteettisten solutehtaiden kehittämiseen, sekä laajamittaiseen levänviljelyyn fytoremediaatiota ja auringon valon avulla tuotettujen kemikaalien (kuten biostimulanttien ja biohyönteismyrkkyjen) tuottamiseen. PhotoMicrobes-ryhmä osallistuu useisiin EU-, pohjoismaisiin ja kansallisiin projekteihin ja julkaisee säännöllisesti tutkimustuloksia arvostetuissa lehdissä. Olemme luoneet laajan tutkimusverkoston, joka toimii yhteistyössä tunnettujen kansainvälisten laboratorioiden ja teollisuuskumppaneiden kanssa. Tiimimme jäsenet eivät ole vain aktiivisia osallistujia kansainvälisissä konferensseissa, vaan järjestävät myös säännöllisesti symposiumeja ja konferensseja (esim. Nordic Photosynthesis Congress ja Nordic Algae Symposium). Lisäksi meillä on useita lahjakkaita jatko-opiskelijoita ja senioritutkijoita, jotka ohjaavat jokaisessa vaiheessa väitöskirjatutkijoita laboratoriossa. Jos haluat saada lisätietoja Photosynthetic Microbes -tutkimusryhmästä, voit vierailla verkkosivuillamme osoitteessa www.utu.fi/photo-microbes tai seurata meitä LinkedINissä ja Twitterissä @PhotoMicrobes.

Työnkuvaus

Ryhmämme on edelläkävijä kemikaalien ja polttoaineiden fotosynteettisessä tuotannossa, jossa hyödynnetään 3D-tulostettuja biokatalyyttejä, joita kutsutaan myös kiinteän tilan fotosynteettisiksi solutehtaiksi. Tähän tarkoitukseen kehitämme älykkäitä matriiseja, jotka koostuvat fotosynteettisistä soluista ja toiminnallisista nanomateriaaleista, jotka on integroitu anturiverkostoon valvomaan ja ohjaamaan fotosynteettistä tuotantoa. Väitöskirjatutkija on avainasemassa tekoälyavusteisen infrastruktuurin luomisessa sekä protokollien kehittämisessä tietojen keräämistä, prosessointia ja digitaalisointia varten, mahdollistaen datavetoisen mallinnuksen ja optimoinnin. Tohtorikoulutusprojekti tehdään tiiviissä yhteistyössä Turun yliopiston materiaalitieteen laboratorion johtajan, professori Milica Todorovicin, kanssa. Hänen tutkimuksensa tavoitteenaan on optimoida toiminnallisia materiaaleja ja niiden suorituskykyä käyttäen hyväksi tekoälyalgoritmeja.


Etsimämme henkilö

Etsimämme henkilö omaa korkean motivaation ja on kiinnostunut kestävyydestä sekä datavetoisista järjestelmistä monitieteellisten teknologioiden rajapinnalla. Ihanteellisella ehdokkaalla tulisi olla vahva tausta datavetoisissa järjestelmissä ja tekoälyssä sekä kokemusta ohjelmoinnista, datan keräämisestä ja järjestämisestä. Tietämys fotosynteesistä, mikrolevistä tai syanobakteereista katsottaisiin eduksi. Hakijalta odotetaan maisterin tutkintoa soveltuvalta alalta (datatiede tai vastaava ja hyvä keskiarvo katsotaan eduksi).

Jos et ole vielä suorittanut maisterintutkintoasi, voit silti hakea ja aloittaa tutkimusavustajana, kunnes maisterintutkinto on suoritettu ja sinut on hyväksytty UTUGS-jatko-opiskelijaksi. Hyvät englannin kielen kirjalliset ja suulliset taidot ovat olennaisia tässä tehtävässä.

Lue tarkemmin Turun yliopiston tutkijakoulusta https://www.utu.fi/en/research/utugs

Valintakriteerimme perustuvat siihen, että löydämme tehtävään pätevimmän ja sopivimman henkilön. Käytännössä se tarkoittaa, että huomioon otetaan paitsi koulutus, tieteelliset saavutukset ja julkaisut sekä työkokemus, mutta myös henkilökohtaiset ominaisuudet, kommunikaatio- ja motivaatiotekijät sekä muut tehtävän hoitamisen kannalta olennaiset tekijät.


Tarjoamme

  • Vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä ja mahdollisuuden kehittyä työssäsi
  • Ammattitaitoisen ja motivoituneen työyhteisön
  • Huolehdimme työhyvinvoinnistasi ja arjen sujuvuudesta, meillä on mm. joustavat työajat ja omat hyvinvointipalvelut

Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme ja kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta hakemaan avoimia tehtäviämme.

Hakemus

Työ alkaa 1.8.2024 tai sovitusti. Väitöskirjatutkija saa määräaikaisen kahden vuoden sopimuksen, jota voidaan jatkaa väitöskirjan valmistumiseen saakka. Koeaika on 6 kuukautta.

Palkka määräytyy yliopistojen työehtosopimuksen mukaisesti. Tehtävä kuuluu opetus-ja tutkimushenkilökuntaan. Väitöskirjatutkijan/projektitutkijan keskimääräinen palkka on 2500 - 2600 eur/ kk ja tutkimusavustajan noin 2200 – 2300 eur/ kuukaudessa.

Edellytämme että hakemus ja liitteet toimitetaan englanninkielisinä.

Vaadittavat liitteet

(1) Motivaationkirje sisältäen kuvauksen omasta motivaatiosta, yhteenvedon tieteellisestä työstä ja omista tutkimusintresseistä (max 1 sivu)

(2) CV sisältäen koulutustiedot, työsuhdetiedot, työkokemuksen ja vähintään kahden akateemisen suosittelijan nimet ja kattavat yhteystiedot (max 2 sivua)

(3) Julkaisuluettelo (EI julkaisuja tai opinnäytetyötä)

(4) Kopiot tutkintotodistuksista suomen- tai englanninkielisinä

Lisätietoja avoimesta tehtävästä antaa englannin kielellä professori Yagut Allahverdiyeva, email: allahve(at)utu.fi.

Hakuprosessissa avustaa henkilöstöasiantuntija Paula Luoma paula.luoma(at)utu.fi

Kyseessä on antoisa työtehtävä nopeasti kehittyvällä tieteenalalla uudessa tiedekunnassamme -  toivotammekin sinut sydämellisesti tervetulleeksi monikulttuuriseen työyhteisöömme.


Bioteknologian laitos

Bioteknologian laitos on yksi Turun yliopiston suurimmista opetus- ja tutkimusyksiköistä. Laitoksella koulutetaan sekä luonnontieteiden että teknistieteellisten alojen ammattilaisia neljällä toisiaan tukevalla osa-alueella: biokemia, biotekniikka, elintarviketieteet sekä molekulaarinen kasvibiologia. Tutkimus keskittyy biomolekyyleihin ja niiden reaktioihin sekä pyrkii selvittämään, miten luonto toimii solu- ja molekyylitasolla. Tätä tietoa käytetään hyväksi eri alojen sovelluksissa ja samalla se mahdollistaa monipuolisen yhteistyön tutkimusyhteisöjen ja elinkeinoelämän välillä.

Teknillinen tiedekunta on Turun yliopiston uusin tiedekunta, joka aloitti toimintansa 1. tammikuuta 2021. Tiedekunnassamme on kolme laitosta: tietotekniikan laitos, bioteknologian laitos sekä kone- ja materiaalitekniikan laitos. Meillä on yli 2000 perus- ja jatkotutkintoa suorittavaa opiskelijaa ja noin 400 työntekijää, joista 50 on professoreita. Tiedekuntamme on kansainvälinen sekä monikulttuurinen ja moninainen työyhteisö.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!

Tutustu avoimiin tehtäviimme

HR Excellence in Research Logo

Sijainti: Tykistökatu 6

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Ohjeet työpaikkahakemuksen jättämiseen

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Väitöskirjatutkijan paikka tekoälyavusteisissa fotosynteesilaitteissa
Työnantaja
Sijainti
Tykistökatu 6 Turku, Suomi
Julkaistu
2024-05-06
Viimeinen hakupäivä
2024-07-01 16:00 (Europe/Helsinki)
2024-07-01 15:00 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
From Finland to Antarctica: Tracking Cellular Energy in Birds University of Turku 4 min arvioitu lukuaika
...
Understanding Users to Optimise 3D Experiences Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) 5 min arvioitu lukuaika
...
Control Systems: The Key to Our Automated Future? Max Planck Institute for Software Systems (MPI-SWS) 5 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita