University of Turku

2-4 tutkijatohtoria tai erikoistutkijaa, useita tieteenaloja

2024-05-27 (Europe/Helsinki)
Tallenna työpaikka

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

 

Haluatko olla mukana luomassa tulevaisuuden koulua ja ratkoa oppimisen ydinkysymyksiä?

 

Turun yliopiston Oppimisanalytiikan tutkimusinstituutti etsii 2-4 tutkijatohtoria tai erikoistutkijaa neljän vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen (1.5.2024 - 30.4.2028), jonka rahoittaa EDUCA-lippulaivahanke. Tehtävässä toivotaan aloitusta touko-kesäkuussa 2024 tai sopimuksen mukaan. Suomen Akatemian rahoittama Koulutuksen tulevaisuus (EDUCA) lippulaivan tavoitteena on rakentaa koulutuksen ekosysteemi, joka tuottaa ymmärrystä oppimisesta ja teknologian käytöstä opetuksessa. EDUCA-hanke on kestoltaan 4+4 vuotta. Monitieteisen ekosysteemin avulla rakennetaan aineistoinfrastruktuuri kasvatustieteen, psykologian, oppimisanalytiikan, sosiologian ja taloustieteen teoreettisen ja monimetodisen asiantuntemuksen yhdistämiseksi sekä laajojen pitkittäis- ja rekisteriaineistojen hyödyntämisen alustaksi. Lippulaivan avulla vahvistetaan koulutuspoliittisten päätösten ja kokeilujen tutkimusperusteisuutta, lisätään ymmärrystä optimaalisista oppimistilanteista ja koulutukseen kiinnittymisestä sekä tutkimustietoa sosiaalisista ja yksilöllisistä oppimisprosesseista, opettajien ja johtajien osaamisesta sekä skaalautuvista opetusteknologisista ratkaisuista ja oppimisympäristöistä. Konsortion muodostavat Jyväskylän, Helsingin, Turun ja Aalto yliopistot.

 

Tehtävänkuvaus:

EDUCA-tutkimusohjelmaan sovellettavia tutkimusalueita ovat oppimisanalytiikka, tietojenkäsittelytiede, tietotekniikka, matematiikka, tilastot, kasvatustiede, psykologia, kognitiotiede, kielitiede tai muu soveltuva ala.

Ohjelman pääteemoja ovat:

 1. Koulutuskokeilut, reformit ja interventiot (erityisesti koulutuspoliittiset reformit ja RCT-interventioiden vaikuttavuus),
 2. Variaatio oppimisessa ja tuki oppimiselle (yksilö, ryhmä, päiväkoti/koulu, kunta ja aluetason tarkastelut),
 3. Skaalautuvat digitaaliset ratkaisut oppimiseen ja opetukseen (erityisesti oppimisen variaatio ja oppimisanalytiikka oppimisen tukena),
 4. Opettajien ja rehtoreiden osaamisen vahvistaminen sekä
 5. Datainfrastruktuuri osana EDUCA-ekosysteemiä.

 

Nyt haettavana olevissa työsuhteissa keskitytään joihinkin seuraavista EDUCAn tavoitteisiin liittyvistä tutkimusaloista:

 1. oppimisanalytiikka
 2. matematiikan oppiminen (yleisimmin STEM)
 3. ohjelmoinnillinen ajattelu
 4. kouluhyvinvointi ja oppimiseen liittyvät emootiot
 5. Kieli ja lukutaitojen oppiminen
 6. Kognitiiviset taidot

 


Etsimämme henkilö

Hakijalta edellytetään:

 • Tohtorintutkintoa tutkimusteemoihin soveltuvalta alalta (oppimisanalytiikka, tietojenkäsittelytiede, tietotekniikka, matematiikka, tilastotiede, kasvatustieteet, kognitiotiede, psykologia, kielitiede tai muu soveltuva ala).
 • Aiempaa kokemusta isojen aineistojen tuottamiseen ja käsittelyyn liittyvistä tutkimusmenetelmistä.
 • Eduksi katsotaan kokemus sähköisiin oppimisympäristöihin ja data-analytiikkaan liittyvä tutkimus/kehitystyökokemus.
 • Sujuvaa kirjallista ja suullista englannin kielen osaamista.

Tehtävien kelpoisuusvaatimuksista on säädetty Turun yliopiston johtosäännössä. Johtosäännön mukaan Tutkijatohtorin tehtävään otettavalta edellytetään tohtorin tutkintoa ja kykyä itsenäiseen tieteelliseen työhön sekä tehtävässä tarvittavaa opetustaitoa. Erikoistutkijalta Sr edellytetään tohtorin tutkintoa ja kykyä itsenäiseen tieteelliseen työhön ja lisäksi näyttöä tieteellisestä tutkimustyöstä sekä tehtävässä tarvittavaa opetustaitoa.


Tarjoamme

Tarjoamme sinulle vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittää ammattiosaamistasi monipuolisessa toimintaympäristössä. Saat tueksi työhösi ammattitaitoisen ja innostavan tiimin. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi ja arkesi toimivuudesta mm. joustavien työaikojen sekä hyvinvointipalvelujemme avulla. 

Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.

 

Palkkaus ja koeaika

Tehtävän palkkaus täsmennetään työsopimusvaiheessa. Tutkijatohtorin palkkaus määräytyy yliopistojen tutkimus- ja opetushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Tutkijatohtorin palkka on vaativuustasolla 4–6, jolloin tehtäväkohtainen palkanosa on 2775,28–3747,44 e/kk. Erikoistutkija Sr:n palkka on vaativuustasolla 5–7, jolloin tehtäväkohtainen palkanosa on 3213,55–4320,23 e/kk. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa (korkeintaan 50 %), joka on uudella työntekijällä normaalisti 6−19 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Palkkaus aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta riippuen on tutkijatohtorin tehtävän alussa noin 3 050–3 800 euroa/kk ja erikoistutkija Sr:n 3 500-4 500 euroa/kk.

Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

 

Hakemukset ja lisätiedot

Hakemuksiin tulee liittää
• CV
• motivaatio- / hakukirje
• julkaisuluettelo
• tutkintotodistus (kopio tohtorintutkinnosta)
• tutkimussuunnitelma (Hakulomakkeessa kohta ”Muut liitteet”)
 

Jätäthän hakemuksesi sähköisen rekrytointijärjestelmämme kautta viimeistään 27.5.2024, klo 16:00 mennessä. Muista liittää hakemukseesi kaikki yllä mainitut liitteet, sillä hakemukset arvioidaan keskeisesti niiden perusteella. 

 

Lisätietoja antaa
Lisätietoja tehtävästä antaa professori Mikko-Jussi Laakso, mikko-jussi.laakso@utu.fi

Lisätietoja rekrytointiprosessista antaa henkilöstöasiantuntija Susanna Virtanen, susanna.virtanen@utu.fi

 


Oppimisanalytiikan tutkimusinstituutti

Oppimisanalytiikan tutkimusinstituutti TRILA on Turun yliopiston Matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa toimiva digitaaliseen opetukseen ja oppimisanalytiikkaan keskittyvä tutkimusryhmä. Tutkimuksemme nivoutuu oppimisanalytiikan ympärille ja keskittyy esimerkiksi digitaalisiin oppimisympäristöihin, yhteisölliseen teknologituettuun oppimiseen, ohjelmoinnin pedagogiikkaan ja opetusteknologian ja psykometriikan yhdistämiseen. Tutkimuksen lisäksi tutkimusinstituutti kehittää ViLLEä, joka on digitaalinen oppimisympäristö.

Matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa etsimme totuutta ja kehitämme ratkaisuja kestävään tulevaisuuteen ja älykkääseen yhteiskuntaan. Science Fiction becomes reality.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!

Tutustu avoimiin tehtäviimme

HR Excellence in Researchs Logo

Sijainti: Joukahaisenkatu 3-5

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Ohjeet työpaikkahakemuksen jättämiseen

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
2-4 tutkijatohtoria tai erikoistutkijaa, useita tieteenaloja
Työnantaja
Sijainti
Joukahaisenkatu 3-5 Turku, Suomi
Julkaistu
2024-03-27
Viimeinen hakupäivä
2024-05-27 16:00 (Europe/Helsinki)
2024-05-27 15:00 (CET)
Työpaikan tyyppi
Tallenna työpaikka

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The University of Turku has a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Kiinnostavia artikkeleita

...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min arvioitu lukuaika
...
From Finland to Antarctica: Tracking Cellular Energy in Birds University of Turku 4 min arvioitu lukuaika
...
Understanding Users to Optimise 3D Experiences Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) 5 min arvioitu lukuaika
...
Control Systems: The Key to Our Automated Future? Max Planck Institute for Software Systems (MPI-SWS) 5 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita