Turun yliopiston Bioteknologian laitos muodostuu neljästä toisiaan tukevasta osastosta, jotka keskittyvät opetukseen ja tutkimukseen biokemian, biotekniikan, elintarviketieteiden sekä molekulaarisen kasvibiologian aloilla. Erityisesti biomolekyylit sekä niiden solu- ja molekyylitason reaktiot ovat keskeisessä roolissa laitoksella tehtävässä opetuksessa ja tutkimuksessa. Bioteknologian laitos tarjoaa useita kandidaatin (LuK, TkK) ja maisterin (FM, DI) tutkinto-ohjelmia vastaamaan yhteiskunnan kasvavaan asiantuntijatarpeeseen. Syksystä 2024 alkaen uusina tekniikan tutkinto-ohjelmina tarjotaan myös elintarviketeknologian kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkintoihin johtavaa koulutusta.
Keskeiset tehtävät
Uusi yliopistonlehtori sijoittuu Turun yliopiston bioteknologian laitokselle. Osana laitoksen opettajakuntaa valittava henkilö tekee rakentavasti yhteistyötä laitoksen kaikkien yksiköiden opetushenkilökunnan kanssa sekä suunnittelee ja toteuttaa aktiivisesti kolmen kandidaattitutkinto-ohjelman (elintarviketeknologian TkK, biotekniikan TkK ja biokemian LuK), elintarviketeknologian maisteriohjelman (DI) sekä kansainvälisen elintarvikekehityksen maisteriohjelman (MSc-Tech) kokonaisuuksia.
Työtehtäviin sisältyy monipuolisia opetustehtäviä elintarviketieteiden, mikrobiologian ja biomolekyylitieteiden aloilla. Niihin lukeutuu esimerkiksi luentojen, kirjatenttien ja harjoitustöiden suunnitteleminen ja toteuttaminen sekä syventävien laboratoriokurssien ohjaaminen. Tehtävään kuuluu myös opinto-ohjausta, opinnäytetöiden, gradu-/diplomityöntekijöiden ja jatko-opiskelijoiden ohjaamista sekä muita hallintoon ja organisointiin liittyviä tehtäviä.
Lisäksi yliopistonlehtori tekee omaa tutkimustyötään ja kehittää alansa tutkimusprojekteja. Hän myös toimii aktiivisesti yhteistyössä teollisuuden kanssa ja yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa.
The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.
Käy työnantajan sivulla