University of Jyväskylä

Väitöskirjatutkija, teoreettinen ja laskennallinen nanofysiikka

2024-08-11 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The JYU is a nationally and internationally significant research university and an expert on education that focuses on human and natural sciences.

Käy työnantajan sivulla

Fysiikan laitos etsii kahta väitöskirjatutkijaa Jane ja Aatos Erkon säätiön rahoittamaan tutkimushankkeeseen ''Tehokkaat kvanttimateriaalisimulaatiot'' neljän vuoden määräajaksi, alkaen 1.9.2024 tai sopimuksen mukaan. Katso tarkempi tehtävänkuvaus ja vaatimukset englanninkielisestä hakuilmoituksesta.


Etsimämme henkilö

Väitöskirjatutkijan tehtävät painottuvat väitöskirjaan tähtäävään tutkimukseen, jatkokoulutukseen, avustaviin opetustehtäviin sekä niihin liittyviin muihin tehtäviin. Väitöskirjatutkijan tehtävistä, kelpoisuusvaatimuksista ja kielitaidosta määrätään yliopiston johtosäännössä ja kielitaito ohjeistuksissa (tohtorikoulutettava). Tehtävissä edellytetään hyvää englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa jatko-opinto-oikeudelle asetettujen vaatimusten mukaisesti. Tehtävän alkaessa käytetään kuuden kuukauden koeaikaa. 

Väitöskirjatutkijalta edellytetään ylempi korkeakoulututkinto ja jatkotutkinnon opiskeluoikeus Jyväskylän yliopistoon. Mikäli tehtävään valitulla hakijalla ei ole ennestään jatko-opinto-oikeutta, sitä on haettava hakuajat huomioiden erillisellä hakemuksella matemaattis-luonnontieteellisestä tiedekunnasta. Tehtävää voivat hakea myös opintojen loppuvaiheessa olevat opiskelijat, joiden maisterin tutkinto on hakuvaiheessa vielä kesken.


Tarjoamme

Jyväskylän yliopistossa olet arvostettu yliopistoyhteisön jäsen, jossa saat mahdollisuuden vaikuttaa kansainväliseen tutkimukseen. Pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme kampuksella ja sen läheisyydessä hyvät puitteet liikkuvaan ja hyvinvoivaan elämäntapaan. 

Väitöskirjatutkijan tehtäväkohtainen palkanosa määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustason 2–4 mukaan. Palkkasi työsuhteen alussa on noin 2400 euroa kuukaudessa. Väitöskirjatyön edistyessä palkkaa tarkistetaan yliopistojen työehtosopimuksen mukaisesti.

Hakeminen

Hakemuksiin tulee liittää englanninkielisinä pdf-muodossa:

  1. Ansioluettelo (CV), joka laaditaan hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen sekä ottaen huomioon mahdollisuuksien mukaan ansioluettelomalli (ks. TENK:n ohje). Ansioluetteloon pitää liittää myös 1–2 suosittelijan nimet ja yhteystiedot.
  2. Lyhyt motivaatiokirje (enintään 1 sivu), jossa kuvailet tutkimusintressejäsi.
  3. Tutkintotodistukset.

Hakemus tulee jättää viimeistään 11.8.2024 sähköisellä hakulomakkeella. Sähköpostilla lähetettyjä hakemuksia ei käsitellä.

Tiedustelut: yliopistonlehtori Riku Tuovinen, riku.m.s.tuovinen@jyu.fi.


Fysiikan laitos

Fysiikan laitoksen tutkimuksen pääalat ovat ydinfysiikka, hiukkasfysiikka ja materiaalifysiikka. Ydinfysiikan tutkimusalueita ovat ydinastrofysiikka, ydinrakenteen fysiikka, ja kiihdyttimillä tapahtuva soveltava tutkimus. Hiukkasfysiikassa tutkitaan erityisesti vahvaa vuorovaikutusta, ultrarelativistisia raskasionitörmäyksiä, neutriinofysiikkaa ja hiukkaskosmologiaa. Materiaalifysiikan tutkimusalueita ovat nanomateriaalit ja ohutfilmit, kvanttimateriaalit ja kvanttiteknologiat, valon ja aineen vuorovaikutus, ja nanohiukkasten ominaisuudet. Kokeellista tutkimusta tehdään laitoksen kiihdytinlaboratoriossa, monitieteisen nanotiedekeskuksen laboratoriossa, sekä ulkomaisissa tutkimuskeskuksissa kuten CERNissä.

Jyväskylän yliopisto on 2500 asiantuntijan ja 14 500 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Olemme savuton ja tuoksuton työpaikka. Jyväskylän yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.

Puhelin: 014 260 1211
Sähköposti: jy-rekrytointi@jyu.fi
Sijainti: Seminaarinkatu 15

Hakulomaketta ei voi tallentaa luonnoksena, sinulla on 6 tuntia aikaa hakemuksen täyttämiseen ennen aikakatkaisua. Lähettämisen jälkeen voit palata muokkaamaan hakemusta sähköpostitse saamasi linkin kautta. Hakemusta voi muokata hakuajan päättymiseen asti

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Väitöskirjatutkija, teoreettinen ja laskennallinen nanofysiikka
Sijainti
Seminaarinkatu 15 Jyväskylä, Suomi
Julkaistu
2024-06-19
Viimeinen hakupäivä
2024-08-11 23:59 (Europe/Helsinki)
2024-08-11 22:59 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The JYU is a nationally and internationally significant research university and an expert on education that focuses on human and natural sciences.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
Understanding the Role of Epigenetics in Evolution University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Advancing Sport and Health Sciences with Artificial Intelligence University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Children’s Literacies in Our Hyperconnected World University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Going Nuclear to Save Time University of Jyväskylä 5 min arvioitu lukuaika
...
Towards a Green and Ethical Future University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita