Tampere University

Tutkija (Tekoälyn liiketoiminnalliseen hyödyntämiseen liittyvä AI-SIM hanke)

2024-09-18 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

Tampere University is one of the most multidisciplinary universities in Finland. We are building a new model for higher education and research in F...

Käy työnantajan sivulla

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat yhdessä Suomen toiseksi suurimman monitieteisen, innostavan ja vaikuttavan tutkimus- ja oppimisyhteisön. Korkeakouluyhteisömme osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Lue lisää: www.tuni.fi

Etsimme tutkijaa tekoälyn käyttöä erityisesti hankinnoissa ja toimitusketjuissa tarkastelevaan AI-SIM projektiin, jonka rahoittajana on Business Finland.  Tehtävä täytetään 1.10.2024 alkaen (tai sopimuksen mukaan) määräaikaisena projektin päättymiseen saakka 30.6.2026.  

Tehtävänkuvaus

Tutkija työskentelee AI-SIM projektissa, jossa tutkitaan ja kehitetään tekoälyn hyödyntämistä liittyen hankintoihin, toimittajasuhteisiin ja yritysverkostoihin. Projektissa keskitytään erityisesti laadullista tietoa hyödyntävän NLP-AI:n potentiaalisten käyttötapausten tunnistamiseen. Tutkimustyössä tärkeää on yhteistyö sekä yritysten että kansainvälisten tutkimuskumppaneiden kanssa. Projekti toteutetaan yhteistyössä yritysverkoston kanssa, jonka ytimeen kuuluu kolme yritystä: Agco Power, Sievo ja Integrata.  Lisäksi yritysverkostossa on mukana useita muita yrityksiä.

Tutkija osallistuu projektin suunnitelman mukaisten työpakettien toteuttamiseen: AI-liiketoimintamallit ja älykkäät ratkaisut toimittajatiedon hallintaan, AI:n tukema toimittajien suorituskyvyn johtaminen, Kielelliset AI menetelmät toimitusketjuissa ja liiketoiminnan uudistamisessa, AI-työkalujen käytön, arvonluonnin ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien analysointi. Tutkimustyön sisältöä voidaan tarkentaa myös tekijän oman mielenkiinnon ja osaamistaustan mukaan. Työhön voi ottaa esimerkiksi AI ratkaisuiden käyttäjälähtöisen kehittämisen tai liiketoiminnallisen hyödyntämisen näkökulmaa. Tutkimustyön lisäksi tutkija osallistuu myös projektitehtäviin kuten yhteydenpitoon projektin kumppaneiden kanssa, tulosten viestintään ja erilaisten projektitapahtumien järjestämiseen. Tehtävässä voi hakeutua jatko-opintoihin. Erikseen sovittaessa tehtävään voi kuulua myös tuotantotalouden opetukseen liittyviä tehtäviä.

Edellytykset

Hakijalta odotetaan kiinnostusta tuotantotalouden teemoja kohtaan, kuten esimerkiksi hankinnat ja toimitusketjun hallinta, asiakas- ja toimittajasuhteiden hallinta, digitalisaation hyödyntäminen liiketoimintamalleissa tai kestävyys toimitusketjuissa.

Tehtävässä menestyminen edellyttää seuraavia valmiuksia ja kokemusta:

  • Soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa esimerkiksi tuotantotalouden, tietojohtamisen tai kauppatieteiden alalta. Hakija voi tulla myös muilta kuin mainituilta tekniikan aloilta, mikäli hänellä on riittävä liiketoiminnallinen ymmärrys koulutuksen tai työkokemuksen kautta.
  • Riittävää suullista ja kirjallista kielitaitoa. Englannin kielen hallinta on välttämättömyys ja suomen kielen taito katsotaan hakijalle eduksi.
  • Kykyä ryhmätyöskentelyyn sekä oma-aloitteisuutta ja aktiivisuutta.

Tehtävässä katsotaan eduksi:

  • Kiinnostus jatko-opintoja kohtaan
  • Kiinnostus opetustehtäviä kohtaan
  • Kokemus tuotantotalouden tutkimuksessa tyypillisestä laadullisesta tai määrällisestä tutkimusmetodologiasta
  • Soveltuva käytännön työkokemus
  • Aiempi kokemus tekoälyn tai digitaalisen teknologian tutkimuksesta tai kehittämisestä

Tarjoamme

Tehtävän toteutuspaikka on tuotantotalouden yksikössä sijaitseva OSCG tutkimusryhmä. Ryhmä ja yksikkö tarjoavat monitieteisen ja sekä kansallisesti että kansainvälisesti verkottuneen yhteisön. Projekti toteutetaan OSCG ja CMC ryhmien välisenä yhteistyönä. Tehtävässä saa käyttöönsä projektiin osallistuvien kokeneiden tutkijoiden tuen.

Tehtävä täytetään 1.10.2024 alkaen (tai sopimuksen mukaan) määräaikaisena projektin päättymiseen saakka 30.6.2026. Tehtävässä sovelletaan 6kk koeaikaa. Tutkijan palkkaus määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Aloittavan tutkijan palkka on tyypillisesti noin 2600-2700 €/kk.

Hakuohjeet

Jätäthän hakemuksesi yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (linkki löytyy tämän

ilmoituksen alta). Hakuaika tehtävään päättyy 18.9.2024, klo 23:59. 

Liitä hakemukseesi

  1. ansioluettelo (CV)
  2. motivaatiokirje, jossa kerrot miksi olisit sopiva henkilö tehtävään ja millaista aiempaa soveltuvaa työkokemusta sinulla mahdollisesti on ja 
  3. jäljennös viimeisimmästä tutkintotodistuksesta tai opintorekisteriote (jos opinnot ovat vielä kesken)

Lisätietoja tehtävästä antaa Aki Jääskeläinen, aki.jaaskelainen@tuni.fi

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Tutkija (Tekoälyn liiketoiminnalliseen hyödyntämiseen liittyvä AI-SIM hanke)
Työnantaja
Sijainti
Kalevantie 4 Tampere, Suomi
Julkaistu
2024-09-02
Viimeinen hakupäivä
2024-09-18 23:59 (Europe/Helsinki)
2024-09-18 22:59 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

Tampere University is one of the most multidisciplinary universities in Finland. We are building a new model for higher education and research in F...

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
“You Can Think Big Here” Tampere University 4 min arvioitu lukuaika
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
Understanding Users to Optimise 3D Experiences Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) 5 min arvioitu lukuaika
...
Control Systems: The Key to Our Automated Future? Max Planck Institute for Software Systems (MPI-SWS) 5 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita