University of Turku

Yliopistonlehtori Bioteknologian laitokselle ( toistaiseksi voimassaoleva tehtävä)

2024-10-10 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Turun yliopiston Bioteknologian laitos muodostuu neljästä toisiaan tukevasta osastosta, jotka keskittyvät opetukseen ja tutkimukseen biokemian, biotekniikan, elintarviketieteiden sekä molekulaarisen kasvibiologian aloilla. Erityisesti biomolekyylit sekä niiden solu- ja molekyylitason reaktiot ovat keskeisessä roolissa laitoksella tehtävässä opetuksessa ja tutkimuksessa. Bioteknologian laitos tarjoaa useita kandidaatin (LuK, TkK) ja maisterin (FM, DI) tutkinto-ohjelmia vastaamaan yhteiskunnan kasvavaan asiantuntijatarpeeseen. Syksystä 2024 alkaen uusina tekniikan tutkinto-ohjelmina tarjotaan myös elintarviketeknologian kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkintoihin johtavaa koulutusta.

Keskeiset tehtävät

Uusi yliopistonlehtori sijoittuu Turun yliopiston bioteknologian laitokselle. Osana laitoksen opettajakuntaa valittava henkilö tekee rakentavasti yhteistyötä laitoksen kaikkien yksiköiden opetushenkilökunnan kanssa sekä suunnittelee ja toteuttaa aktiivisesti kolmen kandidaattitutkinto-ohjelman (elintarviketeknologian TkK, biotekniikan TkK ja biokemian LuK), elintarviketeknologian maisteriohjelman (DI) sekä kansainvälisen elintarvikekehityksen maisteriohjelman (MSc-Tech) kokonaisuuksia.

Työtehtäviin sisältyy monipuolisia opetustehtäviä elintarviketieteiden, mikrobiologian ja biomolekyylitieteiden aloilla. Niihin lukeutuu esimerkiksi luentojen, kirjatenttien ja harjoitustöiden suunnitteleminen ja toteuttaminen sekä syventävien laboratoriokurssien  ohjaaminen. Tehtävään kuuluu myös opinto-ohjausta, opinnäytetöiden, gradu-/diplomityöntekijöiden ja jatko-opiskelijoiden ohjaamista sekä muita hallintoon ja organisointiin liittyviä tehtäviä.

Lisäksi yliopistonlehtori tekee omaa tutkimustyötään ja kehittää alansa tutkimusprojekteja. Hän myös toimii aktiivisesti yhteistyössä teollisuuden kanssa ja yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa.


Etsimämme henkilö

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksista on säädetty Turun yliopiston johtosäännössä. Yliopistonlehtorin tehtävään otettavalta edellytetään soveltuvaa tohtorin tutkintoa sekä kykyä antaa laadukasta tutkimukseen perustuvaa opetusta ja ohjata opinnäytteitä.  Kärkihakijoiden taidot arvioidaan kokonaisvaltaisesti sisältäen opetusnäytteen antamisen.

Vaadittavat ominaisuudet

  • Biotieteen alan tohtorin tutkinto (esim. elintarviketeknologia, mikrobiologia, biotekniikka, biokemia tai muu soveltuva ala)
  • Aikaisempi julkaisu-, opetus- ja ohjauskokemus alalta
  • Kyky opettaa tehtävään kuuluvia laajoja opetussisältöjä
  • Innostunut ja kehittävä työskentelyote opetukseen
  • Perehtyneisyys tehtävänalan koulutukseen ja opintojenohjaukseen
  • Aikaisemmat näytöt tutkimusrahoituksen hankkimisesta
  • Näkemys tutkimuksen suuntaamisesta tehtävässä
  • Pedagoginen koulutus tai valmius pedagogiseen koulutukseen
  • Valmiudet kansainvälisten opiskelijoiden ohjaamiseen
  • Erinomainen suullinen ja kirjallinen suomen ja englannin kielen taito
  • Vahvat tiimityöskentelytaidot monitieteellisessä ja -kulttuurisessa ympäristössä
  • Hyvät organisointitaidot ja paineensietokyky (ajanhallinta, useiden tehtävien samanaikainen hallinta)
  • Valmiudet monimuoto-opetukseen ja digitaalisten oppimisympäristöjen kehittämiseen

Toivottavat lisäominaisuudet

  • Kansainvälinen tutkimuskokemus
  • Esimiestehtäviin liittyvä työkokemus ja koulutus
  • Työkokemus biotieteiden tai elintarvikealan yrityksestä
  • Kokemus yhteistyöhankkeista teollisuuden kanssa

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta hakemaan avoimia tehtäviämme.


Tarjoamme

Tarjoamme sinulle vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittää ammattiosaamistasi monipuolisessa toimintaympäristössä. Saat tueksi työhösi ammattitaitoisen ja innostavan tiimin. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi ja arkesi toimivuudesta mm. joustavien työaikojen sekä hyvinvointipalvelujemme avulla. 

Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.

Palkkaus ja hakuohjeet

Palkkasumma täsmentyy työsopimusta laadittaessa. Palkkaus määräytyy yliopistojen työehtosopimuksen perusteella. Tehtävä kuuluu opetus- ja tutkimushenkilökuntaan ja palkka on aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta riippuen noin 4100 - 4600 eur/kk. Tehtävä on toistaiseksi voimassaoleva ja siinä on kuuden kuukauden koeaika. Työsuhteen alkamisajankohta sijoittuu tammikuulle 2025.

Hakijoiden tulee liittää hakemukseensa suomenkielisenä motivaatiokirje ja akateeminen portfolio. Sen laatimiseen löytyy ohjeet täältä: https://www.utu.fi/fi/yliopisto/tule-meille-t%C3%B6ihin/akateeminen-portfolio

Lisätietoja antaa professori Baoru Yang baoru.yang(at)utu.fi. Hakemusmenettelyä koskevissa kysymyksissä voit tarvittaessaa ottaa yhteyttä HR-asiantuntija Paula Luomaan paula.luoma(at)utu.fi.

Kyseessä on antoisa työtehtävä nopeasti kehittyvällä tieteenalalla uudessa tiedekunnassamme -  toivotammekin sinut sydämellisesti tervetulleeksi monikulttuuriseen työyhteisöömme.


Bioteknologian laitos

Bioteknologian laitos on yksi Turun yliopiston suurimmista opetus- ja tutkimusyksiköistä. Laitoksella koulutetaan sekä luonnontieteiden että teknistieteellisten alojen ammattilaisia neljällä toisiaan tukevalla osa-alueella: biokemia, biotekniikka, elintarviketieteet sekä molekulaarinen kasvibiologia. Tutkimus keskittyy biomolekyyleihin ja niiden reaktioihin sekä pyrkii selvittämään, miten luonto toimii solu- ja molekyylitasolla. Tätä tietoa käytetään hyväksi eri alojen sovelluksissa ja samalla se mahdollistaa monipuolisen yhteistyön tutkimusyhteisöjen ja elinkeinoelämän välillä.

Teknillinen tiedekunta on Turun yliopiston uusin tiedekunta, joka aloitti toimintansa 1. tammikuuta 2021. Tiedekunnassamme on kolme laitosta: tietotekniikan laitos, bioteknologian laitos sekä kone- ja materiaalitekniikan laitos. Meillä on yli 2000 perus- ja jatkotutkintoa suorittavaa opiskelijaa ja noin 400 työntekijää, joista 50 on professoreita. Tiedekuntamme on kansainvälinen sekä monikulttuurinen ja moninainen työyhteisö.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!

Tutustu avoimiin tehtäviimme

HR Excellence in Research Logo

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Yliopistonlehtori Bioteknologian laitokselle ( toistaiseksi voimassaoleva tehtävä)
Työnantaja
Sijainti
Tykistökatu 4, Turku Turku, Suomi
Julkaistu
2024-09-05
Viimeinen hakupäivä
2024-10-10 16:00 (Europe/Helsinki)
2024-10-10 15:00 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
From Finland to Antarctica: Tracking Cellular Energy in Birds University of Turku 4 min arvioitu lukuaika
...
More Plants on Our Plates: Transforming the Food System With Fermentation Free University of Bozen - Bolzano 4 min arvioitu lukuaika
...
5 Reasons to Pursue Your PhD at EMBL European Molecular Biology Laboratory (EMBL) 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita