University of Jyväskylä

Tohtorikoulutuspilotti / Seitsemän (7) väitöskirjatutkijaa tekoälyn kansalliseen tohtorikoulutusverkostoon (Finnish Doctoral Program Network in Artificial Intelligence)

2024-04-30 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The JYU is a nationally and internationally significant research university and an expert on education that focuses on human and natural sciences.

Käy työnantajan sivulla

Haemme seitsemää (7) väitöskirjatutkijaa kolmen vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen tekoälyn kansalliseen tohtorikoulutusverkostoon (Finnish Doctoral Program Network in Artificial Intelligence). Tehtävät sijoittuvat usean tiedekunnan ja laitoksen alle Jyväskylän yliopistossa. Odotamme hakijoilta valmiutta aloittaa 1.8.2024 tai 1.1.2025 ja motivaatiota väitöskirjan loppuunsaattamiseen kolmen vuoden tavoiteajassa sekä mahdollisesti työllistymistä Suomeen valmistumisen jälkeen.

Tohtorikoulutuspilotti on opetus- ja kulttuuriministeriön 2024–2027 rahoittama ja yliopistojen toteuttama tutkijankoulutuksen laajennus, jossa rahoitetaan yhteensä enintään 1 000 uutta määräaikaista väitöskirjatutkijan työsuhdetta ja osa niihin liittyvästä ohjauksesta. Alakohtaisissa piloteissa kehitetään tohtorikoulutuksen uusia käytänteitä, jotka mahdollistavat tohtorin tutkinnon suorittamisen kolmessa vuodessa ja tukevat valmistuneiden tohtoreiden työllistymistä laajasti yhteiskunnan eri sektoreille. Lue lisää tohtorikoulutuspilotista Jyväskylän yliopistossa

Tarkempi kuvaus ja hakeminen englanninkielisessä hakuilmoituksessa.


Etsimämme henkilö

Kelpoisuusvaatimuksena tehtäviin on ylempi korkeakoulututkinto ja jatkotutkinnon opiskeluoikeus Jyväskylän yliopistossa. Tehtävään valittavalla henkilöllä on oltava ylempi korkeakoulututkinto työsuhteen alkaessa. Väitöskirjatutkijan tehtävistä, kelpoisuusvaatimuksista ja kielitaidosta määrätään yliopiston johtosäännössä ja kielitaito-ohjeistuksissa.

Tehtävät on kohdennettu uusille väitöskirjatutkijoille. Voit hakea tehtävään, jos sinulla ei ole aiempaa tohtorintutkintoa eikä jatko-opiskeluoikeutta tai jatko-opiskeluoikeutesi alkaa aikaisintaan 1.11.2023. Tehtävään ensimmäistä kertaa valittaessa käytetään kuuden kuukauden koeaikaa. Jatko-opiskeluoikeus alan tohtoriohjelmaan tulee saada viimeistään koeajalla. Lue lisää jatko-opiskeluoikeuden hakemisesta.

Tehtävän työntekopaikka on Suomi.


Tarjoamme

Jyväskylän yliopistossa olet arvostettu yliopistoyhteisön jäsen. Pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme kampuksella ja sen läheisyydessä hyvät puitteet liikkuvaan ja hyvinvoivaan elämäntapaan.

Väitöskirjatutkijan tehtäväkohtainen palkanosa määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustason 2–4 mukaan. Palkka työsuhteen alussa on noin 2300–2400 euroa kuukaudessa. Väitöskirjatyön edistyessä palkkaa tarkistetaan yliopistojen työehtosopimuksen mukaisesti.  

Uudistuvassa tohtorikoulutuksessamme suoritettu tohtorintutkinto antaa valmiudet toimia itsenäisenä tutkijana tai vaativassa asiantuntijatyössä akateemisella tai muulla työelämäsektorilla.

 

Hakeminen

Liitä seuraavat asiakirjat pdf-muodossa sähköiseen hakemukseesi:

  1. Ansioluettelo (CV), joka laaditaan hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen sekä ottaen huomioon mahdollisuuksien mukaan TENK:n ansioluettelomalli
  2. Motivaatiokirje, mistä ilmenee selkeästi hakemasi tutkimusryhmä ja ohjaaja.
  3. Julkaisuluettelo (soveltuvin osin)
  4. Tutkintotodistus ja opintosuoritusote maisterin tutkinnosta suomen, ruotsin tai englannin kielellä

Hakemus tulee jättää viimeistään 30.4.2024 sähköisellä hakulomakkeella.

Soveltuvat hakijat arvioidaan toimitettujen hakudokumenttien perusteella seuraten tutkijanarvioinnin hyviä käytäntöjä ja DORA-julistuksen periaatteita. Lisätietoja antaa professori Juha Karvanen, juha.t.karvanen@jyu.fi, tai tutkimusalueiden ohjaajat.


Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston 2500 asiantuntijan ja 14 500 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Yliopistona olemme savuton ja tuoksuton työpaikka, joka on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.

Puhelin: (014) 260 1211
Sähköposti: jy-rekrytointi@jyu.fi
Sijainti: Seminaarinkatu 15

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Tohtorikoulutuspilotti / Seitsemän (7) väitöskirjatutkijaa tekoälyn kansalliseen tohtorikoulutusverkostoon (Finnish Doctoral Program Network in Artificial Intelligence)
Sijainti
Seminaarinkatu 15 Jyväskylä, Suomi
Julkaistu
2024-03-28
Viimeinen hakupäivä
2024-04-30 23:59 (Europe/Helsinki)
2024-04-30 22:59 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The JYU is a nationally and internationally significant research university and an expert on education that focuses on human and natural sciences.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
Understanding the Role of Epigenetics in Evolution University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Advancing Sport and Health Sciences with Artificial Intelligence University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Children’s Literacies in Our Hyperconnected World University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Going Nuclear to Save Time University of Jyväskylä 5 min arvioitu lukuaika
...
Towards a Green and Ethical Future University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita