University of Turku

Tutkijatohtori tai väitöskirjatutkija Lääketieteelliseen Bioinformatiikan Keskukseen Turussa

2024-10-01 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Turun Biotiedekeskuksessa on avoinna määräaikainen tutkijatohtorin tai väitöskirjatutkijan tehtävä. Tehtävä täytetään 31.8.2026 saakka, mutta on mahdollista, että tehtävä jatkuu pidempään. Työsuhde alkaa 1. marraskuuta 2024 tai sopimuksen mukaan.

Lääketieteellisen bioinformatiikan keskus (https://elolab.utu.fi) Turun Biotiedekeskuksessa hakee tutkijatohtoria tai väitöskirjatutkijaa hankkeisiin, joissa tunnistetaan ihmisen sairastumiseen vaikuttavia molekyylitason tekijöitä ja niiden säätelyverkostoja. Hankkeessa tutkitaan laajojen omiikka-aineistojen ja laskennallisten menetelmien avulla, miten ihmisen immuunijärjestelmä toimii ja miten tätä ymmärrystä voitaisiin hyödyntää immuunivälitteisten sairauksien ja syövän hoidon kehittämisessä. Tutkimuksessa käytetään tilasto- ja koneoppimismenetelmiä sekä bioinformatiikan työkaluja. Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä biolääketieteen alan yhteistyökumppanien kanssa.

Tehtävänkuvaus

Työtehtäviin kuuluu sekä omiikka-aineistojen analysointia (esim. fosfoproteomiikka) että data-analyysimenetelmien testaamista ja jatkokehittämistä. Painopiste voidaan räätälöidä hakijan osaamisen ja kiinnostuksen mukaan. Tehtävässä keskeistä on myös yhteistyö monitieteisten tutkimustiimien kanssa ja alan nopeasti kehittyvien uusimpien menetelmien seuraaminen.


Etsimämme henkilö

Hakijalta edellytetään tohtorin tai maisterin tutkinto soveltuvalta alalta (bioinformatiikka, biostatistiikka, datatieteet, tietojenkäsittelytieteet tai vastaava). Harkitsemme tehtävään myös hakijoita, jotka ovat loppusuoralla maisterin opinnoissaan ja valmistuvat lähiaikoina.

Etsimme tutkijaa, jolla on laaja ymmärrys bioinformatiikan työkaluista ja hyvät ohjelmointitaidot (esim. R, Python). Tehtävä edellyttää aloitekykyä ongelmanratkaisussa, itseohjautuvuutta sekä hyviä yhteistyötaitoja. Sujuva englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito on välttämätöntä.

Maisterin tasoisen hakijan tehtävänimike täsmentyy rekrytointivaiheessa. Mikäli tehtävään valittavalla on tohtorintutkinnon opinto-oikeus Turun yliopistossa, tehtävänimike on väitöskirjatutkija. Muussa tapauksessa tehtävänimike on projektitutkija. Jos maisterintutkinto ei vielä ole valmis, henkilö voidaan palkata lyhytaikaisesti ensin tutkimusavustajaksi.

Lisäansioiksi katsotaan

  • Kokemus proteomiikka-aineistojen analysoinnista
  • Tutkimuskokemus biolääketieteen alalta

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta hakemaan avoimia tehtäviämme.


Tarjoamme

 

  • Huipputason tutkimusympäristön
  • Pääsyn huipputason teknologioihin ja ainutlaatuisiin laadukkaisiin aineistoihin
  • Erinomaisen työyhteisön
  • Monipuoliset ja vaihtelevat työtehtävät 
  • Joustavat työajat
  • Tukea jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen

Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.

Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.

Palkkaus ja koeaika

Tehtävästä maksettava palkka määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän tutkimus- ja opetushenkilöstön vaativuuskartan mukaisesti. Tutkijatohtorin tehtävän vaativuustaso on 5 ja väitöskirjatutkijan tehtävän vaativuustaso on 2 – 3. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa. Palkkaus aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta riippuen on tehtävän alussa tutkijatohtorilla noin 3450 – 3800 euroa ja väitöskirjatutkijalla/projektitutkijalla noin 2400 - 2900 euroa kuukaudessa. Tutkimusavustajan palkka on 2200 – 2300 eur/kk.

Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Hakuohjeet

Hakemuksia mahdollisesti käsitellään jo hakuajan aikana.

Hakijoiden on liitettävä hakemukseensa:

  • motivaatiokirje (enintään yksi sivu)
  • ansioluettelo (enintään kaksi sivua)
  • mahdollinen julkaisuluettelo
  • tutkintotodistukset/opintosuoritusote
  • kahden suosittelijan yhteystiedot
  • muut mahdolliset tehtävän täyttämiseen vaikuttavat asiakirjat

Lisätietoja antaa

Lisätietoja tehtävästä antaa bioinformatics-coordinator(at)utu.fi.

Turun Biotiedekeskus

Turun Biotiedekeskus on Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen erillislaitos. Keskuksen tehtävä on edistää korkeatasoista tutkimusta ja koulutusta ja se tarjoaa korkealuokkaisen ja kansainvälisesti kilpailukykyisen ja verkostoituneen tutkimusympäristön. Meillä teet tutkimusta viimeisimpien tutkimusmenetelmien ja huipputason tutkijoiden parissa. Työympäristömme on vahvasti kansainvälinen ja siten työkielemme on englanti.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!


Turku Bioscience Centre

Turku Bioscience is an advanced core facility and research centre hosted jointly by University of Turku and Åbo Akademi University. Our aim is to provide complete packages of service expertise and know-how to provide both academic and corporate research groups the tools and means to shorten the runway from an initial discovery to the take-off of a success story. To this end, we aim to stay at the frontiers of new technologies and research and we are also actively facilitating interactions and joint projects between academia and industry.

The University of Turku is an inspiring and international academic community of 25,000 students and staff in Southwest Finland. We build a sustainable future with multidisciplinary research, education, and collaboration. With us, your work will have a significant impact and relevance in the changing world.

See our open vacancies

HR Excellence in Research Logo

Information for the applicant

The application form cannot be saved as a draft. However, after submitting you can return to edit your application via the link you receive by email. The application can be edited until the application deadline.

You have 6 hours to complete your application before the timeout.

Instructions for submitting a job application

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Tutkijatohtori tai väitöskirjatutkija Lääketieteelliseen Bioinformatiikan Keskukseen Turussa
Työnantaja
Sijainti
Tykistökatu 4, Turku Finland Turku, Suomi
Julkaistu
2024-09-09
Viimeinen hakupäivä
2024-10-01 16:00 (Europe/Helsinki)
2024-10-01 15:00 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
From Finland to Antarctica: Tracking Cellular Energy in Birds University of Turku 4 min arvioitu lukuaika
...
More Plants on Our Plates: Transforming the Food System With Fermentation Free University of Bozen - Bolzano 4 min arvioitu lukuaika
...
5 Reasons to Pursue Your PhD at EMBL European Molecular Biology Laboratory (EMBL) 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita