Välj din region

Välj den region som bäst passar din plats eller dina preferenser.

Välj ditt webbplatsspråk

Denna inställning styr språket för användargränssnittet, inklusive knappar, menyer och all text på webbplatsen. Välj ditt föredragna språk för bästa surfupplevelse.

Välj språk för jobbannonser

Välj de språk för jobbannonser du vill se. Denna inställning avgör vilka jobbannonser som visas för dig.

University of Turku

Tutkijatohtori, Suomen ESO-keskus

2024-11-29 (Europe/Helsinki)
Spara jobbet

Om arbetsgivaren

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Besök arbetsgivarsidan

Turun yliopiston Suomen ESO-keskuksessa on haettavana tutkijatohtorin määräaikainen tehtävä. Työsuhde alkaa sopimuksen mukaan, kuitenkin viimeistään 1.9.2025.

 

Suomen ESO-keskus on kansallinen tutkimuslaitos, jonka tehtävänä on huolehtia Suomen yhteistyöstä Euroopan eteläinen observatorio -organisaation (European Southern Observatory) ESO:n kanssa, harjoittaa ja koordinoida korkeatasoista tähtitieteellistä tutkimusta ja ESO:on liittyvää teknologista kehitystyötä, osallistua tutkijakoulutukseen ja edistää suomalaisten yliopistojen yhteistyötä tähtitieteen ja astrofysiikan alalla.

Tehtävään valittu henkilö tulee olemaan osa Suomen Akatemian rahoittamaa JetOrigin-hanketta, jota johtavat yhdessä dosentti Talvikki Hovatta Turun yliopiston ESO-keskuksesta ja dosentti Tuomas Savolainen Aalto-yliopiston elektroniikan ja nanotekniikan laitokselta ja Metsähovin radio-observatoriosta.

Tehtävänkuvaus

Projektissa tehtävä tutkimus keskittyy supermassiivisten mustien aukkojen laukaisemien plasmasuihkujen fysiikan ymmärtämiseen. Nämä aktiivisten galaksien keskustoissa syntyvät suihkut ovat maailmankaikkeuden energeettisimpiä pitkäaikaisia ilmiöitä ja monet niihin liittyvät perustavanlaatuiset kysymykset ovat edelleen auki. Emme esimerkiksi täysin ymmärrä, miten suihkut syntyvät ja miten plasma niissä kiihtyy lähelle valonnopeutta. Radioteleskoopeilla tehtävä pitkäkantainterferometria (VLBI) on ainoa havaintotekniikka, jonka erotuskyky on riittävä suihkujen muodostumisalueen kuvaamiseen. Vaikuttavin esimerkki tämän tekniikan mahdollisuuksista ovat Event Horizon Telescope –projektin viime vuosina julkaisemat kuvat mustista aukoista.

Tehtäväsi on analysoida havaintoja, jotka on otettu Event Horizon Telescope – verkoston teleskoopeilla. Tavoitteena on tutkia mustien aukkojen hiukkassuihkujen magneettikenttien rakennetta. Tarkoituksena on myös verrata havaintoja numeerisiin simulaatioihin ja teoreettisiin malleihin, ja hakea uutta havaintoaikaa.

Työskentelet Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatoriolla ryhmässä, jossa on mukana useita väitöskirjatutkijoita ja tutkijatohtoreita. Lisäksi projektissa on mukana useita kansainvälisiä yhteistyötahoja, mikä antaa erinomaisen mahdollisuuden verkostoitumiseen. Sinulla on myös mahdollisuus osallistua kansainvälisiin kokouksiin ja tehdä tutkimusvierailuja.


Etsimämme henkilö

Edellytämme hakijoilta:

  • tohtorintutkintoa tähtitieteestä tai vastaavalta alalta
  • vahvaa taustaa radiointerferometriassa, mieluiten pitkäkantainterferometriasta
  • tieteellisiä julkaisuja korkeatasoisissa vertaisarvioiduissa lehdissä
  • erinomaisia viestinnällisiä- ja esiintymistaitoja englannin kielellä
  • oma-aloitteisuutta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn

Kokemus polarimetrisistä VLBI-havainnoista ja EHT-datan analysoinnista katsotaan eduksi.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksista on säädetty Turun yliopiston johtosäännössä: https://www.utu.fi/fi/yliopisto/organisaatio


Tarjoamme

Tarjoamme sinulle vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittää ammattiosaamistasi monipuolisessa toimintaympäristössä. Saat tueksi työhösi ammattitaitoisen ja innostavan tiimin. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi ja arkesi toimivuudesta mm. joustavien työaikojen sekä hyvinvointipalvelujemme avulla. 

Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta.

Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.

 

Tehtävän ajankohta & palkkaus

Tehtävä alkaa sopimuksen mukaan, kuitenkin viimeistään 1.9.2025. Määräaikaisen työsuhteen kesto on kaksi vuotta ja sitä voidaan mahdollisesti jatkaa kolmannella vuodella Aalto-yliopistossa. Kolmannen vuoden työsuhde Aalto-yliopistossa olisi hakijan pätevyydestä riippuen joko tutkijatohtori tai Research Fellow-tutkija.

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Tässä tehtävässä aloittavan tutkijatohtorin palkka on aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta riippuen noin 3400–3800 €/kk työsuhteen alkaessa. Lisäksi konferensseihin ja tutkimusvierailuihin osallistumista voidaan tukea.

Tehtävässä on 6 kuukauden koeaika.

 

Hakuohjeet

Hakemukset tulee jättää viimeistään 29.11.2024 (klo 16:00) yliopiston sähköisellä hakulomakkeella. Linkki järjestelmään on ilmoituksen kohdassa ”Hae tähän työpaikkaan”.

Hakijoiden on liitettävä hakemukseensa:

  • CV
  • julkaisuluettelo
  • motivaatiokirje (max. 2 sivua)
  • väh. 2 suosituskirjettä. Suosittelijaa pyydetään lähettämään kirje suoraan Saija Marjastolle sähköpostitse (saija.marjasto(at)utu.fi).

Aloitamme hakemusten arvioinnit ja haastattelut heti, kun saamme tehtävään sopivia hakemuksia, mutta paikka täytetään vasta hakuajan päätyttyä ja kaikki määräaikaan mennessä tulleet hakemukset huomioidaan.

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta hakemaan avoimia tehtäviämme.

 

Lisätiedot

Lisätietoja tehtävästä antaa Talvikki Hovatta, talvikki.hovatta(at)utu.fi tai Tuomas Savolainen, tuomas.k.savolainen(at)aalto.fi.

Hakuprosessiin liittyviin kysymyksiin vastaa henkilöstöasiantuntija Saija Marjasto, saija.marjasto(at)utu.fi.


Suomen ESO-keskus

Suomen ESO-keskus harjoittaa ja koordinoi korkeatasoista tähtitieteen eri alueiden tutkimusta Suomessa yhdessä Euroopan eteläisen observatorion (ESO) kanssa sekä edistää ESO:on liittyvää teknologista kehitystyötä.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!

Tutustu avoimiin tehtäviimme

HR Excellence in Research Logo

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Ohjeet työpaikkahakemuksen jättämiseen

Om tjänsten

Titel
Tutkijatohtori, Suomen ESO-keskus
Arbetsgivare
Plats
Vesilinnantie 5 Åbo, Finland
Distansjobb
Ja
Publicerad
2024-10-31
Sista ansökningsdag
2024-11-29 16:00 (Europe/Helsinki)
2024-11-29 15:00 (CET)
Befattning
Spara jobbet

Fler jobb från den här arbetsgivaren

Visar jobb på Engelska, Svenska, Finska Ändra inställningar

Om arbetsgivaren

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Besök arbetsgivarsidan