...
University of Turku

Sähköisen voimansiirron professori tai apulaisprofessori (tenure track)

2022-03-15
Tallenna suosikiksi Luo Paikkavahti

Tietoja työnantajasta

The university is a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Turun 320 000 asukkaan seutukunta Varsinais-Suomessa on Suomen johtavia taloudellisen kasvun ja teknologioiden kehittämisen keskittymiä. Turulla on värikäs historia ja korkealuokkainen koulutus-, palvelu- ja kulttuuritarjonta. Turusta lounaaseen levittäytyy yksi maailman kauneimmista saaristoista.

Turun yliopisto on maailmanluokan monialainen tutkimusyliopisto, joka tarjoaa haasteellisia työtehtäviä ja ainutlaatuisen näköalapaikan suomalaiseen ja kansainväliseen tiede- ja koulutusmaailmaan. Turun yliopisto on korkeimmalle arvostettu suomalainen yliopisto Helsingin ulkopuolella.

Etsimme joukkoomme sähköisen voimansiirron professoria tai apulaisprofessoria (tenure track), joka haluaa olla kanssamme rakentamassa uutta strategista osaamisaluetta Turun yliopistoon. Tehtävä sijoittuu Teknillisen tiedekunnan Kone- ja materiaalitekniikan laitokselle. Tehtävä täytetään 1.8.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Haemme kandidaatteja, joiden tutkimus- ja opetusnäytöt sijoittuvat sähköisen voimansiirron alueelle, esimerkiksi: Raskaiden ja liikkuvien työkoneiden käyttövoiman ja vaihtoehtoisten energiajärjestelmien, kuten akkujen, sähköhydrauliikan ja muiden hybridivoimansiirtojärjestelmien simulointi, mitoitus sekä järjestelmätason hallinta.

Professuuri perustetaan Sandvik Mining and Construction Oy:n lahjoituksella. Professuurin ala koskettaa yhtä vihreän siirtymän merkittävää ja haastavaa aluetta - raskaiden työkoneiden ja kuljetuksen sähköistymistä. Tehtävässä on erinomainen mahdollisuus luoda yhteistyötä erittäin kansainvälisen teollisuudenalan kanssa.

Tehtävät täytetään hakijan aiempien näyttöjen perusteella apulaisprofessorin tasoisena määräaikaisena tehtävinä (Assistant tai Associate Professor, tenure track) tai vakituisena professorin tehtävänä (Full Professor).

  • Apulaisprofessorin (Assistant Professor) tehtävään haetaan potentiaalisia post doc -vaiheen ohittaneita, omatoimisia urapolun alussa olevia tutkijoita ja opettajia, joilla on jo tieteellisiä näyttöjä.
  • Apulaisprofessorin (Assistant/Associate) tehtävään valittaessa korostuvat kansainväliset tieteelliset näytöt, opetuskokemus ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Näiden lisäksi arvostamme näyttöä tutkimusrahoituksen hankkimisesta sekä yritysyhteistyöstä.
  • Apulaisprofessorin (Associate Professor) ja erityisesti professorin (Full Professor) tehtävään haetaan kokeneita ja kansainvälisesti ansioituneita asiantuntijoita, joilla on jo erinomainen julkaisutuotanto ja menestystä ulkoisen rahoituksen hankinnassa.  

Olemme rakentamassa monipuolista tiimiä ja arvostamme eri taustalla tulevia hakijoita. Arvostamme esimerkiksi näyttöjä laajasta tieteellisestä, ammatillisesta ja yhteiskunnallisesta verkostoitumisesta, yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta, liiketoimintaa synnyttävien innovaatioiden kehittämisestä, teollisuus- tai yrittäjyyskokemuksesta ja monialaisesta yhteistyöstä. Kaikissa tehtävissä edellytetään aktiivista otetta sekä aitoa innostusta opetukseen ja koulutuksen kehittämiseen. Eduksi lasketaan myös kokemus ja koulutus esimerkiksi valmentamisesta, johtamisesta tai projektinhallinnasta. Hakijan tulee asemoida oma tutkimustyönsä suhteessa kone- ja materiaalitekniikan laitoksen opetus- ja tutkimussuuntiin.

Lisätietoa Teknillisestä tiedekunnasta: https://www.utu.fi/fi/yliopisto/teknillinen-tiedekunta ja Kone- ja materiaalitekniikan laitoksesta: https://www.utu.fi/fi/yliopisto/teknillinen-tiedekunta/kone-ja-materiaalitekniikka

Ohjeet:

1) Professorin/apulaisprofessorin tehtävä ja ohjeistus hakemisesta ja rekrytoinnista sekä

2) Tenure track -järjestelmä Turun yliopistossa.

Tehtävän kelpoisuusvaatimukset löytyvät Turun yliopiston johtosäännöstä.

Apulaisprofessorin ja professorin palkka perustuu yliopistojen palkkausjärjestelmään (YPJ). Täsmällinen palkka määräytyy työsopimusta laadittaessa. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

Hakemukset tulee jättää viimeistään 15.3.2022 (kello 23:59) mennessä yliopiston sähköisellä hakulomakkeella. Linkki hakulomakkeeseen löytyy tehtävän tiedoista ilmoituksen yläosasta. Lisätietoja tehtävästä antavat kone- ja materiaalitekniikan johtaja, professori Jussi Kantola ja professori Antti Salminen. Tiedusteluihin vastaa myös teknillisen tiedekunnan palvelupäällikkö Sanna Hirvola.

Lisätietoa työpaikasta

Otsikko
Sähköisen voimansiirron professori tai apulaisprofessori (tenure track)
Työnantaja
Sijainti
TURUN YLIOPISTO Turku, Suomi
Julkaistu
2021-12-22
Viimeinen hakupäivä
2022-03-15
Tallenna suosikiksi Luo Paikkavahti

Lisää työpaikkoja tältä työnantajalta

Tietoja työnantajasta

The university is a unique, creative and inspirational work environment. Here you will work with top experts, pedagogues and researchers.

Käy työnantajan sivulla

Löydä vastaavanlaisia työpaikkoja

...
Become an IB Examiner for Swedish A: Literature International Baccalaureate® (IB) 1 kuukausi sitten
...
Become an IB Examiner for Croatian A: Literature International Baccalaureate® (IB) 1 kuukausi sitten
...
Become an IB Examiner for Danish A: Literature International Baccalaureate® (IB) 1 kuukausi sitten
Lisää työpaikkoja

Vastaavia artikkeleita

...
A Linguist’s View of the International Criminal Court University of Jyväskylä 4 min arvioitu lukuaika
...
Bridging Adolescence and Society with Neuroscience Erasmus University Rotterdam 4 min arvioitu lukuaika
...
The Power of Ultrafast Lasers Advanced Research Center for Nanolithography ARCNL 4 min arvioitu lukuaika
...
Going Nuclear to Save Time University of Jyväskylä 5 min arvioitu lukuaika
Lisää artikkeleita