University of Turku

Erikoistutkija Lääketieteelliseen Bioinformatiikan keskukseen Turussa

2024-10-01 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Turun yliopiston Lääketieteellisen Bioinformatiikan keskuksessa on avoinna erikoistutkijan tehtävä alkaen 1. marraskuuta, 2024 tai sopimuksen mukaan. Tehtävä täytetään kolmen vuoden määräajaksi, mutta on mahdollista, että se jatkuu pidempään.

Turun Lääketieteellisen Bioinformatiikan keskus (MBC) kuuluu sekä kansalliseen Biokeskus Suomi –tutkimusinfrastruktuuriverkostoon että Euroopan laajuiseen ELIXIR-infrastruktuuriin. Teemme kansainvälisesti korkeatasoista tutkimusta bioinformatiikan ja laskennallisen lääketieteen alalla (mm. EU). Kehitämme laskennallisia data-analyysityökaluja sekä tilasto- ja koneoppimismenetelmiä laajojen molekulaaristen ja kliinisten aineistojen tulkintaan lääketieteellisessä tutkimuksessa tiiviissä yhteistyössä johtavien lääketieteen tutkimusryhmien ja biopankkien kanssa. Turun biotiedekeskuksen ydinpalveluyksikkönä tuemme lisäksi korkeatasoista tutkimusta tarjoamalla bioinformatiikkatukea muun muassa akateemisille tutkimusyksiköille ja terveydenhuollon yksiköille.

Tehtävä

MBC ydinpalveluyksikkö tarjoaa tukea modernien bioteknologioiden tuottaman datan analysointiin. Etsimme joukkoomme data-analytiikkaan ja bioinformatiikkaan perehtynyttä asiantuntijaa, joka vastaa ydinpalveluyksikön perustoiminnoista. Keskeisiin tehtäviin kuuluu asiantuntijatuen tarjoaminen, data-analyysien tekeminen sekä ydinpalveluyksikön toimintojen kehittäminen yhteistyössä keskuksen henkilöstön ja sidosryhmien kanssa. Lisäksi tehtäviin kuuluu kommunikointi yhteistyötahojen ja verkostojen kanssa, rahoitushakemusten tekeminen ja raportointi sekä osallistuminen yksikön tarjoaman koulutuksen järjestämiseen.


Etsimämme henkilö

Hakijoilta edellytetään laajaa ymmärrystä ja kokemusta bioinformatiikan työkaluista ja erilaisten omiikkadatojen analyysista. Lisäksi edellytyksenä on vahva osaaminen ohjelmoinnissa (esim. R, Python) sekä kyky työskennellä versionhallintatyökalujen kanssa (esim. Git). Tehtävä edellyttää aloitekykyä ongelmanratkaisussa, itseohjautuvuutta sekä erinomaisia yhteistyö- ja kommunikaatiotaitoja. Sujuva englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito on välttämätöntä.

Hakijalla tulee olla akateeminen tutkinto soveltuvalta alalta.

Lisäansioiksi katsotaan

  • Kokemus bioinformatiikan tukipalvelutehtävistä
  • Tohtorin tutkinto soveltuvalta alalta

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta hakemaan avoimia tehtäviämme.


Tarjoamme

  • Pääsyn huipputason teknologioihin ja ainutlaatuisiin aineistoihin
  • Huipputason tutkimusympäristön
  • Erinomaisen työyhteisön
  • Monipuoliset ja vaihtelevat työtehtävät 
  • Joustavat työajat
  • Tukea jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen

Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.

Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti. Kaikki avoimien tehtäviemme kriteerit on määritelty Turun yliopiston johtosäännössä.

Palkkaus ja koeaika

Tehtävästä maksettava palkka määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän tutkimus- ja opetushenkilöstön vaativuuskartan mukaisesti. Erikoistutkijan tehtävän vaativuustaso on 4-7. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa. Palkkaus aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta riippuen on tehtävän alussa erikoistutkijalla noin 3800 – 4700 €/kk.

Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Hakuohjeet

Hakemuksia mahdollisesti käsitellään jo hakuajan aikana.

Hakijoiden on liitettävä hakemukseensa:

  • motivaatiokirje (enintään yksi sivu)
  • ansioluettelo (enintään kaksi sivua)
  • mahdollinen julkaisuluettelo
  • tutkintotodistukset
  • kahden suosittelijan yhteystiedot
  • muut mahdolliset tehtävän täyttämiseen vaikuttavat asiakirjat

Lisätietoja antaa

Lisätietoja tehtävästä antaa bioinformatics-coordinator@utu.fi


Turun biotiedekeskus

Turun Biotiedekeskus on Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen erillislaitos. Keskuksen tehtävä on edistää korkeatasoista tutkimusta ja koulutusta ja se tarjoaa korkealuokkaisen ja kansainvälisesti kilpailukykyisen ja verkostoituneen tutkimusympäristön. Meillä teet tutkimusta viimeisimpien tutkimusmenetelmien ja huipputason tutkijoiden parissa. Työympäristömme on vahvasti kansainvälinen ja siten työkielemme on englanti.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!

Tutustu avoimiin tehtäviimme

HR Excellence in Research Logo

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Ohjeet työpaikkahakemuksen jättämiseen

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Erikoistutkija Lääketieteelliseen Bioinformatiikan keskukseen Turussa
Työnantaja
Sijainti
Tykistökatu 4, 20100 Turku, Finland Turku, Suomi
Julkaistu
2024-09-19
Viimeinen hakupäivä
2024-10-01 16:00 (Europe/Helsinki)
2024-10-01 15:00 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
From Finland to Antarctica: Tracking Cellular Energy in Birds University of Turku 4 min arvioitu lukuaika
...
More Plants on Our Plates: Transforming the Food System With Fermentation Free University of Bozen - Bolzano 4 min arvioitu lukuaika
...
5 Reasons to Pursue Your PhD at EMBL European Molecular Biology Laboratory (EMBL) 4 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita