...
University of Turku

Tutkijatohtorin tai Tohtorikoulutettavan / Projektitutkijan määräaikainen tehtävä Turun yliopiston Tietotekniikan laitoksella

2022-01-31
Tallenna suosikiksi Luo Paikkavahti

Tietoja työnantajasta

The university is a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Turun yliopisto on maailmanluokan monialainen tutkimusyliopisto, joka tarjoaa haasteellisia työtehtäviä ja ainutlaatuisen näköalapaikan suomalaiseen ja kansainväliseen tiede- ja koulutusmaailmaan. 

Turun yliopiston Tietotekniikan laitos hakee Tutkijatohtoria tai Tohtorikoulutettavaa / Projektitutkijaa määräaikaiseen työsuhteeseen, alana koneoppiminen ja datatiede. Tehtävä alkaa 1.3.2022 (tai sopimuksen mukaan), ja päättyy 31.12.2024.

Tehtävänä on kehittää tekoälymenetelmiä interaktioiden ennustamiseen. Tällaiset ongelmat ovat yleisiä niin tieteellisessä tutkimuksessa kuin sen kaupallisissa sovelluksissakin, esimerkiksi lääketieteessä, suositusjärjestelmissä, ja sosiaalisten verkostojen analyysissä. Hyödynnämme näitä tekniikoita erityisesti biolääketieteen käytännön sovelluksissa, kuten syövän lääkeyhdistelmävasteiden ennustamisessa (Julkunen et al., Nature Communications, 2020 http://dx.doi.org/10.1038/s41467-020-19950-z HS:n artikkeli: https://www.hs.fi/tiede/art-2000007659157.html). Tehtävä liittyy monivuotiseen Suomen Akatemian vuosiksi 2021 - 2024 rahoittamaan “Tekoälyteknologioita vuorovaikutusten ennustamiseen biolääketieteessä” hankkeeseen. Projektin toteutettavat yhteistyössä Antti Airolan (Turun yliopisto), Tapio Pahikkalan (Turun yliopisto), Juho Rousun (Aalto-yliopisto) ja Tero Aittokallion (FIMM) tutkimusryhmät. Tutkimusta tehdään Turun yliopistossa apulaisprofessorien Tapio Pahikkalan (http://staff.cs.utu.fi/~aatapa/) ja Antti Airolan tutkimusryhmässä, yhteistyössä Algorithmics and Computational Intelligence ja Digital Health Technology (https://healthtech.utu.fi/) -ryhmien välillä.

 Edellytämme hakijalta

-        Tutkintoa laskennallisten tieteiden alalta, kuten tietojenkäsittelytieteestä, matematiikasta, fysiikasta, tilastotieteestä, bioinformatiikasta tai muulta vastaavalta alalta.

-        Itsenäistä työskentelyä, yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, analyyttisiä valmiuksia

-        Motivaatiota ja kiinnostusta tekoälytutkimukseen

-        Sujuvaa englannin kielen taitoa

Eduksi voidaan katsoa tekoälyn menetelmien (erityisesti koneoppiminen) tuntemus, kokemus data-analytiikan laskentakielistä (esim. Python, Julia tai R), sekä Unix- tai Linux -ympäristöjen sekä LaTeXin tuntemus, sekä laadukkaat julkaisut laskennallisten tieteiden alalla.

Tehtävien kelpoisuusvaatimuksista on säädetty Turun yliopiston johtosäännössä: https://www.utu.fi/fi/yliopisto/organisaatio

Tutkijatohtorin tehtävään otettavalta edellytetään tohtorintutkintoa ja kykyä itsenäiseen tieteelliseen työhön sekä tehtävässä tarvittavaa opetustaitoa.

Tohtorikoulutettavan/projektitutkijan tehtävään otettavalta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa, jonka tulee olla suoritettuna hakuajan päättymiseen mennessä. Jos valitulla henkilöllä on jo oikeus opiskella tohtorintutkintoa varten Turun yliopistossa, hänellä on oltava myös hyväksytty tutkimussuunnitelma sekä korkeakoulututkinnon suorittamisen yhteydessä tai muutoin osoitettua kykyä ja motivoitumista jatko-opintoihin ja tohtorin tutkinnon suorittamiseen tutkimussuunnitelman mukaisesti.

Tutkijatohtorin palkkaus määräytyy tutkimus- ja opetushenkilöstön vaativuustasokartan tasojen 4-6 mukaisesti, jossa tehtäväkohtainen palkanosa on 2591,28–3498,98 euroa kuukaudessa. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on 6% - 50% tehtäväkohtaisesta palkasta.

Tohtorikoulutettavan/projektitutkijan palkkaus määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän tutkimus- ja opetushenkilöstön vaativuustasokartan tason 2-4 mukaisesti, jossa tehtäväkohtainen palkanosa on 2078,27–2591,28 euroa kuukaudessa. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on 6% - 50% tehtäväkohtaisesta palkasta.

Tehtävässä on kuuden (6) kuukauden koeaika.

Hakemus tulee jättää viimeistään maanantaina 31.1.2022 (23:59) yliopiston sähköisessä rekrytointijärjestelmässä. Työpaikkailmoitus on luettavissa osoitteessa: www.utu.fi/tyopaikat

Linkki järjestelmään on ilmoituksen alussa kohdassa (”Täytä hakemus”).

Hakemukseen tulee liittää ansioluettelo, tutkintotodistukset, julkaisuluettelo ja motivaatiokirje, jossa lyhyt kuvaus hakijan oleellisimmista taidoista, sekä muut mahdolliset hakijan ansioita ja kelpoisuutta osoittavat asiakirjat.

Lisätietoa tehtävästä antaa apulaisprofessori Tapio Pahikkala (aatapa@utu.fi) sekä apulaisprofessori Antti Airola (ajairo@utu.fi). Lisätietoa hakemusprosessiin liittyen antaa henkilöstöasiantuntija Nina Reini (nina.reini@utu.fi).

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Tutkijatohtorin tai Tohtorikoulutettavan / Projektitutkijan määräaikainen tehtävä Turun yliopiston Tietotekniikan laitoksella
Työnantaja
Sijainti
TURUN YLIOPISTO Turku, Suomi
Julkaistu
2021-12-22
Viimeinen hakupäivä
2022-01-31
Työpaikan tyyppi
Tallenna suosikiksi Luo Paikkavahti

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The university is a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Löydä vastaavanlaisia työpaikkoja

...
Become an IB Examiner for Swedish A: Literature International Baccalaureate® (IB) 1 kuukausi sitten
...
Become an IB Examiner for Croatian A: Literature International Baccalaureate® (IB) 1 kuukausi sitten
...
Become an IB Examiner for Danish A: Literature International Baccalaureate® (IB) 1 kuukausi sitten
Lisää työpaikkoja

Vastaavia artikkeleita

...
A Linguist’s View of the International Criminal Court University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Bridging Adolescence and Society with Neuroscience Erasmus University Rotterdam 4 min arvioitu lukuaika
...
The Power of Ultrafast Lasers Advanced Research Center for Nanolithography ARCNL 4 min arvioitu lukuaika
...
Going Nuclear to Save Time University of Jyväskylä 5 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita