University of Turku

Oppimisanalytiikan professori tai apulaisprofessori (tenure track)

2024-05-27 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa oppimisanalytiikan tutkimusinstituutissa (TRILA) on haettavana oppimisanalytiikan professorin tai apulaisprofessorin tehtävä (tenure track). 

Professori otetaan tehtävään toistaiseksi, apulaisprofessori (I-vaihe) 3-5 vuoden ja (II-vaihe) 2-4 vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen. Tehtävänimike (professori tai apulaisprofessori) sekä tehtävän tarkempi sisältö määritellään myöhemmin tehtävää hakeneiden henkilöiden tieteellisten ja muiden ansioiden perusteella. 

TRILA on osa Suomen Akatemian rahoittamaa Koulutuksen tulevaisuus (EDUCA) lippulaivaa, jonka tavoitteena on rakentaa koulutustutkimuksen ekosysteemi, joka tuottaa ymmärrystä oppimisesta ja teknologian käytöstä opetuksessa. EDUCA-hanke on kestoltaan kahdeksan vuotta. Monitieteisen ekosysteemin avulla rakennetaan aineistoinfrastruktuuri kasvatustieteen, psykologian, oppimisanalytiikan, sosiologian ja taloustieteen teoreettisen ja monimetodisen asiantuntemuksen yhdistämiseksi sekä laajojen pitkittäis- ja rekisteriaineistojen hyödyntämisen alustaksi. Lippulaivan avulla vahvistetaan koulutuspoliittisten päätösten ja kokeilujen tutkimusperusteisuutta, lisätään ymmärrystä optimaalisista oppimistilanteista ja koulutukseen kiinnittymisestä sekä tutkimustietoa sosiaalisista ja yksilöllisistä oppimisprosesseista, opettajien ja johtajien osaamisesta sekä skaalautuvista opetusteknologisista ratkaisuista ja oppimisympäristöistä. 

 

Tehtävänkuvaus

Professori/Apulaisprofessori

Professori/apulaisprofessori harjoittaa ja ohjaa tieteellistä tutkimustyötä, antaa siihen perustuvaa opetusta ja seuraa tieteen kehitystä sekä osallistuu alallaan yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen ja kansainväliseen yhteistyöhön. Tehtävään kuuluu alan korkeatasoisen tutkimuksen harjoittaminen, tutkimusryhmän muodostaminen, johtaminen ja kotimaisen sekä kansainvälisen tutkimusrahoituksen hankkiminen, opinnäytetöiden ohjaaminen kaikilla akateemisilla tasoilla, alan opetuksen kehittäminen, kansainvälisten yhteyksien luominen ja ylläpitäminen, osallistuminen tieteelliseen jatko- ja täydennyskoulutukseen sekä ammatilliseen jatkokoulutukseen.

Haku alkaa 2.huhtikuuta 2024 ja päättyy 27.toukokuuta 2024, klo 16.00 (Europe/Helsinki).

Työsuhde alkaa syyslukukauden aikana 2024 sopimuksen mukaan.

 

Etsimämme henkilö

Tehtävään otettavan edellytetään täyttävän Turun yliopiston johtosäännön 31§:ssä säädetyt kelpoisuusvaatimukset

Apulaisprofessorin tehtävään haetaan post doc-vaiheen loppupuolella tai sen ohittaneita, tieteellisellä urallaan hyvään alkuun päässeitä lahjakkaita tutkijoita/opettajia (I-vaihe) tai jo kokeneempia ja kansainvälisesti ansioituneita asiantuntijoita, joilla on erinomainen julkaisutuotanto ja menestystä ulkoisen rahoituksen hankinnassa (II-vaihe). Professorin tehtävässä edellytetään korkeatasoista osaamista tutkimuksessa ja opetuksessa.

Tehtävään otettavalta edellytetään soveltuvaa tohtorin tutkintoa, kykyä itsenäiseen tieteelliseen työhön, kokemusta tieteellisen tutkimuksen johtamisesta, kokemusta edustamansa tutkimusalan kansallisesta ja kansainvälisestä yhteistyöstä sekä kykyä antaa laadukasta tutkimukseen perustuvaa opetusta ja ohjata opinnäytteitä. Soveltuva tohtorin tutkinto voi olla matemaattis-luonnontieteelliseltä tai teknilliseltä alalta, kuten oppimisanalytiikka, matematiikka, tilastotiede, tietojenkäsittelytiede, datatiede, tai relevantilta ihmistieteelliseltä alalta.

Etsimme hakijoita, joiden osaaminen, näytöt ja mielenkiinnon kohteet liittyvät oppimisanalytiikkaan, erityisesti matematiikan oppimiseen, oppimisdatan analyysin ja digitaalisen opetuksen menetelmiin tai ohjelmallisen ajattelun tutkimuskysymyksiin. 

Arvostamme erityisesti hakijoita, joiden opetus- ja tutkimustoiminnassa korostuvat tieteidenvälisyys, uudet tutkimusmenetelmät ja isojen aineistojen tuottamisen ja analysoinnin menetelmäosaaminen. Tehtävään otettaessa kiinnitetään lisäksi erityistä huomiota menestykseen tutkimusrahoituksen hankkimisessa. Lisäarvoa tuo osoitus kansainvälisen rahoituksen hankkimisesta sekä sidosryhmäyhteistyöstä, mukaan lukien elinkeinoelämä.

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta hakemaan avoimia tehtäviämme.

Lisätietoja Tenure track -järjestelmästä Turun yliopistossa


Tarjoamme

Tulet osaksi TRILAn noin 30 asiantuntijan monitieteistä ryhmää, jossa on erinomaiset puitteet ja resurssit korkeatasoiselle tieteelliselle työlle. TRILA toimii osana kaikki perusluonnontieteet kattavaa kansainvälisen tason tieteellistä työtä tekevää ja laaja-alaista koulutusta antavaa matemaattis-luonnontieteellistää tiedekuntaa. Voimakkaasti kasvavassa TRILAssa työskentelee ennestään kaksi professoria, muita senioritutkijoita ja teknistä henkilökuntaa sekä useita väitöskirjatutkijoita, joiden ohjaukseen pääset osallistumaan. Olet samalla osa kansallista EDUCA-tutkimuskonsortiota, jossa lähivuosina tulee työskentelemään huippututkijoiden lisäksi lähes sata väitöskirjatutkijaa. 

Tarjoamme sinulle vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittää tieteellistä osaamistasi monipuolisessa toimintaympäristössä. Saat tueksesi ammattitaitoisen ja innostavan työyhteisön sekä mentorin. Työsi hyvän käynnistymisen takaamiseksi tarjoamme sinulle post-doc tutkijan sekä yhden tai useampia väitöskirjatutkijoita. Laadimme yhdessä suunnitelman urapolulla etenemisestä. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi ja arkesi toimivuudesta mm. joustavien työaikojen sekä hyvinvointipalvelujemme avulla. 

Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.

Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.

Palkkaus ja koeaika

Professorin/Apulaisprofessorin palkka määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän (YPJ) mukaisesti. Tehtävän palkkaukseen otetaan kantaa työsopimusta laadittaessa.

Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

Hakuohjeet

Hakemukset tulee jättää viimeistään maanantaina 27.5.2024 klo 16.00 mennessä yliopiston sähköisellä hakulomakkeella. Tehtävä täytetään sopimuksen mukaan tavoitteena aloitus syksyn 2024 aikana.

Hakuohjeet ja tietoa professorin ja apulaisprofessorin rekrytointiprosessista 

Liitäthän hakuohjeissa sivulla 2 mainitut liitteet hakemukseesi. 

Lisätietoja antaa

Lisätietoja tehtävästä antaa Oppimisanalytiikan tutkimuskeskuksen johtaja, professori Mikko-Jussi Laakso. Tiedusteluihin rekrytointiprosessista vastaa hallintopäällikkö Merja Fehlig, Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, 20014 Turun yliopisto.


Oppimisanalytiikan tutkimusinstituutti

Oppimisanalytiikan tutkimusinstituutti TRILA on Turun yliopiston Matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa toimiva digitaaliseen opetukseen ja oppimisanalytiikkaan keskittyvä tutkimusryhmä. Tutkimuksemme nivoutuu oppimisanalytiikan ympärille ja keskittyy esimerkiksi digitaalisiin oppimisympäristöihin, yhteisölliseen teknologituettuun oppimiseen, ohjelmoinnin pedagogiikkaan ja opetusteknologian ja psykometriikan yhdistämiseen. Tutkimuksen lisäksi tutkimusinstituutti kehittää ViLLEä, joka on digitaalinen oppimisympäristö.

Matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa etsimme totuutta ja kehitämme ratkaisuja kestävään tulevaisuuteen ja älykkääseen yhteiskuntaan. Science Fiction becomes reality.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!

Tutustu avoimiin tehtäviimme

HR Excellence in Researchs Logo

Puhelin: +358401708294
Sähköposti: merja.fehlig@utu.fi

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Ohjeet työpaikkahakemuksen jättämiseen

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Oppimisanalytiikan professori tai apulaisprofessori (tenure track)
Työnantaja
Sijainti
Vesilinnantie 5 Turku, Suomi
Julkaistu
2024-03-26
Viimeinen hakupäivä
2024-05-27 16:00 (Europe/Helsinki)
2024-05-27 15:00 (CET)
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
From Finland to Antarctica: Tracking Cellular Energy in Birds University of Turku 4 min arvioitu lukuaika
...
Understanding Users to Optimise 3D Experiences Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) 5 min arvioitu lukuaika
...
Control Systems: The Key to Our Automated Future? Max Planck Institute for Software Systems (MPI-SWS) 5 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita